Katalánci ukončili rok 2019 povinným víťazstvom nad Deportivom Alavés výsledkom 4:1. Práve tieto zápasy proti papierovým outsiderom sú často veľmi zradné, no Barcelona dokázala zápas odohrať vo voľnejšom tempe bez výrazných komplikácií. A takto ste hodnotili.

Prišlo nám do redakcie už len 150 hodnotení z vašej strany. Opäť platilo: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Hlasovanie bolo opäť uzamknuté a hlasovať mohol každý len raz. Čo neprekvapilo - známka pre Ernesta Valverdeho a to len 4,9.

Ter Stegen - 6,5

Pri góle bol bez šance. Okrem toho sa však nezapotil, nemal toho veľa čo riešiť. Môže si vychutnať sviatky.

Sergi Roberto - 6,6

Odohral zápas dvoch rozdielnych polčasov - prvý bol dobrý, ten druhý slabší. V prvom dejstve bol aktívny, bol pre spoluhráčov možnosťou na prihrávku. V druhej časti zápasu to bolo horšie a nedarilo sa mu ani v obrane.

Piqué - 6,6

Možno nebol tak aktívny ako Umtiti, ale neurobil žiadnu chybu. Vo svojich zákrokoch bol istý, kontroloval hru vo vzduchu a takisto ukázal niečo aj z kreativity - v 37. minúte poslal Griezmannovi krásnu loptu.

Umtiti- 6,7

Bol aktívny, ale nevyhol sa chybám. Napríklad pri góle Alavésu zbytočne bránil súpera za Piquého chrbtom a tým vytvoril priestor pre Ponsa, aby vystrelil. K tomu nebol veľmi precízny pri vyvážaní loptu (napríklad v 65. a 83. minúte) a takisto mal problémy s vyhrávaním hlavičkových súbojov.

Alba - 6,2

Pozvoľna sa vracia do tempa, ale ešte potrvá, kým chytí formu. V obrane to nie je zlé, ale v ofenzíve zaostáva sa očakávaniami. Dobré výkony z jeho strany však mužstvo potrebuje.

Vidal - 7,8

Čiľanovi tento zápas chutil. V 14. minúte potiahol gólovú akciu a v 45. sa dokázal sám dostať na listinu strelcov. V 72. minúte bol zas blízko asistencie. Okrem toho sme z jeho strany videli vysoké percento presných prihrávok, tradičnú bojovnosť na trávniku... Snáď počas zimy zostane, pretože takého srdciara mužstvo potrebuje.

Busquets - 6,8

Pre Busquetsa to bol jeden z najlepších zápasov sezóne. Nebolo ho takmer vidieť a to je dobré. Zaujala však dvojica skvelých pasov za obranu Alavésu (v 10. a 22. minúte). Okrem toho získal nejaké lopty, prerušil niekoľko akcií.

Aleñá - 6,6

Vo všeobecnosti podal dobrý výkon, ale prečo spustil Ponsa pri góle z dohľadu? Zbytočne stratil až 8 lôpt (napríklad v 27., 39., 55. či 80. minúte). Ale ukázal aj svoje schopnosti. V 8. minúte krásne získal loptu na súperovej polovici a rozohral nebezpečnú akciu. V 16. minúte zas vynikajúco prihral Griezmannovi a v 19. minúte táto dvojica rozohrala akciu, ktorá sa fanúšikom musela páčiť. Mal takisto vysoké percento presných prihrávok. Okrem toho bol stále v blízkosti hry, čo je pre záložníka Barcelony plusom.

Messi - 8,3

Bežný deň v robote. Niečo odchodil, trochu pobehal, zapol, kedy bolo potrebné, s rozumom, strelil gól, zlomil odpor Alavésu, mužstvo zhrablo tri body, vymaľované, smer Argentína na Vianoce, čaute, vidíme sa na nový rok. Snáď to takto pôjde aj naďalej...

Suarez - 7,8

Bol to jednoducho jeho deň a po zásluhe je hráčom zápasu. 3 asistencie, k tomu premenený pokutový kop. Takýto výkon sa však pýta aj proti silným súperom. Snáď v 2020.

Griezmann - 7,4

Veľký nepomer medzi prvým a druhým polčasom. V prvom dejstve bol aktívny, opäť otvoril skóre duelu. Ale v tom druhom polčase sa postupne vytrácal z trávnika až bol takmer neviditeľný.

Náhradníci

79' De Jong - 6,3

Valverde ho vyslal ako taktické striedanie do stredu poľa.

Pérez a Semedo - bez hodnotenia

Obaja prišli na trávnik v 85. minúte.

zdroj: sport.es forcabarca.sk whoscored.com sofascore.com
foto: facebook forcabarca.sk

Martin77

17
2019-12-23 08:03:00

Na to, že to byl Aleňův pořádný zápase po dloooouhe době, tak byl skvěli. Kdo ví, jak by se prezentoval, kdyby hrál pravidelněji. Tak chuť se předvést je v jeho pohybu vidět.

Martin77

10
2019-12-23 08:14:35

jasně, ještě zápas proti Interu, ale 2 pořádný zápasy za 1/2 roku hodně málo

barca87

2
2019-12-23 09:56:55

Toto naozaj? Však sa hralo proti súperovi ktorý mal problém sám so sebou, a napriek tomu že záloha nič nevymysli a Messi musí chodiť po loptu pomaly na šestnástku, tak vlastne dobrý výkon... nehovoriac o tom že gól sme dostali lebo sa Alena vysral na svojho hráča a následne nám záloha odišla už úplne a spasil ju Messi...

Martin77

3
2019-12-23 10:43:35

hhmmm nojo a ostatní hráči nedělají kiksy? Je to mladík na začátku své kariéry. Člověk nemůže od něho čekat výkony, jak od Xaviho v jeho nejlepších letech.

sid1

6
2019-12-23 10:56:19

Ide skor o to, ze keby toto iste dal rakitic tak dostane mega hate. Keby sa vymenil semedo s robertom tak je to iste.

barca87

3
2019-12-23 11:43:23

Presne tak...ľudia tu reálne nehodnotia výkony ale meno...čo jeden môže je u druhého kritizované...

barca87

2
2019-12-23 11:46:57

tu nejde o tu chybu, to sa stane...pre mňa je ale nepochopiteľné že po zápase v ktorom nám jednoducho záloha nehrala, majú jej hráči takéto známky....veď 7 to už by mal byť fakt vysoký nadštandard

pmadar1

0
2019-12-23 14:07:32

záloha nehrala? Busquets si robil , čo chcel. Vidal hral perfektne. Aleňa okrem chyby veľmi snaživý a živý výkén.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.