Quique Setién od svojho príchodu do Barcelony testuje rôzne taktické nastavenia, ktoré každopádne nefungujú tak ako by si to tréner predstavoval. Katalánsky denník Sport poznamenal, že príchod nového trénera na Camp Nou má svoju druhú obeť. Prvou je Carles Pérez, ktorému mal tréner povedať, že sa nenachádza v jeho plánoch. Druhou obeťou je Sergi Roberto.

Sergi Roberto sa podľa všetkého opäť presunie do obrannej formácie a tentokrát dokonca na post pravého stopéra. Je to kvôli defenzívnemu postoju mužstva, ale Sport tvrdí, odchovanca La Masie táto zmena uväznila na jednom mieste. Setién nasadil Roberta do obrannej línie, aby mužstvu zabezpečil vyvážanie lopty. Sergi je v tomto ohľade spoľahlivým futbalistom a dokáže dostať loptu k Messimu či Ansu Fatimu. Na tomto poste je však všestrannosť hráča k ničomu, pretože nemôže tvoriť hru, keďže je na svojej pozíciu viazaný priestorom. Sport píše, že Sergi Roberto na tejto pozícii nemá priestor na manévrovanie a nemôže prejsť cez stredovú čiaru ihriska. Pritom Valverde práve tieto prednosti hráča využíval v prospech mužstva, keď sa Sergi Roberto zapájal do hry medzi líniami.

V súčasnosti sa Roberto vôbec nezapája do tvorby hry, ani nemá ako ukázať svoje prednosti. V útoku nemôže spoluhráčom pomôcť a pritom si doteraz veľmi dobre rozumel práve s Messim. Sport píše, že Roberto svoju novú úlohu v mužstve prijal pokojne, hoci prispôsobiť sa novým úlohám nie je jednoduché, zvlášť v zápasoch ako na Mestalle. Katalánec musel pokryť napríklad Maxiho Gomeza, čo je obrovská zodpovednosť a možno aj priveľká ak berieme do úvahy fyzický fond hráča a jeho taktickú charakteristiku.

Je potrebné dodať, že Sergi Roberto podľa všetkého zostane na svojej pozícii, pretože ak Barcelona chce aj naďalej hrávať na troch stopérov, veľa možností nemá. Jean-Clair Todibo odišiel na hosťovanie do Schalke, takže na pravej strane môže hrať Roberto alebo Piqué. V druhom variante by zostávajúce miesta pokryli Lenglet a Umtiti.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Chepablo

13
2020-01-26 12:31:21

Niečo podobné som čítal, ale priznávam sa, neviem na akej stránke. Písali niečo v podobné, ale s De Jongom. Autor sa obáva, že nový tréner ho príliš uzatvorí v strede poľa.

rudinho

37
2020-01-26 12:34:47

ja si myslim ze uz to chce radikalnu zmenu aj v muzstve.opory uz zacat nahradzovat aj ked vysledky nebudu.raz sa to musi zacat .hra nie je dobra ale klamal by som ze stale.su zapasy kde mame jasne navrch a aj dobre hrame vid.atletico ale to su asi splanutia.nevieme ako muzstvo uz supera s cim prekvapit.Messi ak je vypojeny alebo sa mu az tak nechce sme iba priemerne muzstvo

SamoH

34
2020-01-26 12:52:18

a zo stopera rovno na lavičku by mohol pokračovať

gabo

2
2020-01-26 13:33:05

A nebo úplne dopryču

SamoH

13
2020-01-26 14:59:57

ako nahradnik by aj mohol ostat ale v zaklade nema co robit, sem tam zahraje solidne najme kde hraje viac defenzivnejsie ale proti rychlejsiemu krídlu je stratený a pozicne tiez nijak nevynika

xdiko

26
2020-01-26 13:04:38

Neviem, co chlapci predvadzaju na treningu, ked za odmenu dostavaju priestor v zapase, ale rozhodne si tie vykony neprenasaju do hry. Hraci mi pripadaju rezignovany, chyba napad a tvorca hry. Messiho to uz tiez evidentne nebavi, ked nema s kym hrat a vsetci sa spoliehaju len na neho a je to vidno na hre, ked sa mu v poslednych zapasoch velmi nedarilo. Myslim si, ze najlepsie by bolo miesto experimentov s Griezom, Rodrigom a co ja viem kym, dotiahnut napsat Neya, s ktorym si sadli jak rit na serbel a poriadne sa zamysliet nad stredom pola, kde to skratka nefunguje.

mikimi122

27
2020-01-26 13:24:27

A čo tak, keď už Setien chce hrať na troch stopérov, tak prečo nehrá na troch stopérov? V pohári hral s jedným stopérom a v lige s dvoma, ale stále to nie je s troma. Čo mu bráni tam dať Piqueho, Umtitiho a Lengleta naraz a z lavičky by to už keď tak istil Araujo, alebo v najhoršom by boli Roberto, Semedo až možnosti z lavičky. Prečo pustil Todiba, keď plánoval hrať na troch stopérov? Ešte Setiena neodpisujem, ale fakt sa zamýšľam nad tým, či vlastne existuje tréner, ktorý by k nám prišiel a nerobil takéto somariny a konečne by sme hrali dobre. Taktiež úplne nechápem rozhodnutie hrať Messiho ako falošnú 9 s tým, že on sa musí sťahovať hlbšie aby tvoril hru a s tým, že Griezmann je stále na ľavo aj keď pár krát sa dostane do stredu, tak aj tak je väčšinou na krídlách. Takto na tom hrote nie je nikto a to nám chýba. Posledná vec, ktorá tu už je dávno ešte pred Setienom je to okáté nahrávanie Messimu. Pred 16-stkou chápem, že mu tam každý nahráva, keďže je tvorca hry, ale niekedy to už fakt preháňajú ako napr. včera Fati už pomaly išiel sám na brankára, už som si hovoril, že ide strieľať a on to odrbal na krídlo, len aby prihral Messimu, alebo taký Alba, ktorý permanentne nastreľuje prihrávky z krídla do 16-stky a väčšinou sa takých lôpt zmocní súper.

sid1

10
2020-01-26 13:42:32

Jedna z veci ktora v poslednych zapasoch valverdemu zacala fungovat bola spolupraca messi roberto. Setien tam dal fatiho a roberto sluzi na prihratie lopty a koniec. Fati ale na medzihru este nema takze je zasity na kridle a je tam na dve veci. No necham sa prekvapit ako to trener rozriesi

Milan87

4
2020-01-26 16:17:56

Nepride vám že ten setien trénuje a koucuje až moc???
Sergi na stoperovi??? WTF?

SamoH

18
2020-01-26 17:18:14

No on je tam kvoli tomu aby sme pri braneni mohli hrat na 4 obrancov, kde kraje pokrýva Roberto s Albom. Pri útočení sa Alba vysúva až úplne na krídlo a preto Roberto ostáva vzadu. Síce sa mi to nepozdáva, lebo tak zjavne nevieme hrať. Zatil mi ani nie je jasné akú formáciu hráme, keďže lietajú ako ovce a nikto nevie čo má hrať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.