Športový riaditeľ FC Barcelona poskytol rozhovor pre katalánsky denník Sport. Abidal v rozhovore hovoril okrem iného o Xavim, uplynulom prestupovom období či o procese zmeny trénera.

Xavi

"Nepredstavili sme mu žiadnu ponuku. Ak nejakú má, nech je ukáže. Xavi nás počas prvého stretnutia vypočul a pri ďalšej príležitosti nám mal predstaviť svoj plán. V tlači sa objavili skôr politické otázky a nie športové. Ja sa však politikou nezaoberám. Hovoril len na futbalové témy. Zaujímajú ma rozhovory na tému spôsobu práce trénera. V médiách sa objavilo množstvo vecí, ktorých sme sa počas rozhovoru vôbec nedotkli."

"Necítim sa zle kvôli všetkému zmätku, ktorý okolo Xaviho vznikol. Ja som si odviedol svoju prácu. Stretol som sa s dvoma trénermi a nič sa nedostalo von. A aj kedy sa to malo dostať von, aj tak by som to musel urobiť, pretože je to moja práca. Nemôžete najať trénera, ak sa s ním predtým nestretnete. A čo sa má dostať von, aj tak sa dostane. Prezidentovi som povedal: 'Ak chceš, rokovania môžem zrušiť do dvoch minút'. Tak by to bolo najjednoduchšie."

"Xavi nemá priveľa trénerských skúseností. Je pravda, že Barca je jeho domovom. Vie, ako je potrebné pracovať, s týmto prostredím ho spája veľa a vie ako má vyzerať taktický plán. Mohol to byť jeho moment, ale aj nie. Klub vsadil na Quiqueho Setiéna a podpísal s ním dvojročnú zmluvu. Veľmi v neho veríme. Pre Xaviho budú dvere do Barcelony vždy otvorené. Neviem, či ja tu ešte budem pracovať, ale dvere v Barcelone budú pre neho vždy otvorené."

Trincão

"Predbehli sme konkurenciu na prestupovom trhu. To isté sme urobili v prípade De Jonga. Títo hráči sa od seba líšia, ale je veľmi ľahké počkať, kým sa hráč presadí a potom ho kúpiť. Môže to byť riskantný transfer, pretože Trincão stál 31 miliónov eur. Ak však zostane v Barcelone 10 rokov, ukáže sa ako veľmi lacný prestup. S tým chalanom máme jasný plán, zvyšok vyjasní budúcnosť. To isté sme urobili s Arthurom. Urýchlili sme jeho príchod do klubu a urobili sme krok vpred."

Príchod Trincãa sme urýchlili, pretože neskôr by sa transfer mohol skomplikovať. Iné kluby robia to isté a operácie na prestupovom trhu sa snažia čo najviac urýchliť. Záujem mali aj iné kluby. Je to pozitívne, pretože ak nebude schopný prispôsobiť sa hre v Barcelone, bude disponovať aj inými možnosťami. My ho však nechceme predávať. Chceme pomáhať hráčom, aby sa rozvíjali. Trincão má veľkú kvalitu. Môže útočiť na bránku súpera nabiehajúc z druhej vlny. Dokáže strieľať góly a môže nám pomôcť.

Matheus Fernandes

"Tohto hráča sme sledovali od momentu, kedy dovŕšil 18 rokov. Chceme, aby sa rýchlo aklimatizoval v európskom futbale. Z tohto dôvodu sme ho poslali na hosťovanie do Realu Valladolid. Musí sa rozvíjať, aby sa mohol pripojiť k Barcelone."

Valverde

"Naše oddelenie musí mať urobenú svoju domácu úlohu, pretože nikdy neviete, čo sa môže stať. Vo veci trénera sme začali pracovať počas môjho prvého leta v klube. Hľadali sme informácie a potom, prezident rozhodol, že sa s ním predĺži zmluva. Prijali sme to, pretože išlo o rozhodnutie klubu, ale už vtedy sme videli, že problém neleží vo výsledkoch, ale jednalo sa o interný problém. Prijať toto rozhodnutie nie je nikdy jednoduché, ale po Clásicu z 18. decembra sme začali riešiť jeho odchod."

"Sledovali sme zápasy a nie výsledky, to ako sme hrali, taktiku, prácu hráčov, ktorí veľa nehrávali. Sústredím sa na tieto detaily. Mnohí hráči neboli spokojní s množstvom práce a takisto tam bol interný problém s komunikáciou. Vzťah šatne s trénerom bol vždy dobrý, ale sú tam veci, ktoré ako bývalý hráč dokážem vycítiť. Povedal som klubu, čo si myslím a dosiahli sme dohodu."

Quique Setién

"Má DNA Barcelony, pracuje s hráčmi, ktorí nemali priveľa možností hrať, chce im ukázať, že sú súčasťou mužstva. Najdôležitejšia je komunikácia a pochopiť, že vďaka týmto vlastnostiam sa mužstvo zjednotí a vtedy hrá lepšie."

Messi

"Leo nám môže povedať, že u nás bude hrať ďalej, ale je tu niekoľko detailov, o ktorých je potrebné rokovať. Hovorím o zmluve na 2, 3 či viac rokov. Rokovania začal prezident Bartomeu a Oscar Grau, ich myšlienkou je podpísať dlhodobý kontrakt na miesto toho, aby sa zmluva predlžovala každý rok. Som optimista. Máme najlepšieho hráča na svete a nemôžeme o neho prísť. Myslím si, že Messi je tu šťastný. Užíva si hru. Svoju najlepšiu úroveň dokazuje lámaním ďalším rekordov. Preto potrebujeme podpisovať skvelých hráčov a vylepšovať mužstvo každý rok, aby sme mu dali možnosť získavať ďalšie tituly. Pokúsime sa to urobiť správnym spôsobom a verím, že s Leom dospejeme k dohode. On vie, že Barcelona ho potrebuje."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelon.com

Milan87

-7
2020-02-05 00:37:40

Prichod trincãa ste urychlili??? Tak potom prečo není v barce???

Teo07

8
2020-02-05 11:22:19

Neblbni Milan. Je to prakticky hráč Barcelony. Technicky od leta. Výsledok rokovania. I keď teda predtým som o ňom nepočul.

Milan87

3
2020-02-05 11:40:42

Ale povedat že sme urychlili prestup a hráč pride fyzicky až o 7 mesiacov keď ho potrebujeme teraz je dosť trufale

Teo07

6
2020-02-05 13:26:58

Je to myslené tak, že tento prestup sa vzhľadom na potenciál hráča mohol zrealizovať o dva, alebo tri roky neskôr, keď mohla byť jeho cena trojnásobná, alebo mohol Barcu niekto predbehnúť. Preto sa zrealizoval teraz, za ústupok, že hráč dokončí sezónu vo svojom pôvodnom klube.

Adamos

3
2020-02-05 06:59:33

Neposielali fernandesa do sociedadu ale do valladolidu

Adamos

3
2020-02-05 07:02:07

A prestup sa neuskutocnil teraz ale az v lete cize barcelona ho neposlala na hostovanie.. odisiel z palmeirasu na polrocne hostovanie do realu valladolid

Milan87

5
2020-02-05 07:24:55

Mal miesto tej svojej obhajoby radsej vysvetlit ako budeme hrať v útoku do konca sezóny??

RastoD

8
2020-02-05 08:47:05

tá časť o Messim je dosť dôležitá, trochu mi pripadá, ako keby očakávali, že Messi odíde. ani by som sa mu veľmi nečudoval, tím ho brzdí a veľa trofejí s ním už asi nezíska. záver jeho kariéry nevidím veľmi optimisticky, ak tu zostane.

myzuFCB

10
2020-02-05 08:51:34

na toho trincaa som fakt zvedavý keď u nás začne hrať. nepáči sa mi však, že vedenie sa začína príliš spoliehať na kúpovanie mladých hráčov namiesto výchovy vlastných.

Nick

32
2020-02-05 09:01:12

Paci sa mi, ako povedal veci na rovinu. Ma pravdu o tom, co sa v klube dialo aj deje. Je vidno, ze v tom prostredi posobil aj ako hrac. Zazlievate mu, ze nepriviedol utocnika. Ok. Ale klub pocital s uzdravenim Dembeleho. To by sme mali troch top utocnikov a Fatiho na striedanie. Ak by prisiel dalsi utocnik a Dembele by sa nezranil, Fati by bol az piata moznost a Collado by si ani neskrtol. Na jednu stranu chcete sance pre mladych, ale na druhu stranu nie privela sanci. Fati ma neuveritelnu prilezitost futbalovo vyrast. A to prave preto, lebo bude hrat. Nebude naskakovat na poslednych 20 minut ani obmedzene na zapasy Copy, kde hra aj tak cele muzstvo zle. Mnoho ludi sa tu vyjadrilo, ze su ochotni sa vzdat trofeji na 1 sezonu, pokial sa tym zapracuju mladi hraci. Teraz, ked sa dostavame do trocha kritickej fazy, uz je tu sama kritika. Koho mali doniest? Dalsieho Boatenga? Dobre viete, ze pokial nie je posila dost kvalitna, aj tak len sedi na lavicke a hra vtedy, ked by mohol dostat sancu niekto z akademie. Pardon, ze som sa tak rozpisal, ale tie komentare tu sa nedaju uz dakedy ani citat. Ziadna objektivna kritika... Len nadavky.

kov3

-3
2020-02-05 10:38:18

Takže čo navrhuješ? To čo si napísal všetci dobre vieme.

Nick

9
2020-02-05 11:40:03

Tak teraz uz netreba riesit ze pokazili prestupko. Treba sa zamerat na zranenie Dembeleho. Ak bude dostatocne na to, aby sme priviedli noveho hraca, tak to vyuzime. Len naozaj neviem, kto by bol schopny stat sa zo dna na den oporou Barcelony.

sid1

8
2020-02-05 11:15:35

prepac ale Fati je nam platny na zapasy ako minule. Proti lepsim superom zatial na to nema (co neni kritika vzhladom na jeho vek). A uprimne pustit Pereza a spoliehat sa na Dembeleho (je take zlozite si pozriet pocet dni co marodoval) mi pride ako nemat plan B. Lepsie jeden lepsi hrac na lavicke ako mat na lavicke niekoho z B (tretia liga) kto ti ani nema sancu pomoct

Nick

6
2020-02-05 11:37:22

Ja rozumiem. A nevravim ze ich chvalim za to, co urobili ( alebo neurobili ). To s Fatim je tak, ze je jasne ze zatial nema na to, aby sa stal oporou v LM, ale bez toho, aby sa stal najprv oporou proti slabsim superom, sa nestane oporou ani v LM. Ak by nenastupoval pravidelne v lige, nemal by sancu uspiet v LM. Preto je dobre, ze ma priestor. My vsak chceme vsetko hned teraz. Preto, ak aj pokazi daky zapas v lige, netreba tomu prikladat velku vahu. V jeho veku si musi daky standard vykonou najprv vypracovat

Nitram

6
2020-02-05 09:22:43

NESCHOPNÝ, absolútne neschopný Abidal... Výsledky jeho práce ako manažéra sú hanebné!

FCBarcelona2018

-1
2020-02-05 09:43:22

Abidal už dávno mal byť odvolaný z funkcie športového riaditeľa. Jeho práca neprináša požadované výsledky. Nezmyselné a predražené prestupy nedostatočne preverených hráčov, ktorých následne Barca posiela na hosťovanie alebo ich priamo rovno predáva. Pritom ich predáva za nižšiu cenu, než za akú ich kúpila...čiže absolútne nezmysly na prestupovom trhu. Takým postupom za dva-tri roky sa Barca dostane do takých dlhov, že sa z nich nikdy nedostane a len aby nebola nútená vyhlásiť bankrot. To by bol koniec Barce.

ladisf

5
2020-02-05 12:24:25

Taková přestupová politika tu bylu už před Abidalem. Je potřeba prostě pořádné zemětřesení, udělat čistku jak ve vedení tak mezi hrači.

tunno

13
2020-02-05 10:04:38

Nie len abidal netvarme sa ze je jediny zodpovedny za prestupovu politiku. Presne ako Leo vravel vedenie neberie na seba nikdy ziadnu zodpovednost, prv ju brali len hraci, potom konecne Valverde ale Bart a spol nikdy neprevzali zodpovednost za nic. Oni su zodpovedny za to ze Valverdeho nevymenili normalne standardne v lete a taktiez zodpovedny za to ze za 5r za investovala do posil 1 miliarda a v zaklade mame z nich len troch hracov z toho jeden je Griezmann ktory sa zatial na ihrisko moc nenasiel

sid1

10
2020-02-05 11:11:58

suhlas, nase sportove oddelenie je na dve veci. Nemame ziadnu realnu posilu a minulo sa mnozstvo penazi. Chapem, ze Dembele je proste smola ale okrem toho?

Nick

10
2020-02-05 11:44:52

Najviac ma na tom sere, ze Barto a spol vidia len zisky (napr. ta planovana miliarda buduci rok), a urcite planuju dalsie hlupe turne dakte po Antarktide, len aby dosiahli svoj ciel. Najlepsie by bolo, ak by priznali, ze toto leto bolo fiasko, a ze nabuduce sa bude v prvom rade makat, a nie cestovat

Milan87

9
2020-02-05 11:44:54

Okrem toho sme mali šťastie že prisiel fati ako blesk lebo on v planoch na túto sezónu urcite nebol.
Nebyt tejto náhody boli by sme v pr....

Zmazaný užívateľ

-1
2020-02-05 12:32:55

Abidal je další žába na prameni, okamžitě VEN - všechno špatně od něj...

mazanyhrac

2
2020-02-05 13:01:11

Za me rozhovor v pohodě, nechápu proč jde Messi proti němu. Další věci ovšem je, nakolik je Abidal opravdu schopný a myslím ze nebude příliš dobrý. Otázka je, kdo by ho mohl nahradit. Jinak Messi z Barcy podle me neodejde. Kam by šel? Kde by ho zaplatili jako u nas? Kde by mu nechali takovou volnost? Neodejde.

fofo112

4
2020-02-05 15:29:29

Zabudol si kolko mu dával MC 100 mega,tak sa uvedom. Ak by bol na prachy tak dávno v barce nie je,lenže on je pokorný vdačný človek a ešte k tomu srdciar je si vedomý čo barca pre neho spravila,preto jej to chce vrátiť.

mazanyhrac

0
2020-02-05 19:16:04

Nevím, jestli měl takovouhle nabídku (nezaznamenal jsem ofiko zprávu), v Barce má podle mě hodně dobrý peníze (Ronaldo kvůli tomu skončil v Realu, protože to nedorovnali). A další věc je, že neumí anglicky a taky se mu líbí v Barceloně, je tam zvyklý, to je jistý. Takže kdo by si ho mohl dovolit? PSG-tam by nešel, City-neumí anglicky, Real-tam by nešel.
Takže za mě vyřešeno, Leoš nikam nejde.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.