El Clásico nedopadlo vůbec podle představ culés, ani samotných hráčů katalánského klubu. I přes konečnou remízu působil Real Madrid takticky daleko vyspělejším dojmem s ambicí v zápase zvítězit. U Barcelony tohle zcela chybělo. Deník Sport přitom přišel s informacemi, že hráči nevěděli, jak vůbec Real přehrát.

Tým FC Barcelony se ve čtvrtek vrátil do tréninkového procesu, a to po týdnu plného obtížných zápasů, jenž vyvrcholil El Clásikem. Stálo to velkou námahu, ale tým je stále na čele ligové tabulky. I přes to, že proti Realu Madrid utkání neprohráli, zůstává na jazyku hořká příchuť. Barcelona totiž byla herně přehrána a nedokázala nijak na styl Realu najít odpověď. 

Nic nešlo podle plánu, uvádí katalánský deník Sport. Valverde totiž neočekával, že v sestavě Madridu bude od počátku hrát Isco. To způsobilo, že původní herní plán baskického trenéra byl najednou zcela k ničemu. Další hráč ve středu pole a spokojený Benzema, který se mohl stahovat hlouběji, způsobilo, že Barça byla přečíslena. Alespoň Bale pak byl většinu času spíše mimo pokutové území, díky čemuž se tak nebezpeční Los Blancos o něco zmírnilo. 

Barcelona ale vynaložila také větší kondiční úsilí, než původně očekávala. Klání tak hráči dohráli absolutně vyčerpaní. Den odpočinku navíc oproti soupeři prakticky neměl žádný efekt, neboť hráči byli po dlouhé časové intervaly Realem uzavřeni. Blaugranas tak neměli ani čas nebo prostor si vytvořit ohrožující protiútoky. Hráči pak byli frustrovaní, že nedokázali využít výhodu domácí hřiště, a že se nechali arcirivalem tak zatlačit. 

Byli však i takové věci, na které se Barcelona připravit nemohla. Sergio Busquets byl nakonec ze zápasu vynechán kvůli horečce, kterou před utkáním měl. Zaujal tak místo na lavičce náhradníků, ale nebyl ve formě, aby nastoupil. Mohl to tak být ideální zápas pro Arthura, v němž by mohl udělat krok vpřed, jenže klub musí na Brazilce nyní počkat. 

Barça tak vnímá svůj výkon jako takový, ve kterém toho bylo spousta na zlepšení. Střídání Ansu Fatiho sice hru týmu na pár minut pozvedlo, Realu však mohl škodit na pravé straně obrany již o něco dřív než jen posledních 10 minut, ve kterých například donutil Daniho Carvajala připsat si žlutou kartu.

Sport nakonec uvádí, že si je tým svých chyb vědom a velmi touží znovu prokázat svůj pravý potenciál.

zdroj: sport-english.com
foto: marca.com

Alirael

39
2019-12-21 09:09:49

A stane sa to v LM znova...

s1ck_1

top komentár
43
2019-12-21 09:31:40

Satna? Od toho tam je trener aby si poradil.. a ak. Si nedokaze poradit tak tam nema co robit. Pise sa ze hral isco a trener s tym neratal tak bol bezradny.. cize mal iba jeden plan ako hrat a ked sa zmeni zostava tak sme strateny.. za ten plat co berie by mal mat tak 5 planov s hocikym kto nastupi proti nam.. ale dolezite je ze sme neprehrali aj ked si myslim ze ked uz s realom mame 2 strley na branku tak potom na LM mozeme zabudnut. Bodaj by som sa mylil

GabrielSVK

34
2019-12-21 09:35:28

Je viac než isté, že s týmto futbalom LM nevyhráme. Už v La Lige je to veľmi tesné a jediný, kto nás vždy zachráni je Messi s ter Stegenom. Ale však príde chvíľa, keď aj oni nebudú mať svoj deň a poriadne s prepáčením vyfasujeme. Je to všetko len otázka času. Minule to bolo s Liverpoolom a s Valenciou. Predtým s AS Roma. A som zvedavý, kto to bude tento rok.

s1ck_1

17
2019-12-21 10:48:23

modlím sa aby to tento rok nebol Neapol

pepino64

9
2019-12-21 10:17:44

100% souhlas!

ace67

10
2019-12-21 10:01:13

Bohužiaľ,musím povedať,pokiaľ budú hrávať v základe hráči ako Suarez,Griezmann,Roberto,Rakitič,už aj Alba,či Busi,môže si byť šatňa vedomá čoho chce,nebude to lepšie ,iba ak by omylom!Z Interom hrali poväčšinou lavičkári a bolo to omnoho lepšie ako keď hrajú títo starí mazáci.Napadlo mi ,že sú to takí Bratia v stoji!

harry525

20
2019-12-21 10:12:33

Suhlasim s kazdym slovom... Okrem Alby... Tento hračik nam este dokaze dat hodne... Hoci nie je teraz vo forme, ale pevne verim, ze sa chyti čoskoro... ALE, je pravda, ze aj on potrebuje oddych, lebo potom vybuchne podobne ako proti Liverpoolu.

Alexis9

19
2019-12-21 10:06:42

Koľkokrát už tak bolo, že si nevedeli rady so súperom a vždy si chcu dokázať že maju na viac. Bohužiaľ pod týmto trénerom nemajú. Griezman úplne priemerný hrac, Suarez strieda dobre vykony s katastrofalnymi celé muzstvo hra nevyrovnane a bez myšlienky az na Messiho. Ja verim tomu keby tu bol kvalitnejší tréner tak títo chalani by mohli vyhrat všetko a minulu sezonu by spravili s liverpoolu trhaci kalendár.

maryann

5
2019-12-21 10:16:26

V tomto pripade priznanie nie je polahcujuca okolnost .Skor naopak.

ace67

15
2019-12-21 10:22:32

S jedným malým dovetkom - Museli by začať b e h a ť ! ! ! A to sa im očividne nechce,preto aj stoja za Valvem!Ja už nedúfam v nič,len tak trochu tomu,že hlavne Leošovi ešte v blízkej dobe dopne,že tento kamrátšaft škodí celej Barce a aj jemu osobne ibaže...

Tomiboy

14
2019-12-21 10:29:40

Je to tak. Ak chceme uspieť v lige a v LM tak niečo ako "nevieme si rady"nás nesmie ani napadnúť. Chce to trenéra, ktorý do hry prinesie oživenie...

MAESTROOO

25
2019-12-21 10:32:36

Nehnevajte sa na mňa, ale kamaráti čo sa zídu raz týždenne v šiestej lige tak keď hrajú proti rivalovi tak majú niekoľko spôsobov ako nastúpiť / reagovať na zápas, tak nech mi tento šašo nehovorí, že na zápas na ktorý sa mohol chystať mesiac si nepripravil viac ako jednu variantu pre pána boha ! Toto presne poukazuje na naše nevyrovnané výkony. Raz zahráme svetovo a raz zahráme ako úplne podpriemerný tím zo stredu tabuľky. Prečo ? Preto že Valverde má jednu taktiku, a tá buď funguje, alebo ju súper prečíta a vygumuje nás, a on nie je schopný reagovať.

Som znechutený !

emiliano

13
2019-12-21 11:14:04

Súhlasím s ace67. Museli by začať behať, ale nie klusať, ale rýchlo behať, dôrazne presovať, nabiehať do voľných priestorov. Futbal je jednoduchá hra: Keď sú hráči technicky vybavení a rýchlo a veľa behajú, otvárajú sa im voľné priestory a vytvárajú si šance. "Prihraj a bež", to povedal Iniesta, že ich učili v akadémii. Ak však hráči nebehajú či behajú poklusom, odovzdajú loptu a ostanú stáť a v stoji si vymieňajú lopty, ako pri bagu, tak s nimi nik nemá problém, aj keby boli žongléri s loptou. A viac a rýchlejšie už behajú aj slabšie tímy a tým celkom nahradia aj menej technickú vyspelosť. Stojací, či pomalý hráč, je ľahko braniteľný.
A my máme veľa stojacích a pomalých hráčov, takže neexistuje žiadna taktika žiadneho geniálneho stratéga, ktorá by to vyriešila. Boli doby, a to nedávno, ked sa hovorilo, že hrať proti nám otvorený futbal je samovraždou, súperi sa zaťahovali a my sme sa sťažovali, že len bránia, hrajú deštruktívny futbal. Dnes už proti nám hrajú aj slabší otvorený futbal. S Realom bolo vidieť našu biedu zreteľne: Keď Real útočil, dostal sa do prečíslenia a keď sme získali loptu, zastavili sme útok a spomalili, lebo nemáme šprintujúcich hráčov, až sa všetci hráči Realu dostali pod loptu. Všade ich bolo viac, a to je o behaní. Futbal je proste jednoduchá hra, nie je to o geniálnych taktikách. Dôchodcovia nevyhrajú proti mladíkom na veľkom ihrisku.

gabo

8
2019-12-21 13:01:17

Všude jsme byli o krok později

Marian

4
2019-12-21 14:46:47

Náš world class manager Ernesto Valverde nevie v priebehu zápasu reagovať na vývoj. To je celé.
Výsledky v podstate u nás garantoval vklad Lea Messiho. To sa ale nedá očakávať každý zápas, ak ostatní spoluhráči nepriložia dostatočne nohy k dielu (keďže ruky nemôžu).

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.