Posledný zápas Barcelony bol nesmierne zaujímavý. Katalánci síce prehrali, ale po vyše 70. minút ukázali futbal, na ktorý sa dalo pozerať. Hodnotenie hráčov je každopádne také kostrbaté.

Prv zopár riadkov k zápasu. Hodnotenie z radov fanúšikov na forcabarca.sk ukázalo jednak to, že o hodnotenie nie je záujem a jednak to, že metrika hodnotenia je úplne jednoduchá:

1. výsledok bez ohľadu na predvedenú hru

2. Suarez, Rakitić, Busquets fuj

3. Vidal, Messi, de Jong super

Na rovinu - osobne som zástanca hry Johana Cruijffa či Pepa Guardiolu a radšej si pozriem prehru 5:6 v zápase, ktorý bavil a bol napínavý ako suchú výhru 1:0. Toho istého názoru je aj denník Sport. Zápas sme síce prehrali, ale Sport dal hráčom vysoké známky. Zápas s Atléticom som si teda s chuťou pozrel ešte raz. V prvom rade je potrebné brať na zreteľ, že Diego Simeone to na Barcelonu vždy vedel. Boli to vždy nesmierne komplikované zápasy. Prebiť sa cez organizovanú obrannú hru nebolo nikdy jednoduché. Preto ma prekvapilo to, že Barca si Atlético po väčšinu zápasu natierala na chleba. Nakoniec z toho bol však zápas blbec.

Už z priebehu zápasu na obrázku nižšie je zrejmé, že Atlético nemalo v zápase ani tlak. Nič. Góly prišli po nenápadných stratách lopty a hrubej chybe jednotlivca v obrane. Súhra náhod a bol z toho nájazd na Neta. Jeden, druhy, tretí, vymaľované. Pritom na druhej strane ak by Barca vyhrala 5:1, nikto by nemohol ani ceknúť. Ten tlak Barcelony bol tak enormný, že tie góly aj prišli - ale ako to v zápase typu blbec býva, chýbalo trochu šťastia. Tentokrát rozhodovali milimetre, najmä pri Piquého neuznanom góle, kde bol Vidal v postavení mimo hru. Vraj. Ani z opakovaných záberov to nie je jednoznačné. Takisto zasiahol brankár – Oblak vychytal nejednu tutovku. A Atlético prišlo, zbehlo, dalo 1, 2, 3 góly a nemá ani tušenie ako sa dostalo do finále. Zápas blbec. Ale táto prehra je niečo úplne iné ako Rím či Liverpool. Teraz zostáva veľkou otázkou, či mužstvo tento výkon dokáže pretaviť aj do ďalších zápasov alebo išlo len o ojedinelý výstrel z motyky.

Prišlo nám do redakcie už len 149 hodnotení z vašej strany. Ak príde menej ako 150 hodnotení aj v nasledujúcom prípade, možnosť hodnotenia fanúšikmi bude zrušená.

Opäť platilo: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Hlasovanie bolo opäť uzamknuté a hlasovať mohol každý len raz. Čo neprekvapilo - známka pre Ernesta Valverdeho a to len 2,5.

Neto - 6

Takýto zápas je pre brankára veľmi nepríjemný. Po drvivú väčšinu zápasu sa nudíte a potom zrazu nájazdy. Prvý gól bez šance, pokutový kop je ruleta, pri tom treťom mal možno nárok... Dobre si poradil pri šanciach z 77. a 90. minúty. Ale nie je to Ter Stegen.

Sergi Roberto - 6,1

V ofenzíve zaznamenal 2 kľúčové prihrávky, ale postrácal množstvo lôpt, z ktorých Atlético ťažilo pri protiútokoch. V obrane sa mu zas nedarilo nijako výnimočne. Niet ho za čo pochváliť.

Piqué - 6,1

Po hodoch bývajú bolesti brucha. Piqué v poslednom čase hral veľmi dobre, ale proti Atléticu Madrid si nevedel dať rady. Obrana v zápase hrala veľmi vysoko a v tomto postavení si stopér musí byť istý vo všetkom, čo urobí. V prípade Piquého to tak nebolo. Pri treťom góle Atlética cez neho hráč súpera prešiel ako nôž maslom a pri prvom góle zas hlúpo vystúpil z pozície, čím Kokemu vytvoril voľný priestor na zakončenie.

Umtiti - 6,1

Zlý zápas odohral aj Francúz. Vo vyvážaní lopty bol absolútne neistý, čo Atlético využívalo. Vo všeobecnosti nemali hráči súpera problémy vytiahnuť jedného či druhého stopéra Blaugranas z pozície, čím si vytvárali priestor na nebezpečné situácie. Príkladom je 77. minúta.

Alba - 6,5

Jeho prihrávky robili obrane súpera problémy. Skvelý center na Suareza, ktorý sa nakoniec skončil gólom v podaní Griezmanna. Bol zapojený do niekoľkých nebezpečných akcií, ale zápas vo všeobecnosti nemôžeme hodnotiť ako úplne vydarený. V obrane sa nevytiahol. Nezískal žiadnu loptu, 10 ich stratil. V každom prípade je potrebné povedať, že ani jeden gól nepadol po jeho chybe.

Vidal - 7

O Vidalovi môžeme napísať to, čo zvyčajne - bojoval, bol vytrvalý, chcel hrať ofenzívne. Ale aby odohral dobrý zápas, to povedať nemôžeme. Stratil loptu, po ktorej nasledovala akcia Atlética s prvým gólom. Tých chýb tam bolo viac. V hre mu nemožno uprieť to, že ide na doraz a hrá so srdcom, ale to všetko je k ničomu, ak chybuje.

Busquets - 7

Ak Barcelona v zápase na súperovej polovici stratí loptu, Busquets okamžite prepne na presing a pokúsi sa ju získať. Tak sa stalo napríklad v 30., 36., 38. či 40. minúte. Chybu ale urobil pri prvom góle Atlética, keď sa nevrátil späť. Napriek tomu bol svojou hrou jednoznačne najlepším záložníkom Barcelony v tomto zápase. To, že má výslednú známku rovnakú s Vidalom je dôsledok toho, že hlasujúci na force dávajú známky podľa obľúbenosti hráča, nie podľa výkonu v danom zápase.

De Jong - 6,5

Ďalší veľmi slabý zápas od De Jonga. Aj keď sa mu darilo potiahnuť loptu na pár metrov, jeho prihrávka potom smerovala na stranu či Messimu, ktorý stál v jeho blízkosti. Neriskoval, hral na istotu, bol apatický. Okrem toho mal podiel na druhom góle Atlética, keď akciu súpera odštartoval zlou prihrávkou na Busquetsa. Zdá sa, že mladík je z formy.

Messi - 8,8

Opäť najlepší. Strelil gól, bol nebezpečný, strelil aj ďalší, ktorý mu VAR anuloval - a mal. Pri lopte bol až 107-krát, čo svedčí o jeho angažovanosti v zápase. Zaznamenal aj niekoľko strát lôpt, ale bol to jediný hráč Blaugranas, ktorý dribloval a nebál sa riskovať pri zakladaní nebezpečných akcií.

Suarez - 7,2

V útoku bol platný, hoci nemal veľa kontaktov s loptou. V 40. minúte dobre prihral Griezmannovi, či v 62. minúte výborne nabehol na center Albu. Hlavičkoval síce prudko, no Oblak ho vychytal - každopádne Griezmann loptu doklepol do bránky. Mohol však byť aj aktívnejší najmä čo sa týka prihrávok - často loptu posunul vedľa stojacemu spoluhráčovi.

Griezmann - 7,1

Nie úplne zlý zápas od Francúza. Strelil gól na 2:1, bol aktívny, mal aj ďalšie šance, ktoré ale nevyužil. Napríklad v 40. či 56. minúte. Útok bol v zápase proti Atléticu Madrid vo všeobecnosti dobrý, tridente MSG sa postupne dostáva do tempa.

Náhradníci

Rakitić - 5,2

Tretí gól opäť dôsledkom úplne zlého postavenia hráčov Barcelony. Súčasťou toho bol aj Rakitić. Piqué sa rozhodol vystúpiť proti lopte a Rakitić v snahe so situáciou niečo urobiť, volil sklz, ktorý mu ale nevyšiel. Atlético strelilo gól na 2:3 a vyhralo zápas. Chorvát hral krátko, ale priložil ruku k dielu.

Ansu Fati - bez hodnotenia

Striedanie v panike na pár minút.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com
foto: facebook forcabarca.sk

T0mIO

30
2020-01-12 10:34:17

Neruste to, toto ma baví. K hodnoteniam forcy sa nemá cenu vyjadrovať. Chcel by som vedieť čo si tunajší odborníci myslia o hodnoteniach z ostatných zdrojov.

rendydutson

11
2020-01-12 11:30:49

Tiez som za, aby sa hodnotenie forcy nerusilo, vzdy si rad pozriem, ako daleko je hodnotenie od whoscored a sofascore... hodnotenie forcy beriem ako barometer oblubenosti hracov... rovnako ako hodnotenie novinarov zo sport.es... neuskodi, pobavi

michal11

13
2020-01-12 10:40:07

Hodnotenie aj sedí. Iba De Jong by si zaslúžil podľa mňa trochu lepšiu známku. Zápas to bol celkom dobrý. Ako neviem čím kukajú zápasy sport.es, asi zadkom s prepáčením.

Slavomir

5
2020-01-12 10:41:53

Som zvedavy ci sa Valverde zachova k Rakiticovi tak ako to urobil napriklad s Alenom...Rakitic uz nema co dat Barce a cudujem sa,ze to on sam nevidi a drzi sa tam len kvoli prachom alebo kvoli manzelke,lebo jej sa v Barcelone paci a v Anglicku nie,tam vela prsi.....iba vyciciava klub a nic mu UZ 2 SEZONY nedava....inak tato prehra ma az tak neserie,lebo sme fakt hrali futbal 75min,serie ma iba postoj niektorych hracov,iba cicat,cicat a cicat klub...

GabrielSVK

-2
2020-01-12 11:12:22

Hodnotenie: Neto - pri treťom mohol urobiť viac ? To si robíte srandu ? Však neraz na neho išiel sám hráč, ktorý prešiel cez našu deravú obranu. Však Roberta, Piqueho, Umtitiho a Lengleta by som v momente vykopol z Barcelony. Lebo nehrajú nič už dve - tri sezóny. Rakitič, Busquets a Suárez detto. Už sa spamätajte a rozmýšľajte trošku a ohodnoťte hráčov na základe výkonov a nie mien. Neskutočne neobjektívne pohľady. Treba pozerať na VÝKON a nie na MENO.

Lukas

7
2020-01-12 11:19:55

Pri hodnotení Neta sa píše: Prvý gól bez šance, pokutový kop je ruleta, pri tom treťom mal možno nárok. A nie to, čo si uviedol ty.

GabrielSVK

-4
2020-01-12 11:27:13

Však mal možno nárok je niečo ako povedať, že mal možno nárok.

sid1

4
2020-01-12 13:40:28

Toto je ina veta. Zeby tu chodil pan kapitan plagiator osobne?:-)

Lapi

5
2020-01-12 12:45:05

Takže podľa teba bol v tomto konkrétnom západe Busquets najhorší zo zálohy, áno?

Pader

2
2020-01-12 11:18:52

forcabarca ma podľa mňa vždy najreálnejšie hodnotenia, to bude asi tým že niesme "novinári"

sid1

6
2020-01-12 13:42:55

Ano tym to je urcite. Je tu 159 analytikov co po veceroch si 10x prehravaju zapas. Obcas zasnem nad tym egom co tu je

Busque5x5

-2
2020-01-12 12:11:17

Ako sry, ale si myslím, že najobjektevníjšie hodnotenie má práve forca, i keď toto s busim je pravda, ja osobne som aj umtitimu dal viac bodov ako ostatným, podľa mňa bol po albovi najlepší....

Milan87

6
2020-01-12 14:13:10

Umtiti??? Ten bol uplne mimo tak ako aj deJong už druhý zápas co nedá pass na viac ako 3 metre.
Alibisticka hra od dejonga, bohuzial a tu sa mu dá viac ako busimu co bol nás naj záložník a aspoň dával dlhe lopty ( jediný zo zálohy, )
A suarez bol u dvoch golov ale tu je to málo stále.
Utok fajn, obrana a záloha slabá....

Less

2
2020-01-12 18:28:44

Obrana -katastrofa. Sregi Roberto nevie nič iné len potiahnúť loptu po čiare a prihrať späť do zadu. Toto predstavuje tak min. 90 % z jeho prihrávok - myslím si,že na hráča Barci je to úbohé. Žiadna snaha obísť hráča, nemá nato dosť sebavedomia a stále sa bojí,že to pokazí.
Umtiti bol v zápase tak pomalý ako keby mal k nohám priviazané ťažké kovové závažie. Alba zahral svoj veľmi slabý priemer. A tak nečudo,že neskutočne pomalým obrancom rýchli útočnici Atletika utekali ako sa im zachcelo z čoho rezultovali góly. Takže úbohá obrana bola ako neraz v tejto sezóne hlavnou príčinou prehry. Záloha zahrala vcelku dobre a útok bol tiež na veľmi slušnej úrovni. Bohužiaľ katastrofálne výkony obrancov sa podpísali pod prehru z Atletikom. Treba však povedať,že Atléti mali aj veľké šťastie ale o tom sa už popísalo dosť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.