Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším pohárovým zápasom proti UD Ibiza. Tréner Barcelony potvrdil, že klub zvažuje kúpu deviatky. Takisto prezradil, že brankárom v tíme nepridelil konkrétny typ súťaže.

Akým spôsobom ovplyvňujú okolnosti tvoju prípravu na zápas? - umelý trávnik, silná búrka a súper...

"Okolnosti sú také aké sú a my sa musíme prispôsobiť. Je možné, že nebudeme môcť urobiť množstvo vecí, ktoré by sme chceli, ale pokúsime sa. Uvidíme aké budú poveternostné podmienky, či bude pršať, či bude fúkať a aký vplyv bude mať trávnik. Do úvahy musíme vziať aj súpera, ktorý hrá dobre, v ligovej súťaži sa mu veľmi darí a hrá sériu šiestich zápasov bez prehry. Neuľahčí nám hru. Musíme byť pripravení na skutočnosť, že to bude ťažké a spomínané podmienky môže vyrovnať množstvo vecí."

Máte jasnú predstavu o tom ako kúpiť nového hrotového útočníka?

"Je pravda, že zvažujeme kúpu hrotového útočníka, diskutujeme na túto tému a záležitosť musí dozrieť. Nie je to téma, ktorá má znepokojuje najviac. Týmto sa zaoberá športové riaditeľstvo a uvidíme, čo bude najviac presvedčivé. Ešte o tom budeme hovoriť. V súčasnosti ma viac znepokojuje Ibiza a Valencia."

Bude Messi zajtra oddychovať?

"Najprv musíme absolvovať tréning. Máme naplánovanú koncepciu, ale musím vidieť, čo sa udeje na tréningu, aby som videl ako sú na tom ostatní hráči. Chceme vytvoriť konkurencieschopnú a vyrovnanú jedenástku."

Zvažuješ odchod niektorého hráča už teraz v januári? Hovorí sa o predaji Rakitića a Vidala.

"Pokiaľ sú tu, spolieham sa na nich na 100%. Podľa mňa sú dôležití všetci hráči a vôbec na to nemyslím."

Je potrebné pristúpiť k poháru po zmene systému inak?

"Neexistuje priestor na chyby. V rovine teórie je prevaha Barcelony obrovská, ale vo futbale sú aj prekvapenia. Je pravda, že pokiaľ sa na veci pozerám z dlhšej perspektívy, pri takej porcii zápasov je odohranie len jedného zápasu veľmi dobré. Ale takéto konfrontácie sú pascou a veci komplikujú. Je možné, že bolo by vhodnejšie odohrať dvojzápas, ale situácia je taká aká je. Musím myslieť na tento zápas, ale aj na budúcnosť. Je možné, že niektorí hráči, ktorí hrávajú často, si oddýchnu."

Môže byť Dembélé pre teba v tejto sezóne dôležitým hráčom?

"Je dôležitým a aj ním bude, pretože je výnimočný. Bohužiaľ mal problémy, ale bude dôležitým hráčom klubu a veľmi nám pomôže."

Môžeš sa v prípade úzkeho kádra spoľahnúť na hráčov rezervy?

"Stále potrebujem čas na vyhodnotenie hráčov, ktorí sa k nám môžu pripojiť z rezervy. Poznám ich, ale nie úplne. Niektorí hráči s nami budú trénovať a postupne ich budeme spoznávať. Hovoril som s trénerom rezervy, aby mi poskytol všetky možné informácie. Ideálne by bolo, ak by som mal o trochu viac času, ale prestupové okno sa čoskoro uzavrie a pokúsime sa vytvoriť skutočnú štruktúru z toho, čo máme."

Aký má Copa del Rey pre teba význam?

"Všetkým súťažiam prikladám veľkú váhu a Copa del Rey som mal vždy rád ako hráč aj ako tréner. Je to veľmi pekný turnaj a pokúsime sa ho vyhrať. Podobne ako Primera Division a Ligu Majstrov. Naše ciele sú jasné."

Ako povieš niekomu ako Messi, že v zápase nebude hrať?

"Nikto nemôže utiecť pred tým, kto je Leo Messi. Tak ako v prípade všetkých hráčov, vždy sa ich snažím presvedčiť, čo je pre nich najlepšie z mojej perspektívy. Snažím sa ich skôr presvedčiť, než im to nariadiť. Potom môžeme diskutovať, ale nakoniec ma zvyčajne poslúchnu."

Bude chytať Ter Stegen či Neto?

"Nerobím rozdiely medzi Copa del Rey a La Ligou. Hrať môže každý. Obaja majú šancu hrávať vo všetkých súťažiach."

Bude pre hráčov dôležitejší odpočinok alebo pokračovanie v tejto dynamike?

"Uvidíme. Chceli by sme pokračovať v tej istej dynamike aj v nedeľu. Boli sme s ňou spokojní. Bez ohľadu na to, kto bude hrať, zaujíma ma udržateľnosť toho istého modelu. Vieme, že to, čo robí Messi a potom niekto iný, nie je to to isté, ale ide o to, aby sme videli ten istý koncept, schému, vysoký presing, kombinačnú hru v strede poľa, upokojenie hry či jej zrýchlenie."

Si zástancom príchodu nového útočníka teraz alebo až v lete?

"Nemôžem teraz odpovedať. So športovým riaditeľstvom som hovoril o viacerých záležitostiach, ale zatiaľ sme nič nešpecifikovali. Sú to interné veci. Možno je lepšie, aby ste sa ma na to nepýtali, pretože na túto tému už poviem nič viac, takže nestrácajme čas."

Môže Emerson do Barcelony niečo viesť?

"Je to hráč, ktorého dobre poznám. Videl som jeho rozvoj a je pravda, že sa každým dňom zlepšuje. Keď príde ten správny okamih, vyhodnotíme ho a vezmeme do úvahy. Je potrebné ho pozorne sledovať, aby sme vedeli, či vylepší to, čo máme alebo nie."

Ako hodnotíš Artura Vidala?

"Arturo je úžasný chalan, ako väčšina tímu. Prekvapilo nás, ako sú títo hráči otvorení. Bol som nadšený, že všetko, o čom sme hovorili, sa pokúsili na trávniku urobiť. Dokonca aj počas zápasu posielali spoluhráčom pokyny, ak ma nepočuli. Arturo prejavil veľkú vôľu vykonať veci, o ktoré sme ho prosili."

V akom zápase sa cítiš pohodlnejšie - proti mužstvu, ktoré je zatiahnuté alebo ktoré hľadá svoje šance?

"Sme pripravení na všetko. Počiatočným zámerom Granady bolo vytvárať na nás tlak vysoko v poli, ale dobre sme vyvážali loptu a to ju donútilo stiahnuť sa. Pokiaľ súper útočí presingom, vždy za sebou necháva voľný priestor a pokiaľ sa zatiahne, k bránke súpera má 70 metrov a to nie je jednoduché. Je potrebné byť pripravený na to, čo naplánuje súper."

zdroj: as.com mundodeportivo.es marca.com
foto: twitter

2015treble

top komentár
51
2020-01-21 19:31:48

"Je dôležitým a aj ním bude(Dembele) , pretože je výnimočný. Bohužiaľ mal problémy, ale bude dôležitým hráčom klubu a veľmi nám pomôže."

Konečne už nebudeme počúvať, že rátame s ním a môže nám pomôcť. Priama veta,ktorá dodá sebavedomie a ešte väčšiu chuť pracovať na sebe. Dúfam, že Setien z neho vymačká všetko a ukáže sa, že to neboli až tak zbytočne vyhodené peniaze. Na druhej strane, posledná príležitost pre Dembeleho, ak sa jej nechytí alebo sa nebodaj zraní, čo naozaj nikto nechce, tak v tomto klube na 99% po sezóne skončil. Čo na jeho potenciál, ktorý má(mal) by bola škoda.

Nalim

0
2020-01-22 18:00:46

Setién vidí, že Dembelé je vyjimočný, proti priemerakom v Barci aj v iných mužstvách.
Má nepredvídateľne kľučky, zrýchlenie nevšedné a bežecky mu málokto stačí. Nebojí sa vnikať do zhusteného priestoru a hľadať pred bránou spoluhráča. Niekedy to nevyjde, vec normálna aj u Messiho a iných. Z Leom si rozumie, to už potvrdil.
Zdravie je dôležité tak ako u každého ( Suarez, Hazard, Neymar ainí...)
Setien mu naleje dôveru a bude platným ako v Dortmunde !!!

Nalim

0
2020-01-22 18:01:20

...výnimočný...

dalibor

4
2020-01-21 19:32:39

treba hľadať už konečné riešenie, nie ďalšiu záplatu. na trhu toho moc nie je a nemyslím si, že lautaro bude správna voľba. mohli kúpiť nejakých dvoch šikovných brazilčanov po 30-40mil. Lepší by ostal v áčku a druhý by šiel do béčka... aj tak v béčku nie je poriadny útočník.

Pader

15
2020-01-21 19:40:16

OT: Messi oficiálne nieje v nominácii proti Ibize.

Martin77

26
2020-01-21 19:52:45

Nejdřív Puig, teď krásná slova o Dembélém...začíná se mi Setién líbit čím dál víc. Jeho vztah k mladým vypadá naprosto skvěle.

2sjr

8
2020-01-21 20:17:18

Dáva hráčom pocítiť že sú rovnako dôležitý a to je super. Keď sa k tomu pridá príležitosť pre mladých odchovancov tak by sa mohlo blysnúť na lepšie časy.

BigEL

-9
2020-01-21 20:22:57

Mě se na hrotu moc líbí Lacazette,fakt borec,přesně takový typ by se mi líbil v Barceloně,škoda,že mu je už 29.

tunno

-1
2020-01-21 21:35:05

Najviac sa pise o Aubameyangovi, to by som bral.

alexko

-7
2020-01-22 00:18:07

ja zasa nicolasa pepeho on by mohol byt niečo ako etoo a v žiadnom pripade nepredavat Semeda viem si ho predstavit ako praveho založnika lebo tah ma dobry a okrem Messiho 1 na 1 je on jediny a z rychlostou a driblingom by bol postrach obrany

tunno

-3
2020-01-22 07:19:47

Goal is able to confirm that landing the Gabon international is now being viewed as a priority before the end of the January transfer window.

LM10

0
2020-01-22 12:01:48

Ja som hlavne zvedavý, či plánuje Griezmanna už natrvalo usadiť na poste ľavého krídla, ako kedysi hrával v Sociedade a bude sa snažiť o kúpu útočníka priamo do základnej zostavy alebo ho po návrate Dembelého vráti na hrot a dokúpi k nemu druhého útočníka, ktorý bude primárne naskakovať z lavičky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.