Už hneď prvé zápasy nového formát Kráľovského pohára ukázali, že to favoriti budú mať nesmierne ťažké. Real Madrid vyhral 3:1, Barcelona sa natrápila a vyhrala 2:1, Atlético Madrid dokonca vypadlo. Zaujímavá situácia. Späť k hodnoteniu Kataláncov – po nie najlepšom výkone sa Blaugranas podarilo postúpiť ďalej. A to stačí.

Prv za hrsť dojmov zo zápasu. Na prvom polčase zápasu s Ibizou som sa pri pohľade do diskusií na force len pousmial - opäť davová psychóza a hordy odborníkov tvrdo kritizovali hru mužstva. Poniektorí špecialisti kritizovali hneď základnú zostavu... Koľko je Setién na lavičke? 2 zápasy? A ako tí špecialisti volali po odvolaniu Valverdeho? Vraj hocikto bude lepší ako on resp. aj keby sme nevyhrali v tejto sezóne žiadny titul, nevadí, veď nový tréner potrebuje čas. Poniektorí by sa mohli konečne prebrať do reality, pretože na zlepšenie herného prejavu potrebuje každý tréner minimálne niekoľko týždňov. Setiénovi je preto potrebné dopriať čas a nie od klávesnice kritizovať kompletne všetko...

Zápas proti Ibize bol pritom z kategórie tých, ktoré je potrebné vyhrať s akýmkoľvek výkonom. Z pohľadu hodnoty titulu je Copa del Rey pre hráčov najmenej zaujímavá. Je to síce trofej, ale s La Ligou či Ligou Majstrov sa nemôže rovnať. A zmena formátu len skomplikuje cestu k jeho získaniu, zvlášť ak favoriti hrávajú zápasy na ihriskách premotivovaných súperov z nižších líg. Videli sme aj na hráčoch Ibizy, že pre nich to bol sviatok a miestami hrali ako drevorubači, premotivovane a často za hranicou dovoleného, no rozhodca im to toleroval. Odstavenie Fatiho v pokutovom území od lopty v štýle rugby, stálo za všetky drobné.

Ďalším faktorom je, že Setién jednoducho musel rotovať a hráči zároveň nie sú úplne navyknutí na nový prístup k hre. A v poslednom rade mala Ibiza aj šťastie s úvodným gólom. Ten určil smer vývoja v nasledujúcich desiatkach minút. Aj Rivaldo priznal, že v týchto zápasoch so súpermi z nižších líg sa jednoducho pokúsili vyhrať za každú cenu a postúpiť. Len to sa počíta. Prísť, odohrať, postúpiť a ušetriť sily na dôležitejšie zápasy. A predovšetkým sa nezraniť. Cieľ splnený. Podobný formát v iných krajinách potvrdzuje, že prekvapení bude v Španielsku na úkor favoritov odteraz viac. Zoznam otvorilo Atlético.

Tentokrát zmena: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie len jedného štatistického portálu a to sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Aj to potvrdzuje bezvýznamnosť stretnutia. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Hlasovanie bolo opäť uzamknuté a hlasovať mohol každý len raz.

Tentokrát nám do redakcie prišlo 175 hodnotení. Pre zaujímavosťou uvedieme, že Ernesto Valverde mal po svojom poslednom zápase známku len 2,5. Pritom mužstvo hralo až na posledných 15 minút nesmierne dobre, no prehralo. Zverenci Quiqueho Setiéna hrali zle, no nakoniec vyhrali. Trénerovi ste dali známku 5,5...

Neto - 6

Ťažký zápas pre brankára. Inkasoval gól už v 9. minúte, ale zasiahnuť nemohol. Neskôr zasiahol proti zakončeniu Norberta a uchránil mužstvo pred druhým inkasovaným gólom. V 50. minúte sa však zranil, no po konzultácii s lekármi zápas dohral.

Semedo - 5,1

Prvý polčas z pohľadu Semeda bol nesmierne slabý. Málo aktívny v hre, nedokázal rozhýbať pravú stranu. Keď mu spoluhráči prihrali loptu, často krát o ňu mužstvo prišlo. V druhom polčase sa zlepšil, ale len minimálne. Na pozícii na kraji zálohy pôsobil strateným dojmom. Nevedel čo má robiť.

Lenglet - 5,5

Množstvo presných prihrávok zo strany Lengleta je plus, k tomu niekoľko vyhraných vzdušných súbojov. Zdá sa, že lídrom obrany v zápase proti Ibize mal byť Lenglet, ale nebol to jeho deň. Nepodal istý výkon.

Firpo - 5,4

Sústredil sa predovšetkým na získavanie lôpt a pre mužstvo ich získal 7. Stratil však loptu v nebezpečnom priestore, čo viedlo k veľmi nebezpečnej akcii súpera z 39. minúty. Na to si ešte musí dať pozor. Miestami totiž na trávniku pôsobil dezorientovane.

Roberto - 5,6

Sergi Roberto sa ocitol v experimentálnej zostave zloženej z troch obrancov a aj z tohto dôvodu nemohol vyvážať loptu. Po celý čas sa musel držať taktických pokynov trénera. Práce v defenzíve veľa nemal, ale keď sa už nebezpečenstvo objavilo, svoju prácu neodviedol na 100%. Napríklad gólová akcia súpera, ktorú Roberto podcenil.

Rakitić - 4,9

Mal mužstvo doviesť k víťazstvu, ale tréner ho radšej vystriedal. V obrannej hre nemáme čo hodnotiť. Z pohľadu ofenzívy ak prižmúrime všetky oči, poslal počas celého zápasu niekoľko odvážnejších lôpt, z ktorých až 2 našli svojho adresáta. Takisto zaznamenal jednu strelu na bránku súpera. Sklamanie.

De Jong - 6,7

Najlepší záložník. Získal niekoľko lôpt, niekoľkokrát sa dokázal dostať spod nepríjemného presingu súpera. Ale treba podotknúť, že v zápase samozrejme neexceloval. Jednooký kráľ medzi slepými. Známku mu vylepšila aj asistencia na dôležitý vyrovnávajúci gól Griezmanna. Z jeho strany však chceme vidieť rýchlejšiu a konkrétnejšiu hru dopredu, než zbytočné krútenie sa s loptou.

Puig - 5,5

Zápas mladíkovi absolútne nevyšiel. Zaznamenal mnoho kontaktov s loptou, ale z jeho strany sme videli akýsi blok - nedokázal loptu zmysluplne poslať ďalej. Samozrejme, že sa snažil, ale snaženiu chýbala idea. Takisto sa pričinil o inkasovaný gól, keď neubránil nabiehajúceho hráča súpera. Puig je však mladý, učí sa a rozhodne mu padne vhod aj takýto nevydarený zápas ako dobrá škola na ceste za zlepšením.

Pérez - 5,3

Ďalší mladík, ktorému zápas vôbec nevyšiel. Chýbala mu odvaha, na bránku nevyslal ani jednu strelu, nereagoval na situáciu na trávniku. Aj preto ho Setién stiahol v 59. minúte hry. Platí však to isté, čo v prípade Puiga - aj tieto zápasy mu pomôžu v rozvoji. Len sa netreba vzdávať, práve naopak, je potrebné naďalej tvrdo pracovať.

Griezmann - 7,6

Spolu s Pérezom sa postavili do stredu útoku mužstva. Francúz bol po väčšinu zápasu neviditeľný, pretože nemal lopty od spoluhráčov. Keď však dostal loptu akú potreboval, premenil ju v gól. V dvoch prípadoch a to stačilo na to, aby sa stal najlepším hráčom zápasu a poslal Barcelonu do ďalšej fázy turnaja.

Fati - 6,4

Ani Fatimu hráči Ibizy neumožnili ukázať jeho schopnosti. Ansu sa snažil, niekoľkokrát sa pokúsil o dribling, ale počas toho takmer vždy prišiel o loptu. Ukázal však aj niekoľko dobrých okamihov - aj v útoku, aj v obrane, kedy pomáhal zdvojovať hráčov súpera.

Náhradníci

59' Alba - 6,3

Odohral viac ako pol hodinu na pozíciu ľavého záložníka. Získal 2 lopty a asistoval Griezmannovi na víťazný gól. Zaslúži si pochvalu, nebolo to zlé striedanie.

71' Arthur - 6,2

Druhý zápas po zranení, tentokrát odohral o trochu viac. Zaznamenal 19 presných prihrávok, ale nič výnimočné. Chvíľu potrvá, kým sa dostane do tempa.

81' Vidal - 6,1

Čiľan hral len krátko. Ťažko niečo hodnotiť.

zdroj: sport.es sofascore.com forcabarca.sk
foto: facebook forcabarca.sk

sid1

25
2020-01-24 10:43:57

Povedal by som ze 3 od sport.es pre Semeda je kruta. Ako bol to biedny zapas aj z jeho strany ale ze by bol o tolko horsi ako zvysok?

Martin77

10
2020-01-24 11:44:02

hodnocení ze sports.es většinou (teď si budu hrát na děsně chytrýho) divný. Jak kdyby viděli úplně jiný zápas něž vše ostatní podle toho, jak známkujou a co o zápasech hovoří "jiní".

Milan87

-7
2020-01-24 11:41:42

Tak tu je semedo miláček aj keď to úplně nechápem ale na tejto stránke má minimálně 5 bodov a stačí že nastupi na zápas. On tam bol ale naozaj uplne nulový, nevedel čo má hrať ako asi každý na ihrisku.
Toto ide za trenerom dá zostavu čo NIKDY spolu nehrala to je OK. Ale mal nechať rozostavenie na ktorý je každý hráč zvyknuty keď už hraje s kymkolvek, alebo keď už musím menit formaciu tak to urobim s nejlepšími hracami aké mám hoci aj v lige, ale skuseny borci sa s tym vyrovnaju lahsie...
A na konci keď boli na ihrisku všetci krajny obranci t.j. roberto, firpo,alba,semedo už som mal naozaj dost....
Valverde vymyslal sice občas k.k.t.ny ale niečo podobné som ešte nikdy nikde neviděl. Ten setien je odvážný až moc podla mňa a já som mu dal za tento zápas 2ku

Martin77

8
2020-01-24 11:48:37

souhlas i když po bitvě je každý generál, ale kdyby tam poslal vedle Lengleta dalšího stopera... třeba z béčka a mohl hrát klasicky 2 100% stopeři a 2 100% krajní beci a ne tam ten paskvil. Ale tak zkusil, narazil a příště si to snad rozmyslí.

sid1

1
2020-01-24 12:35:30

povedzme si na rovinu ze griezmann Setienovi realne zachranil poziciu. Pretoze ak by vypadli z pohara tak Valverde neValverde stale by to bolo vypadnutie s tretoligistom po nie uplne stastnom napade na rozostavenie. Takto ma cas a dufam, ze nabuduce to nebude lamat cez koleno len kvoli tomu, ze kazdy tlaci aby barca hrala futbal kde sa super nedostane od vlastnej 16. Radsej postupne kroky k cielu pretoze inac sa tu dlho neohreje

PETERKRIZAN

-14
2020-01-24 12:44:49

hodnotenie na forcabarca je totalny šunt,si na to nepišiel?s realitou nema nič spoločne

JJ5FCB

8
2020-01-24 13:42:37

Prvá naozajstná skúška príde s Valenciou ale aj tak bude príliš skoro na robenie nejakých záverov. Veď Setien prebral mužstvo v nešťastnom stave, kde kvôli slabej rotácii veľa hráčov nie je ani zvyknutých hrať a tí ktorí hrávali tak zas nie sú zvyknutí behať :D ako nemá to úplne ľahké takže trochu pochopenia by nezaškodilo a rešpektu k práci by nezaškodilo..

Milan87

4
2020-01-24 14:03:32

To mužstvo je ale vystavené dobre a až taka katastrofa to zase nie je.

JJ5FCB

3
2020-01-24 16:28:36

Mužstvo je podľa mňa práveže super, akurát možno pochytili horšie návyky za posledné obdobie, tzn. Valverdeho obdobie :)

loptajegulata

4
2020-01-24 14:39:12

Najbližšie v pohári Leganes doma.

Goro13

0
2020-01-25 19:07:35

Cirkus

Goro13

0
2020-01-25 19:10:30

To bolo myslene na tie debaty super trenerov ze Vas uz davno Barca neangazovala⚽️

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.