FC Barcelona ukončila jesennú časť Primera Division na prvom mieste, podobne z prvého miesta postúpila do vyraďovacej časti Ligy Majstrov. Ale je na prvý pohľad zrejmé, že mužstvo má problémy a to predovšetkým v obrannej hre. Madridský denník Marca upriamil pozornosť na to, že Barcelona v posledných troch rozhodujúcich zápasoch inkasovala až 9 gólov.

Medzi najväčšie fiaska Barcelony z posledného obdobia patrí prehra v Liverpoole, prehra s Valenciou vo finále Copa del Rey a čerstvá prehra s Atléticom Madrid v semifinále Španielskeho superpohára. V týchto troch zápasoch inkasovali Katalánci dokopy až 9 gólov: 4-2-3. Barcelona sa prezentovala veľmi slabou defenzívou, no v každom jednom z týchto zápasov chytal iný brankár – problém je skôr tímového charakteru.

Okrem toho 3 inkasované góly v zápase proti Atléticu Madrid len odzrkadľujú veľmi slabú formu obrany v tejto sezóne La Ligy. V jesennej časti inkasovala Barcelona až 23 gólov. Pritom Real a Atlético inkasovalo len po 12 gólov. V 6. zápasoch Ligy Majstrov Barcelona dostala 4 góly. Situácia v La Lige je alarmujúca: je to najviac inkasovaných gólov v prvej polovici sezóny od 2003/2004. Vtedy mužstvo Franka Rijkaarda inkasovalo až 25 gólov. Druhým extrémom je sezóna 2014/2015, v ktorej polovici Barcelona inkasovala len 9 gólov.

zdroj: marca.com
foto: facebook

tunno

15
2020-01-11 10:22:39

Nemyslim. Vcera to bola jedninecna zalezitost. Muzstvo hralo vyborne a nechalo sa rozladit az dvoma kontroverznymi VAR rozhodnutiami. Potom sa zacali kopit chyby. Stalo sa nie je to taka skoda, kazdy ma smolne zapasy.

ace67

29
2020-01-11 10:36:00

Ja si myslím,že už v prvej Valveho sezóne hrala obrana slabo,lepšie povedané mužstvo hralo v defenzíve slabo,len mali neuveriteľné šťastie.V každom jednom zápase mal súper dve-tri tutovice,až mi prišlo neuveriteľné,čo všetko súperi pozahadzovali.Šťastie sa unavilo a teraz už skončí v sieti všetko.Takže Valve s tou defenzívou nič moc neurobil,ale na druhej strane aspoň tú ofenzívu stihol dokurviť poriadne!

Milan87

-12
2020-01-11 10:59:44

Ofenzívu???
Ved góly sa davaju akcie su pekne.
V utoku chyby hladat netreba ten máme dobrý.
Problém je obrana a bezzuba záloha ktorá to utocnikom nepošle. V útoku je to fajn akurat každá asists ide od utocnika na utocnika a velmi málo kolmic aj asistencii od zálohy.

Valverdeee

6
2020-01-11 11:55:40

Ofenziva nie je len pocet golov ale celkova hra. Volakedy sme vacsinu casu stravili na polovici supera, pod nosatym je kazdy zapas pravidlo ze aj slabucky super nas zavre pred nasou 16

SamoH

16
2020-01-11 12:11:29

Barcelona ma dobrý útok ? momentálne zloženie Barcelonskej zostavy nemá hlavu ani pätu.
Vravíš, že góly sa dávajú, akcie sú pekné. neviem či si nevšimol ale v mesiaci október alebo november, nie som si teraz istý, sme mali sériu 4-5 zápasov kde priamo po našej akcií (z hry) padol jeden jediný gól, ináč to boli všetko Messiho góly z priamych kopov a štandardných situácií.
Podľa teba v útoku chyby hľadať netreba ten máme dobrý?
Povec mi aký dobrý je ten náš útok? Pomalý Suaréz, od ktorého sa odrazí 9/10 lôpt? Griezmann, ktorý nemá momentálne miesto v zostave, nevie čo má hrať (pravdepodobne to netuší ani Valverde) a je nám na ľavom krídle nanič.
S tou slabučkou obranou máš pravdu tam je to evidentné.
Chcel by si kolmice od záložníkov na útočníkov? Komu tie kolmice asi majú posielať? Suaréza obehne aj dorastenec, Griezmann s Messim sa sťahujú hlboko do stredu ihriska lebo sú to typovo rovnaký hráči a chcú tvoriť hru. V každom zápase De Jong rozhadzuje rukami a je naštvaný na tých starcov v zostave lebo nemá komu prihrať. Busquets s Rakitičom proti Sociedadu nestíhali a nevládali už v 6. minúte zápasu, so Suarézom sa kombinovať nedá, ten je nebezpečný iba pred bránkou.
Jediná taktika Barcelony v tejto sezóne je prihrávka na Jordiho a ten na Messiho alebo Suaréza pre bránu.
A čerešnička na torte, momentálne po Messim je náš najnebezpečnejší hráč Vidal, ktorého sa snažia zbaviť a vysedáva na lavičke na úkor Rakitiča. Bez Dembelého hra nemá potrebnú rýchlosť ani šírku. Fati keď nastúpi tak ho obrana súpera nevie ustrážiť, tak pre istotu ho nechávajú na lavičke.

Valverdeee

8
2020-01-11 12:23:51

Pekne si to zhrnul. Kolmice sa davaju na rychlych kridelnych hracov ale takeho v zostave nemame ani jedneho. Na iridlo sa kupuju hraci ktorych prirodzenym postom je Messiho uloha v time.

sid1

1
2020-01-11 15:23:37

Prosim ta zloz si okuliare. Od debutu fatiho uz kazdy vieco hra a postrazi si ho. Ten chalan ma este more casu ale urcite teraz neni ani omylom rozdielivy hrac a pisat ze ho nevedia ustrazit je smiesne.

SamoH

1
2020-01-11 16:26:08

videl si co robil s Hakimim ked hral proti Dortmundu ? to nie su ruzove okuliare, to je fakt. Nevravim ze je najlepsi ale momentalne lepsieho kridelnika nemame :)

Milan87

2
2020-01-11 14:15:36

Alba je v podstate kridelny hráč a keď mu to tam nepošle messi tak nikto

Malloy

3
2020-01-11 14:51:40

O týchto problémoch sa píše od začiatku sezóny...

ForcaBarca1998

1
2020-01-11 21:23:35

Je čas na prestavbu kádru. Real, opravte ak sa mýlim, už na to došiel a pomaly na tom pracuje. Kupuje mladé talenty a posiela ich na hosťovanie resp. niektorí z nich dokonca už nahrádzajú starších kolegov na ihrisku ako napr. Valverde nahrádza Modriča alebo Mendy Marcela. To u nás naopak hrajú chalani, ktorí možno na to už nemajú. Vedenie robí zle nákupy a "Lavičkový barón" bojim sa posadiť legendy na lavičku ich ešte aj postaví na pozíciu, kde sa nevedia nájsť. Potrebujeme trénera ako je Zizou, ktorý má dobrý vztah s hráčmi čo sa priaznivo odzrkadľuje na ihrisku. Dokonca sa nebojí posadiť držiteľa zlatej lopty na úkor 21 ročného chalana (než ju vyhral Leo). Neviem aky mate názor na to vy, ale môj názor je, že je čas na obmenu kádru, ktorý sa postaví okolo Lea a nie len doliepať nakúpených hráčov k už nefungujúcej zozstave.

SamoH

1
2020-01-12 13:45:20

Real si tuto prestavbu kadra mohol dovolit, kedze pred odchodom ronalda nenakupoval asi 3 sezony poriadneho hraca + este dostali obrovsky balik za Ronalda. Perez doteraz sedel na obrovskom baliku penazi, takze teraz si moze dovolit kupit koho chce, co sa o Barcelone povedat neda kedze kazdy rok zbytocne rozhadzju peniaze.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.