Veľkým problémom Barcelony Quiqueho Setiéna je efektivita. Katalánsky denník Sport píše, že Katalánci na strelenie gólu potrebujú viac striel ako tomu bolo za éry Ernesta Valverdeho. Barcelona oslavuje strelený gól v priemere po zahraní 438 prihrávok.

Zápas s Athletic mohol mať úplne iný vývoj ak by hráči Barcelony využili svoje šance. Vyložené gólové príležitosti nevyužili Griezmann s Messim a Barcelona mala ešte niekoľko ďalších sľubných šancí na strelenie gólu. Nebol to v každom prípade prvý zápas pod vedením Quiqueho Setiéna, v ktorom jeho zverenci nedokázali premeniť vytvorené šance. Podobný priebeh mal aj zápas proti Valencii. Setiénova Barcelona strelila zatiaľ 10 gólov, teda v priemere 1,66 na zápas. V tejto sezóne odohral Valverde s mužstvom 26 zápasov, strelil v nich 59 gólov, teda v priemere 2,26 gólu na zápas.

Rozdiel pritom nie je spôsobený nižším počtom striel v prípade Setiénovej Barcelony, pretože štatistika je v tomto smere celkom vyrovnaná. Problémom je spomínaná efektivita. Setiónova Barcelona vystrelí v zápase v priemere 6,16-krát, pritom Valverdeho Barcelona v tejto sezóne vyslala na bránku súpera v priemere 6 striel na zápas. V súčasnosti Katalánci na gól potrebujú 3,7 strely, kým pod vedením predchádzajúceho trénera im na to stačilo 2,6 strely.

Je potrebné poznamenať, že Setién má v kádri ďaleko väčšie problémy ako jeho predchodca, pretože k dispozícii má už len troch útočníkov. Takmer do konca sezóny je zranený Luis Suarez a Dembélého čaká operácia, po ktorej z hry vypadne opäť na niekoľko mesiacov. Okrem toho tréner prišiel aj o Carles Péreza, ktorému umožnil odchod do Ríma. Mužstvo však pocítilo predovšetkým absenciu Luisa Suareza, druhého najlepšieho strelca mužstva. Okrem toho Setién len nedávno začal svoju prácu s tímom a na vybudovanie nových mechanizmov potrebuje čas.

Teraz sa môžeme bližšie pozrieť na všetky strely, ktoré Katalánci dokážu vyslať smerom na bránku súpera. Barcelona Quiqueho Setiéna vystrelila doteraz 91-krát, takže na jeden gól potrebuje približne 9 striel. V každom zápase vyšlú Blaugranas na brankára súpera 15 striel. Za zmienku stojí aj počet prihrávok, po ktorých mužstvo môže oslavovať gól. Katalánci doteraz zaznamenali 4388 prihrávok (731 na zápas) a gól oslavujú v priemere po každých 438,8 prihrávkach. Narástlo aj percento držania lopty, ktoré je aktuálne na 73,67%. Nový tréner však musí vo veľkej miere zapracovať na efektivite, čo pre neho vzhľadom na problémy v kádri nebude jednoduché.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Revive

9
2020-02-08 09:40:44

Má k dispozícií dokopy troch útočníkov, z toho jeden má 17 rokov, druhý v poslednej dobe sebčí a klesá vo forme, a tretí robí nábehy za obranu ale každý ho ignoruje. Ak śpanielská futbalová federácia schváli nákup útočníka, mali by sme siahnúť po Wilianovi Josém zo Sociedadu, vie hrať aj krídlo aj hroťáka, do konca sezóny na hosťovačku ideálny.

AndreasGerardi

19
2020-02-08 09:49:20

Plne suhlasim. Kritizovat utok je hlupost. Ano, nedari sa. Ale treba brat do uvahy presne tie atributy ktore si spomenul. Celkovy dojem z predvedenej hry je uplne iny ako bol pod Ernestom. Nepamatam zapas, kde sme Bilbao na ich vlastnom stadione za cely zapas pustili len do jednej jedinej golovej sance. To treba pochvalit a na tom stavat. A pritpm to muzstvo ma velku kvalitu+ motivacia nakolko sa hra na jeden zapas a aj tak sa okrem tej jednej strrly na branu k nicomu vaznemu nedoatali. Ja smekam klobuk pre Setienom. Zacina jeho rukopis vidiet aj na ihrisku.

Revive

15
2020-02-08 10:04:55

Ale niektorí tréneri tu ti povedia, že Setienov štýl je zastaraný a je to ďalší Valverde. No a môžeme vidieť že Setien to mužstvo zmenil k lepšiemu. Prišiel do nefunkčného tímu a aj tak s ním robí divy. Ja mu nebudem vyčítať ak túto sezónu nevyhrá nič. A keď bude mať k dispozícií všetkých, tak nech sa zabezpečí poriadná predsezónna príprava a žiadne turné po celom svete, nie sme kapela pre krista.

Slavomir

5
2020-02-08 10:41:43

Uplne s tebou suhlasim...nejdem si zastavat Setiena,ale s tym kadrom co ma to ma strasne tazke a este to tazsie len bude.Ale som rad,ze aspon pomale pokroky v hre je badat.Mozno je aj dobre,ze prisiel v polke sezony lebo do dalsej sezony bude muzstvo bude po vsetkych hernych cinnostiach super pripravene na novu sezonu.Aj ked na ukor trofeji v tejto sezone.

mikimi122

-2
2020-02-08 10:56:36

Chýbajú nám strelci. Je tam možno Griezmann, ale tomu Messi nenahráva a potom aj samotný Messi rieši často tie situácie nerozumne ako napr., že robí dribling medzi súperov múr a takto často stratí loptu, alebo aj keď sa nejako predribľuje do dobrej pozície, tak zmešká dobrú šancu na strelu a nakoniec strieľa neskoro.

Nitram

5
2020-02-08 14:21:40

V prvom rade Messi potrebuje podporu ostatných hráčov. Príde mi to, že všetci mu loptu prihrávaju, aby niečo vymyslel, lebo oni sa boja zodpovednosti. Takto to nejde. Jediný, kto ide smerom dopredu je Messi, ostatní len posúvajú loptu. Potom to vyzerá, že Messi stratí viac lôpt, pretože niečo užitočné vymýšľa, skúša. Setien má veľkú podporu fanúšikov, ktorí dúfajú v zlepšenie a vidia v ňom asi spasiteľa. Fakt je, že prevzal muzstvo na 1.mieste, teraz je situacia horsia ako ked muzstvo prevzal. Vacsina vidí zlepšenie v niektorych oblastiach, na vysledkoch to ale nie je vidieť a to je podstatné! Tlak a kritika sa bude len zväčšovať. Najbližší zápas vonku musíme bezpodmienečne vyhrať!

Milan87

-2
2020-02-08 15:47:33

Toho peréza poslal preč on. Mně sa ten futbal pod ním nepaci vobec. Už stačí keď niekto napíše že hrajeme ovela lepšie že proti bibau to bolo super.
Super??? Ved sotva vieme strelit gól. Hra sla podla vás hore akurat góly nie su.

sid1

0
2020-02-08 16:20:57

Suhlas, ak ale skonci sezona zle dufam, ze sportove oddelenie plus vedenie vyvodi zodpovednost

Nitram

1
2020-02-08 17:19:57

Ak sezóna dopadne zle, nič sa neudeje. Veď za všetko zlé môže ten zlý Valverde. Tréner bude pokračovať a ak sa bude aj v ďalšej sezóne hrať zle, tak ho uprostred sezóny vymenia, veď to už majú odskúšané... Ale oveľa viac si prajem, aby sa uchytil aj hráči a vybojovali nejakú trofej, najlepšie double. Možno trošku sci-fi, ale možné to je, nie?

Milan87

-3
2020-02-08 17:23:17

Lopta je gulata, všetko je možné. Keď ale budeme bez trofeje mal by sa setién pakovat. A toho peréza mu neodpustim

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.