Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom proti Getafe. Setién komentoval rôzne aspekty tohto zápasu a takisto možnosť získať nového útočníka na miesto zraneného Ousmane Dembélého.

[Marc Brau, Barça TV] Zajtra pricestuje na Camp Nou Getafe, ktoré je v tabuľke prekvapivo na treťom mieste. Kvôli čomu je poraziť to mužstvo tak ťažké? Bude pretlačenie vášho štýlu hry obzvlášť dôležité?

"Getafe už nejaký čas ukazuje, že hrá dobre a dokáže realizovať svoj plán. Hrá v európskych pohároch, je tretie v lige a v tejto chvíli hrá vo veľmi dobrej forme. Zdá sa, že mu všetko vychádza. Určite to bude veľmi ťažký zápas."

Trénerom Getafe je José Bordalas, ktorého veľmi dobre poznáš. Je to pre teba osobne veľká výzva?

"Nie. Sústredím sa na súpera a na tému Bordalasa som úplne zabudol a nebudem o tom hovoriť."

[Marta Ramon, RAC1] Čo si myslíš o Umtitiho hre? Bude schopný vrátiť sa na najvyššiu úroveň?

"O tom nepochybujem, zvyšok tak už urobil. Analyzoval som množstvo jeho akcií. Je to skvelý hráč, ktorý nám dá veľa. S určitosťou bude hrať dobre. Každý môže urobiť ojedinelú chybu, ale Umtiti naposledy urobil veľa dobrých vecí. Mal drobné problémy, ale zajtra bude na 100% pripravený hrať."

[Santi Valles, Cadena SER] Bol by pre teba veľký problém ak by neprišla náhrada za Dembélého?

"Budem pripravený na každý scenár a budem pracovať s hráčmi, ktorých budem mať. Každý by chcel počítať s niečím naviac, ale prispôsobíme sa. Podstatné je, aby sme niekoho získali, ale najprv uvidíme, či dostaneme povolenie. Myslím si, že to tak bude, klub už nad tým pracuje."

[German García, Radio Nacional] Na zozname povolaných sa ocitol Rey Manaj. Čo také na ňom vidíš? Aký typ hráča to je a čo od neho očakávaš?

"Je to hráč so špecifickou charakteristikou. Je pravda, že v klube je len krátko, ale v konkrétnych momentoch nám môže dať veľa. Preto sme ho povolali. Ak by sa niektorému z našich útočníkov niečo stalo, máme náhradníka, ktorý sa nám môže hodiť."

[Helena Condis, Cadena COPE] Rubi potvrdil rokovania vo veci Lorena, ale dodal, že operácia sa na 99% neuskutoční. Je to pre vás zlá správa?

"Nič neviem, povedal som už, že o tejto téme nebudem hovoriť. Môžem hovoriť len o hráčoch, ktorí sú v Barcelone."

[Carles Escolan, Radio Marca] Hra Barcelony sa pod tvojim vedením zlepšila, ale vaši súperi majú ešte stále veľa šancí. Je teraz počas týchto dvoch týždňov bez zápasov v strede týždňa dôležité nad týmto zapracovať? Ako to môžete vylepšiť?

"Neviem, či súhlasím s tým, čo hovoríš. Betis má napríklad Fekira, ktorý si gólovú príležitosť vie vytvoriť aj sám. Myslím si, že súperi tých šancí nemajú veľa, celkom dobre to kontrolujeme. Zlepšujeme sa a dúfam, že to tak bude aj naďalej. Ideálne by bolo znížiť tie šance vďaka lepšej obrane či držaniu lopty. Aj napriek všetkému sme celkom spokojní s tým, čo robíme. V porovnaní s prvými zápasmi sme zlepšili už viacero vecí. Určite to tak bude aj naďalej. Neviem, čo nám to zabezpečí výhry, pretože niekedy sa prihodí to, čo v zápase proti Betisu za stavu 1:1. Boli sme v najlepšom momente a gól dal súper. Betis už v druhom polčase na našu bránku nevystrelil."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Barcelona by mala byť vzhľadom na výsledky v posledných sezónach favoritom na titul. Valverde však povedal, že Real je veľmi silný. Myslíš si, že ste aj naďalej favoritom, ak strácate tri body a čaká vás zápas na Bernabeu?

"O mnohých majstrovských tituloch rozhodovali detaily, posledné zápasy, posledné minúty. Nie všetko je možné kontrolovať. Pravda je taká, že sme rovnakým favoritom ako Real. Je pravda, že má náskok a pre nami je zápas na Bernabeu, s ktorým spájame veľké nádeje. Vieme, aký je dôležitý a budeme bojovať."

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Čo si myslíš o hre de Jonga a jeho výkone na Benito Villamarín, ak berieš do úvahy, že nedávno povedal, že sa ešte môže zlepšiť?

"Frenkie veľa počúva, chce sa učiť a zlepšiť. Neviem ako ďaleko môže zájsť, nemá limity. Každodenne robí množstvo vecí veľmi dobre. Pochopí ďalším koncepciám a zavádza ich do reality. Dúfame, že sa bude aj naďalej rozvíjať."

[Alex Pintanel, Gol] Váš herný štýl je úplne iný od toho Getafe. Bude z tohto dôvodu dôležité pretlačiť vašu hernú víziu?

"Vždy je dôležité poradiť si s herným plánom súpera. Je jasné, že naše štýly sú rôzne, tak je to už od dávna. Každý z tímov predstaví svoju hru. Obe mužstvá veria v to, čo hrajú. Podstatné je robiť dobre to, čo robíte."

[Nacional.cat] Luis Suarez už pracuje v posilňovni. Existuje šanca na jeho skorší návrat?

"Neviem, ešte som o tom s lekármi nehovoril. Luisa vídam dennodenne, zdravím sa s ním a povzbudzujem ho do ďalšej práce. Proces rehabilitácie potrvá, ale samozrejme, že by som chcel, aby sa skrátil."

[Emilio Pérez de Rozas, El Periódico] V Barcelone si len krátko, ale nechcel by si, aby mužstvo odohralo prvý kompletný zápas, dobrý vo všetkých herných aspektoch?

"(smiech) Samozrejme, že by som chcel, aby bolo o výsledku rozhodnuté po desiatich minútach a zvyšok som prežíval pokojne. Často však musíme prekonať našich súperov a oni veru majú čo povedať. Španielska liga je čoraz vyrovnanejšia a vyhrávať je čoraz ťažšie. Musíme si vedieť poradiť veľmi veľmi dobre. Ja som však veľmi spokojný s tým, čo robíme. Neviem, či sa podarí, aby nám vyšlo všetko dobre. Pri pohľade na výsledok tak môžeme povedať o zápase s Leganes, ale vždy je čo zlepšiť."

[Marc Marba, „La porteria” na BTV] Pri posledných príležitostiach ste sa s Bordalasom nezvítali. Plánujete to urobiť zajtra?

"Povedal som, že túto tému nebudem komentovať."

[Ricardo Rosety, Movistar] Getafe na vás stráca sedem bodov. Môže sa zapojiť do boja o titul, alebo je to záležitosť Barcelony s Realom?

"Udržať sa na najvyššej úrovni nie je jednoduché. Pred Getafe sú dôležité zápasy v Európskej lige, čo im môže odobrať potenciál v lige. V uplynulej sezóne sa im však podarilo udržať vysoko, takže je možné si myslieť, že tomu tak bude aj tento rok. Neviem, či však natoľko, aby sa dotiahli na nás s Realom, ale musíme s nimi počítať."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Ako sa cíti Messi? Ako je možné dopriať mu odpočinok ak berieme do úvahy napríklad zranenia v útoku?

"Messi má dostatočné skúsenosti, aby vedel, čo môže a čo nemôže. Ak je na ihrisku, tak tam môže byť a cíti sa dobre. Tak ako v prípade iných hráčov je potrebné dopriať mu odpočinok. Ale hráči Barcelony sú zvyknutí hrávať dvakrát do týždňa po dlhý čas a ten odpočinok niekedy nie je ani potrebný."

[Jordi Gil, Sport] Máš pripravený plán v prípade, že nedostanete povolenie na prestup alebo o takejto možnosti ani neuvažujete?

"Vždy som sa prispôsobil tomu, čo som mal. Chceli by sme niekoho získať, pretože tak ako som povedal, zranenie Dembélého nám uškodilo a predstavuje riziko. Plán sa však vždy objaví. Hrať ale musíme s jedenástimi hráčmi, nájdeme riešenia."

[Jordi Blanco, ESPN] Môže sa Rey Manaj v prípade nevydareného príchodu útočníka zdržať v prvom tíme na dlhšie? Alebo to bude len skúška tak ako v prípade iných hráčov rezervy?

"Nie je to skúška. Sme presvedčení, že títo hráči nám môžu v istom momente pomôcť. Reya nepoznáme ešte tak dobre, pretože je tu len krátko a len sa adaptuje. Niektoré veci musí ešte pochopiť, ale darí sa mu veľmi dobre. Hráčov poznám lepšie ako pred mesiacom, na každý tréning pozývam hráčov rezervy. Postupne sa zapracujú."

[Jordi Sunyer, TV3] David Vidal v apríli povedal, že Barcelona by pre teba bola ideálnym klubom, pretože úplne veríš v držanie lopty. Súhlasíš s ním? Vidíš v tvojom štýle niečo, čo ťa on v minulosti naučil?

"S Davidom som pracoval dva roky v Logroñés, pre klub to bolo veľmi dobré obdobie. Strávili sme spolu veľmi dobrý čas, hoci držania lopty tam veľa nebolo. Poznal ma a vedel, čo mám rád a aký mám entuziazmus. Vždy sa môžeme niečo naučiť, hoci niekedy poviete, že to už nikdy neurobíte. Pravdou je, že moja futbalová vízia má bližšie k tomu, čo robí Barcelona, povedal som to neraz. Neskôr sa objavia detaily, ktoré môžu pomôcť alebo uškodiť. Vždy sa však snažím zlepšovať a robiť to, v čo verím."

[Marcelo Bechler, Esporte Interativo] Kto je podľa teba favoritom na zisk Ligy Majstrov?

"Favoritov je niekoľko, už predtým som hovoril, že šancu na finále má 6, 7 či 8 klubov a my sme medzi nimi. Túto súťaž máme radi všetci, napája nás entuziazmom. Každý chce hrať vo finále, každý ašpiruje na to isté. Pracujeme, aby sa tak stalo."

[ESPN] Motivuje ťa Valentín nejako výnimočne? Budeš mať nejaký čas na oslavu?

"Áno, som romantik. Neviem, komu dať kvety za možnosť pracovať v tomto klube. Byť tu je pre mňa ocenenie, takmer rovnaké ako spoznanie mojej ženy. Hovorím jej to z tohto miesta (smiech)."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] V posledných zápasoch sa na Camp Nou objavilo pomenej fanúšikov. Čo im povieš, aby zajtra prišli?

"S podporou našich fanúšikov budeme ako tím silnejší. Samozrejme, že to vždy chceme. Urobíme všetko, čo je možné, aby sa fanúšikovia dobre bavili a zo štadióna odchádzali spokojní."

[Sin Concesiones] Súhlasíš s tým, že Barcelone trochu chýba dribling? Hráči sa niekedy rozhodnú pre bezpečnejšie riešenie, prihrajú a neriskujú.

"Ideálne by bolo, keby každý robil to, čo je potrebné. Keď máte dobrých hráčov, zvyčajne je to tak. Keď je potrebné driblovať, driblujú. Keď je potrebné prihrať, prihrajú. Snažíme sa, aby to pochopili. Vo futbale je potrebné rýchlo prijímať rozhodnutia v závislosti od mnohých okolností. V mnohých momentoch však nie je potrebné driblovať. Takéto veci sú v snahe zlepšiť hru veľmi potrebné."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

zasezase

11
2020-02-14 22:39:47

pred sezonou som uplne odpisal real, ale im stačiala 1 sezona aby sa spamatali od odchodu CR7
keď odíde LEO tak čo potom :(

buldozer

-7
2020-02-14 23:35:19

Ney by nas vytrhol na par sezon.

barca87

13
2020-02-14 23:56:34

Stačila im jedna sezóna? My túto sezónu povazujeme za zlú, a Real je pred nami o 3 body...nemyslím si že sú niekde popredu...skôr sú na tom zle obe mužstvá...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.