Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov pred zápasom s Levante.

[Marca Brau, Barça TV] Vždy si hovoril, že očakávaš najlepšiu verziu súpera, ale Levante prehralo tri posledné zápasy v rade a v poslednom zápase zmenilo rozostavenie. Bude to mať nejaký vplyv? Budete sa musieť prispôsobiť novej taktike?

"Vždy je dobré vedieť, čo urobí súper. Je zrejmé, že to budeme musieť brať do úvahy. Levante nemá dobrú sériu a my sme naposledy odohrali dobrý zápas, hoci stále je čo zlepšiť. Naše skúsenosti s týmto súperom a predovšetkým vzhľadom na posledný zápas, nie sú dobré, Levante nám dokáže skomplikovať zápas. Niekedy nám niektoré veci vychádzajú veľmi dobre. Je to mužstvo s potenciálom v útoku, snaží sa hrať. Pokiaľ majú hráči správnu motiváciu, nie je to jednoduché."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Barcelonu opustili v priebehu januárového prestupového obdobia štyria hráči, zranil sa Luis Suarez a klub nekúpil nikoho. Myslíš si, že mužstvo sa oslabilo?

"Je pravda, že je možné takto rozmýšľať. Teraz máme menej hráčov, ale opakujem, že máme aj rezervu, odchovanci sú pripravení a zúčastňujú sa na tréningoch. Určite nám pomôžu. Môže sa zdať, že teraz sme slabší, ale to nikdy neviete. Škoda strácať čas s tým, čo by bolo, kedy. Onedlho urobíme skvelý prestup v podobe návratu Ousmane Dembélého, ktorý veľmi dobre trénuje a rýchlo sa vracia do hry. Určite nám veľmi pomôže. Je to obrovská motivácia pre všetkých."

[Gerard Romero, RAC1] Uprednostňuješ káder aký máš teraz alebo si preferoval prácu s predchádzajúcim, širším kádrom?

"Vždy ma bolí zverejňovanie nominácií a to, že niektorí hráči nebudú hrať. Radšej pracujem s nižším počtom hráčov a vďaka tomu sú v hre všetci. Je pravda, že existuje riziko, ale hráči vtedy vidia reálnu šancu hrať a sú motivovanejší. Niekedy je lepšie mať 20 hráčov, než 25 a v tom 5 nehrajúcich. Niekedy je to riziko škodlivejšie, než riziko zranení."

[Cadena SER] Čo si myslíš o prestupu Trincãa?

"Už včera som o tom hovoril. Možno v niektorom z rozhovorov. Keď som prišiel, klub už nad touto operáciou pracoval. Klub sa takto rozhodol a na túto tému nemám čo povedať. Trincão bude v budúcej sezóne pracovať a trénovať s nami."

[Juan Arias, Cadena COPE] Čo si myslíš o všetkých štatistikách, o ktorých sa diskutuje napríklad aj o počte prihrávok?

"Nehovorí mi to veľa, okrem toho, že vďaka tomu viac kontrolujeme zápas. Ak držíte loptu, súper vám nemôže až tak narobiť problémy a streliť vám gól. Pokiaľ máme loptu aj 80 minút, šanca, že vám súper ublíži, je menšia. Ale niekedy sa mi takisto nepáči, ak držíme loptu bez myšlienky, všetko musí mať svoj zmysel. Väčšina prihrávok by sa mala odohrávať vpredu, pracujeme na tom. Niekedy je samozrejme potrebné prihrať loptu aj dozadu, napríklad aby sa lopta preniesla do inej oblasti na trávniku. Ak sa takto neprihrá a k tomu o loptu prídete a dostanete gól, tak je to o to horšie."

[Carles Escolan, Radio Marca] Arturo Vidal netrénoval ani včera, ani dnes. Zdá sa, že naposledy trochu kríval. Je jeho zranenie vážne?

"Nie, nie je. Má drobné zranenie a uvidíme ako sa to vyvinie. Nie som zástancom riskovania, pretože ako som povedal, máme úzky káder, ale Arturo sa má dobre."

[Gerard Sanz, Onda Cero] Často sa objavuje kritika, že súčasná Barcelona nie je favoritom na zisk Ligy Majstrov. Čo si o tom myslíš? Považuješ ju za favorita?

"Na mieste súperov by som nepoľavil, pretože Barcelona je vždy Barcelona. Je pravda, že prihodiť sa môžu aj horšie obdobia. Z 6,8 či 10 klubov, ktoré ašpirujú na zisk Ligy Majstrov, zvíťazí len jeden. Som si istý, že budeme bojovať, budeme si užívať hru a budeme mať také isté šance ako ostatní."

[Laura Brugues, TV3] Môžeš vysvetliť, čím sa zaoberá Eder Sarabia a ako si medzi sebou delíte prácu?

"Eder so mnou pracuje od čias v Las Palmas a jeho prínos hodnotím veľmi pozitívne. Rád sa obklopujem mladšími ľuďmi, plnými energie a sily. V mnohých oblastiach môžu vedieť viac ako ja. Sarabia je jedným z tých, ktorí mi pomáhajú, ale tých ľudí je viac, niektorých ešte ani nepoznám, pretože som v klube len krátko. Každý zo seba niečo dáva a je dôležitý, pretože si to zaslúži. S mojou skupinou pracujem 4 roky a stále sme čoraz lepší. Eder je v mnohých ohľadoch múdrejší ako ja."

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Viem, že teraz hráte doma, ale neznepokojuje ťa otázka výjazdových zápasov? Je to jedna z hlavných vecí na zlepšenie.

"Máš pravdu, ale najprv musíme myslieť na zajtrajší zápas. Je pravda, že vonkajšie zápasy musíme zlepšiť, musíme zmeniť tú dynamiku. Dokonca si ani nechceme uvedomovať či hráme na Camp Nou alebo nie. Uvidíme, či sa nám to podarí. Zajtrajšie víťazstvo nás pred výjazdovými zápasmi určite posilní."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Čo dáva Arturo Vidal Barcelone? Niektorí hovorili, že po tvojom príchode bude jeho úloha menšia, pretože tebe viac záleží na kontrole v priebehu zápasu. Je možné dosiahnuť to s Vidal na trávniku?

"Samozrejme, že áno. Už neraz som hovoril, že niekedy si hráči ani nie sú vedomí toho, ako veľmi sa môžu zlepšiť. Všetko záleží od kontextu a od toho, o čo ich prosíme. Je pravda, že každý má svoj štýl hry, ale množstvo vecí je možné zlepšiť a pridať nové elementy. Je jasné, že nikdy neprosíme Vidala o to, aby robil to isté čo Griezmann, ale jeho schopnosti plus to, čo dodáme, majú za následok, že jeho výkon na trávniku bude úžasný. Bude pre nás cenný. Niekedy je pohyb na malom priestore pre hráčov, ktorí nemajú technické danosti, trochu problém. Finálna prihrávka v prípade Artura však dokazuje, čoho je schopný. Ernesto mal takisto pravdu, že Arturo má v sebe energiu a pozitívny vplyv."

[Toni López, La Vanguardia] Má Dembélé zajtra šancu dostať sa do nominácie?

"Nie, to by bolo ešte priskoro. Uvidíme, ako to bude s nasledujúcimi zápasmi."

[Sport] Zvýšil pohárový zápas v prípade Lengleta šance na to, že si zajtra zahrá? Alebo ho možno vidíš v zostave na štyroch obrancov?

"Máme dvoch dobrých ľavonohých stopérov, každý z nich má špecifické vlastnosti. Budeme ich nasadzovať v závislosti od toho, čo uznáme za vhodné. Som spokojný s oboma. Lenglet naposledy dobre robil to, o čo som ho prosil, podobne ako Umtiti predtým. Mám radosť, že mám oboch týchto hráčov."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

adriano

11
2020-02-01 16:05:42

Slabší je zle pomenované ale zranitelnejsi určite lebo ak prídu dáke zranenia nedajbože bude to kritické.

loptajegulata

12
2020-02-01 16:18:14

Pozerajte madrid derby ak môžte. Ja som som až dnes zistil že sa hrá vôbec.

Pader

14
2020-02-01 16:43:00

Pozerám a dúfam že Atleti vyhrajú.

Pader

10
2020-02-01 17:19:30

Gol Benzema, Real vyhráva. To Atleti neotočia, max. vyrovnajú

mikimi122

17
2020-02-01 17:00:17

Vidno, že Atletom tam chýba strelec. Correa zatiaľ tragéd v zakončení. Aj keď ten jeho posledný nájazd na Courtoisa bol z ofsajdu, tak nechápem prečo mu neskúsil dať lob, veď Courtois sa pomaly plazil po zemi. Presne takéto premyslenie kam a ako streliť, ktoré treba urobiť v priebehu 2-3 sekúnd odlišuje dobrého hráča od skvelého hráča, a preto som rád, že máme Griezmanna v tíme.

marke7

11
2020-02-01 17:01:51

Atleti se na gól nadřou jako prase. Realu tam určitě něco spadne.

mikimi122

9
2020-02-01 17:50:46

Presne sa stalo ako hovoríš :D

Hans

24
2020-02-01 16:43:42

Na Setiénovi sa mi páči že chce Dembelého v zostave. Ja si myslím že Ousmana sa ukáže veľmi dobre.

marke7

19
2020-02-01 17:00:34

Pevně věřím, že Setién, který podporuje hru křídel, mu ušije hru přímo na míru a bude to zvíře. Teď jen doufat v to zdraví.

marke7

20
2020-02-01 16:58:54

Líbí se mi, jak to vnímá. Hlavně věta o tom, že si nejde jen bezmyšlenkovitě prihravat, ale že to musí mít smysl a nahrávat si hlavně vepředu. Už jen to mi stačí k tomu, abych věděl, že Setién ví, co dělá.

Nalim

16
2020-02-01 17:02:13

Len slepí nevidia jeho futbalové umenie a poukazujú na jeho zranenia. Konečne prišiel tréner, ktorý to vidí, že je nevšedný a nutný!!’

mikimi122

5
2020-02-01 17:55:20

Takže teraz to tak vyzerá, že Real zostane prvý a to minimálne asi až do el clasica, ktoré bude o mesiac. Verím, že do vtedy naberieme formu, Dembele sa rozbehne a v najlepšom prípade nestratíme do vtedy v lige body.

Pader

3
2020-02-01 18:02:35

A oni že stratia

mikimi122

8
2020-02-01 18:14:05

Na to by som sa až tak nespoliehal. Možno jedna dobrá vec je tá, že pred el clasicom hrajú v LM s Man City a sú 2 možnosti. Buď budú mentálne zdrvený z toho, že vypadli, alebo možno postúpia, ale fyzicky budú unavený z tých zápasov. Na druhú stranu ani my nemôžeme podceniť Neapol, ale predsa je aspoň na oko pre nás ľahšie ako to má Real.

myzuFCB

-1
2020-02-01 19:11:44

ja dúfam, že v základe od začiatku začne Lenglet a nie Umtity vzhľadom k poistenému výbornému výkonu

PETERKRIZAN

-11
2020-02-01 20:18:52

Dnes sa la liga rozhodla podľa mňa,el clasico spečati triumf realu

myzuFCB

7
2020-02-01 21:06:29

blbost. do konca je ešte dosť ďaleko a hrá sa stále o dosť bodov. Ešte stále môžme vyhrať titul a ja verím, že aj vyhráme. Real ešte určite stratí

FCB1899

0
2020-02-02 00:38:08

Real může ztratit v jakémkoliv zápase ( stejně jako Barca ) letos už doma remizoval s Valladolidem, Betisem a Athleticem. Žádné utkání není předem vyhrané, do vzájemného zápasu hrají v Pamploně a na Levante, tedy na stadionech kde Barcelona ztratila. Navíc stále máme titul ve svých rukou. Já jsem optimista a věřím v dobrý konec ligové sezóny!!!.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.