Bývalý hráč FC Barcelona a tréner FC Barcelona B Gerard López sumarizoval pohárový zápas Blaugranas s Ibizou a uviedol, že najväčší dojem na neho urobil mladučký Ansu Fati. Pozornosť venoval aj najdôležitejším zmenám, ktoré sa Quique Setién snaží urobiť.

Ibiza

"Zápasy ako ten s Ibizou sú pre kluby ako Barcelony veľmi ťažké. Existuje veta, ktorá to výborne vystihuje: 'Vyhrať môžete málo, ale prehrať veľa'."

"V týchto zápasoch sú si v podstate všetci vedomí postupu Barcelony či iného veľkého klubu, je potrebné hrať vysoko a nehráte takmer o nič. Nikto vám nepovie: 'Barca odohrala skvelý zápas'. Môžete však prehrať veľmi veľa. Barca v poslednom týždni získala veľmi veľa pozitívnej energie. Čo by sa stalo ak by po zápase s Ibizou vypadla z pohára? Všetko by sa zmenilo."

Zmeny trénera

"Setién v zápase proti Ibize zariskoval, pretože chcel zmeniť niekoľko vecí. Prvý týždeň trénera v Barcelone ukázal niekoľko vecí. Po prvé; držanie lopty na úrovni 80% z herného času a zmenu mentality hráčov, ktorú sme videli už v zápase proti Granade. Uvidíme, či sa to udrží aj dlhšie. Po druhé; využívanie odchovancov. Riqui Puig využil v zápase s Granadou to, že de Jong bol suspendovaný a tréner ho nasadil. To sa počíta. Ernesto Valverde to trochu zanedbal. Riqui mohol hrať už predtým, pretože fanúšikovia to veľmi očakávali. Ale je zrejmé, že zápas proti Ibize bol pre Puiga už trochu komplikovaný."

Ansu Fati

"Musím však povedať, že jediným hráčom, ktorý v zápase proti Ibize - až na Griezmanna - niečo skutočne robil, bol Ansu Fati. Robil to, čo sa v takomto zápase od hráčov Barcelony skutočne vyžadovalo. Ukázal osobnosť, hľadal správne prihrávky, ktoré by vytvorili nebezpečenstvo v prospech Barcelony. Barcelona v tomto zápase hrala naozaj s dobrou zostavou, ale pokiaľ bol najlepším násťročný Ansu, to znamená, že existoval nejaký problém."

zdroj: Onda Cero
foto: facebook

PETERKRIZAN

7
2020-01-25 09:17:20

Kolko ich dal presnych,ako dembele,uspesnost1:10

maros1

3
2020-01-25 09:23:52

No ja som ten fotbal videl a žial Fati okrem toho že zažiaril pred časom, tak nič, ale že úplne nič
Veď ale nikto mu to nedáva za vinu - je mladučký, len sa čudujem, lebo vidím celkom dobre

PETERKRIZAN

-14
2020-01-25 09:30:22

Fati ma velku perspektivu,ale herna kvalita zdaleka na barcu ešte nestačí,jeho treba poslat na hostovanie,jemu by to vyrazne mohlo prospieť,myslim,take getafe,muzstvo vybornych hracov a bojovnikov,to by prenho bolo super,z kazdeho hladiska

2sjr

3
2020-01-25 10:55:37

Rovnako si myslím že pán Lopez pozeral iný zápas ako mi .Fati bol stratený ako väčšina hráčov na čele s Griezmanna ktorý nás síce zachránil no ďakovať môžeme skôr prihrávajúcim hráčom. Tréner to podcenil ale že strašne. Už len formát jedného zápasu mu mal napovedať že vyletieť môže hocikto a v takomto zápase je to 50 na 50. I keď sme videli že ťaháme za kratší koniec.

rendydutson

13
2020-01-25 10:57:43

Mne sa na Fatim najviac paci jeho pokora a bojovnost. Snazi sa, nabera skusenosti, jeho hra sa mi paci. Je rychly a dynamicky. V tomto zapase by sa mu darilo urcite lepsie, ak by bol iny rozhodca, skuste si pozriet kolko krat ho zastavili len faulom, nerozhadzoval vsak rukami, zdvihol sa a hral dalej, to je v jeho veku vynimocne, a ked uz ho nestopli faulom, tak mu loptu zablokovali rukou... slepy to rozhodca... a ten dzudo chmat v 16, to mala byt jasna penalta... takze za mna dobry vykon, napreduje, dufam, ze tuto sezonu este minuty dostane, aby sa dalej rozvijal. Z La Massie ma od Messiho cias zaujali len 3 mena: Xavi Simons, Puig, Fati... skoda toho Simonsa a prestupu do PSG... takze ja mam od Fatiho velke ocakavania, zelam mu to, chcel by som, aby uspel, mali by sme sa viac zamerat na akademiu ako na nakupy drahych x-milionovych legionarov...

Roman7

-3
2020-01-25 13:11:48

to je vtip ?? jeden z najhorsich

kacejik

2
2020-01-25 13:59:16

Ty si oozeral určite iný zápas, inak si to neviem vysvetliť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.