Tréner FC Barcelona sa objavil na tlačovej konferencii pred pohárovým zápasom proti Bilbau, aby komentoval aktuálne témy súvisiace s klubom.

[Marc Brau, Barça TV] Už po žrebe si povedal, že zápas proti Athletic bude vzrušujúci, obe mužstvá sa v pohári poznajú veľmi dobre a zápas môže byť predčasným finále. Myslíš si, že zápas bude tak intenzívny, vlastne ako finále? Alebo sa súper rozhodne hrať trochu konzervatívnejšie, keďže hrá doma?

"Pôjde o vzrušujúci zápas, obe mužstvá chcú postúpiť a my predstavíme všetky naše prednosti. Zápas bude určite vyrovnaný, hoci často budeme mať iniciatívu. Athletic však bude takisto vytvárať tlak, takže si musíme dávať pozor. Vieme, že to nebude jednoduché, ale máme v sebe množstvo radosti a sme veľmi koncentrovaní."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Dvaja starší útočníci, len 16 hráčov prvého tímu, žiadny viceprezident pre športové záležitosti a športový riaditeľ, ktorý sa vzďaľuje od svojej pozície a dokonca odporuje prezidentovým slovám o Carlesovi Pérezovi. K tomu došlo k stretu Messiho s Abidalom na Instagrame. Je to ťažká situácia. Ako sa dá zvládnuť?

"Väčšina vecí, ktoré si spomenul, je veľmi vážna, ale na mňa to nemá vplyv a to odovzdám aj hráčom. Hovorili sme o tom asi na minútu. Zajtrajší zápas je dôležitý a máme povinnosť sústrediť sa. Mňa zaujíma futbal, ostatné nebudem môcť kontrolovať. Môžeme sa rozprávať o futbale, pretože ten naozaj zaujíma mňa aj hráčov. Pokúsime sa, aby to všetko, čo sa deje okolo nás, na nás nemal vplyv."

[Gerard Romero, RAC1] Dembélé sa opäť zranil. Povedal si klubu, že existuje potreba transferu?

"Budeme o tom hovoriť. Najprv potrebujeme vidieť konkrétnu diagnózu a dĺžku absencie. Potom prijmeme rozhodnutie. Na Dembélého návrat som sa veľmi tešil, bol som presvedčený, že nám dá veľa. Samozrejme, že je to problém, ale teraz je potrebné nájsť riešenie. Uvidíme, či budeme môcť niekoho získať a pokiaľ nie, pokúsime sa mužstvu dať identitu potrebnú na víťazstvo v zápasoch. Budeme optimisti. Hneď v prvý deň som vám povedal, že tu budem šťastný a to sa nemení."

[Adria Albets, Cadena SER] Messiho príspevok ukázal, že je nahnevaný. Hovoril si s ním o tom? Máš dojem, že ho to všetko môže už unavovať?

"Táto záležitosť má vplyv na vás, nie na mňa. Ja sa sústredím na futbal. Chcem dať hráčom adekvátne zdroje na to, aby mohli rozvíjať všetko, čo majú v sebe. Zvyšok ma nezaujíma. Viem, že v každom klube sú problémy. So mnou, prosím, hovorte o futbale. Ja chcem chodiť na tréningy a pripravovať zápasy. Mám dosť veľa práce, aby som sa zaoberal vecami, ktoré ma nezaujímajú."

[German García, Radio Nacional] Máš veľmi úzky káder a budete hrať o všetko. Máš dostatočný počet hráčov ak beriete do úvahy, že možno nebudete môcť nikoho kúpiť?

"Vždy budeme hrať v jedenástich a budeme schopní súperiť. Je pravda, že niekedy sa objaví niekto, kto nás porazí, taký je futbal. Pokiaľ nebudeme môcť nikoho kúpiť, tak sa nič nestane. Postaráme sa, aby dostupní hráči boli na 100% angažovaní, už takí sú. Dnes máme za sebou skvelý tréning a plne sa koncentrujeme na zajtrajší zápas. Iné témy nechávam na vás."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čo ťa znepokojuje viac - Dembélé zranenie či Messiho nespokojnosť?

"Záležitosť s Dembélém ma znepokojuje, pretože je to skvelý chalan, ktorý veľmi intenzívne pracoval a veľmi sa chcel vrátiť. Je mi ho veľmi ľúto, pretože nebude môcť hrať futbal ďalších 3, 4 či 5 mesiacov a práve to má najradšej. To ostatné sú veci, ktoré zapadnú, nie sú dôležité."

[Carles Escolan, Radio Marca] Znepokojuje ťa, že Samuel Umtiti sa o 11:00 musí dostaviť na súd a do Bilbaa sa bude musieť dostať iným spôsobom? Čo si myslíš o potenciálnych problémoch, ktoré v súvislosti s tým môžu vzniknúť?

"Toto je jeho osobná záležitosť, každému sa môžu prihodiť nečakané situácie. Je to normálne, nič sa nedeje. Život je plný problémov, musíme byť optimisti a ku všetkému pristupovať pozitívne. Len pokoj, pokiaľ nebude môcť vycestovať s nami, tak pôjde o hodinu neskôr."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Zajtra budeš mať dostupných 15 hráčov prvého tímu a počas víkendu kvôli absencii Piquého len 14. Naposledy si hovoril o spoločnom rozhodnutí vo veci odchodu Carlesa Péreza. Kluby sa zvyčajne počas zimy posilnia a hráčov nepredávajú či neposielajú na hosťovanie. Myslíš si, že sa v plánovaní urobila chyba? Si za to z časti zodpovedný?

"Samozrejme, som zodpovedný za prehry aj za víťazstvá. Všetci robíme chyby. Je to súčasť procesu, počas ktorého musíme prijímať neľahké rozhodnutia. Niekedy sa to robí skôr, keď nepoznáte okolnosti a následné udalosti. Samozrejme, že by som chcel mať viac hráčov alebo že by som nepustil Péreza, keďže sa Dembélé zranil. To je jasné. Prispôsobím sa, nebudem neustále lamentovať, pretože to k ničomu nevedie. Hráčom poviem, že musíme byť pripravení na 100%. Až neskôr môžeme ľutovať alebo povedať, že nakoniec všetko dopadlo dobre. Nikto nepozná bezchybné riešenie."

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Pokiaľ získate povolenie na transfer, máš už v hlave nejakého konkrétneho kandidáta?

"Samozrejme, už predtým sme ho mali. Najprv počkáme na rozhodnutie, ale zároveň aj pracujeme. Všetko sa ukáže v priebehu niekoľkých dní."

[Marc Marba, „La porteria” BTV] Akú má Messi náladu? Má v tejto sezóne chuť hrať a získavať trofeje?

"Samozrejme, že áno. Usmieva sa, veľmi rád trénuje. Má sa rovnako ako včera či predvčerom."

[Bernat Aguilar, Nacional.cat] Od tvojho príchodu do Barcelony sa veľa zmenilo. Ľutuješ, že si sem prišiel?

"[smiech] Ale kdeže! Je pravda, že pred mesiacom som bol doma a nemal som problémy, ale kto by nechcel mať takéto problémy? Stále v sebe nosím tú istú radosť, dokonca väčšiu. Môj život nebol jednoduchý. Dokážete si predstaviť, že v tak veľkom klube sa dejú rôzne veci. Dopredu ma tlačí severný vietor, len tak ľahko neupadnem. Určite sa nám bude dariť."

[Alex Pintanel, Gol] Piqué dnes netrénoval s tímom. Bude schopný zajtra hrať?

"Mal horúčku, ale myslím si, že to nie je nič vážne. Z tohto dôvodu sa v nominácii ocitlo viac hráčov, ale myslím si, že Piqué bude môcť hrať."

[Ricardo Rosety, Movistar] Hovorilo sa, že na jednom z tréningov došlo medzi hráčmi k stretu. Dnes si na začiatok tréningu vniesol istú hru. Aká panuje v šatni atmosféra?

"Tak ako si videl na videu, zaradil som hru, tieto cvičenia budeme robiť postupne, aby sme sa smiali a bavili. Taká je atmosféra v šatni. Je jasné, že nie vždy je to tak, dokonca ani po prehrách, ktoré na nás majú vplyv. Vidieť však túžbu a radosť. Preto som to dnes chcel ukázať fanúšikom, určite sa im páčil pohľad na šťastných a usmiatych hráčov."

[Jordi Blanco, ESPN] Pripomínajú ti súčasné udalosti v Barcelone časy, keď si bol hráčom Atlética?

"S ktorým prezidentom? S Vicente Calderónom som nemal žiadne problémy."

S Jesúsom Gilom.

"S Jesúsom Gilom? Noo..."

[smiech novinárov]

"Alzheimer mi niekedy dá zabrať, nespomínam si, čo sa stalo. Teším sa z toho, že som v Barcelone a bude tak až do posledného dňa. Nerád rozprávam o problémoch a o záležitostiach, ktoré sa stali pred rokmi. Snažím sa žiť každým dňom a tešiť sa z toho, čo mi boh dal."

Myslíš si, že budete musieť špeciálne zapracovať na motivácii, aby ste sa izolovali od udalostí na inštitucionálnej úrovni?

"Nikdy predtým som nebol na tejto pozícii v tak veľkom klube. Množstvo vecí neviem, ale ako som už povedal, budem kontrolovať to, na čo mám vplyv. Všetci sú a budú motivovaní. Postarám sa o to, že hráči zo seba dajú všetko. Nedovolím, aby sa niekto rozptyľoval kvôli veciam, ktoré nám nepomôžu."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Arturo Vidal je na zozname povolaných. Bude zajtra môcť nastúpiť od prvej minúty?

"Áno, dokázal sa z dostať z problémov a dnes normálne trénoval. Cíti sa dobre a môže hrať."

[Jordi Sunyer, TV3] Myslíš si, že zajtrajší zápas môže mať negatívny alebo pozitívny vplyv na zvyšok sezóny?

"Pre nami je dvojica dôležitých výjazdových zápasov a mimo Camp Nou nehráme tak dobre ako by sme mali. Neviem, čo sa stane, ale k tomuto zápasu pristúpime s plným vedomím. Všetky zápasy sú veľmi dôležité a postup v pohári je tak isto dôležitý ako tri body v nedeľu. Prehra je stále možná, ale musíte sledovať kedy a ako k nej dôjde."

[Javier Giraldo, Sport] Čo môžeš urobiť, aby bol Messi spokojnejší a presvedčil ho, aby o odchode ani len neuvažoval?

"Messi má dostatočné skúsenosti, aby rozhodol o tom, čo musí urobiť a čo nemusí urobiť. Nebudem sa miešať do života iných. Povedal som to už pri téme s Piqué - nie som nikoho otec. Chcem, aby hráči videli, že sa rozvíjajú a že vyhrávame."

[Alex Franquet, El Correo] Mohol by si trochu analyzovať hru Athletic?

"Je to mužstvo, ktoré neinkasuje veľa gólov a darí sa mu v streľbe. Athletic je v tomu solídny a doma nám určite nastaví vysokú latku, zvlášť preto, lebo jeho posledné výsledky neboli najlepšie. Na to, aby sme vyhrali, musíme zahrať veľmi dobre. Athletic hrá inak ako my, ale robí to dobre."

[Sin Concesiones] Naposledy si sa vrátil k rozostaveniu 4-3-3. Je hrať vertikálne vďaka tomu jednoduchšie?

"Nie som si istý. Niekedy má vplyv na situáciu nielen to, čo robíme, ale aj vplyv súpera. Levante hralo naposledy presingom a nechávalo nám viac voľného priestoru. S Leganés tomu tak nebolo. Chceme si vytvoriť veľa šancí a zároveň to neumožniť súperovi. Niekedy pritom stačí aj jedna príležitosť, aby nám súper ublížil."

[Marcelo Bechler, Esporte Interativo] Zvonku sa zdá, že Messi a Griezmann na trávniku nespolupracujú. Ako sa to dá vylepšiť?

"Antoine sa adaptuje na iný herný štýl a môže to mať vplyv nielen na neho, ale aj na spoluhráčov. Množstvo vecí robí dobre a adaptuje sa. Nepochybujem, že spolupráca Messiho s Griezmannom bude vynikajúca."

[ESPN] Arturo Vidal patrí v tejto sezóne medzi najlepších strelcov mužstva. Budeš ho teraz vzhľadom na zranenia útočníkov využívať? Posunieš ho o niečo vyššie?

"Áno, Vidal nám dáva veci, ktoré iní nie. V útoku nám môže určite pomôcť, je na ňom vidieť, že rád nabieha dopredu."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

PETOHOLO93

6
2020-02-05 17:32:58

Co sa deje? Prečo musí ísť Umtiti na súd? Vďaka za info...

LeoM10

15
2020-02-05 17:39:07

Vykradli ho ...

maros1

0
2020-02-05 18:01:45

Začiatok článku jednoznačne poukazuje na to, že výkonné vedenie klubu žije v akejsi svojej bubline - mimo realitu

sid1

-4
2020-02-05 18:15:04

Doba absencie dembeleho znamena ze ma po sezone. Treba len dufat, ze barca mala dobru poistku na neho.

JJ5FCB

5
2020-02-05 22:54:52

Veľmi mu prajem aby uspel, pôsobí neuveriteľne sympaticky

dalibor

3
2020-02-05 23:32:37

myslím, že keby sme na tejto stránke zastávali funkciu športového riaditeľa formou ankiet tak by to horšie nebolo. klub ako barcelona nemôže hrať pol sezóny so 16 hráčmi... nedajbože sa zraní messi a sme nahratí

RastoD

1
2020-02-06 08:43:44

niekedy sa voči vedeniu veľkej firmy či klubu argumentuje štýlom: "veď oni to majú všetko dobre premyslené, nevidíš do toho, tak nekecaj. "
ale aj oni sú len ľudia a často si žijú v bubline, aj oni robia chyby a neodhadnú situáciu. navyše, niektoré veci sa predvídať nedajú. a niektoré rozhodnutia sa nedajú robiť na istotu, ide sa do rizika.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.