Posledné týždne nie sú pre Lea Messiho práve najlepšie. Od zranenia Luisa Suareza sa Argentínčanovi nedarí na trávniku strelecky presadiť. Gól si do štatistík nepripísal už v štyroch zápasoch v rade, hoci v týchto zápasoch vyslal na bránku 31 striel, z toho 15 trafilo priestor bránky. Jeho najdlhšia séria bez gólu trvala osem zápasov, v ktorých vystrelil 39-krát, z toho priestor brány trafil 11-krát.

Podobné to bolo aj v zápase s Getafe, v ktorom zahadzoval šance, ktoré zvyčajne dokáže bez problémov premeniť - ako napríklad príležitosť jeden na jedného proti Soriovi. Brankára neprekonal ani v dobrej šanci, kedy zle hlavičkoval a ani po skvelej prihrávke od Griezmanna. Vyššie uvedené štatistiky však nenaznačujú, že Argentínčan hrá zle. Ak Messi nestrieľa góly, tak aspoň asistuje, hoci je potrebné dodať, že v 24. zápasoch tejto sezóny nastrieľal len 14 gólov, čo je najhorší výsledok od sezóny 2013/2014.

V posledných deviatich kolách strelil Messi góly len v zápasoch proti Alavésu a Granade. Až v desiatich kolách sa nedokázal strelecky presadiť. Keďže nastúpil len v 19. kolách, to znamená, že v súčasnej sezóne bolo viac stretnutí, v ktorých sa strelecky nepresadil. Z percentuálneho pohľadu je to najhorší výsledok od sezóny 2007/2008. Aktuálne je to 52%, v spomínanej sezóne to bolo až 71% zápasov. Treťou najhoršou sezónou bol jeden ročník pod vedením Guardiolu, kedy sa nepresadil v 48% zápasov.

Messi sa však nižší počet gólov snaží kompenzovať asistenciami. V zápase proti Getafe prihrával na gól Griezmannovi. Barcelona strelila 6 z posledných 7. gólov po Messiho asistencii. Messi je okrem toho najčastejšie strieľajúcim a driblujúcim hráčom v La Lige. Všetko poukazuje na to, že Argentínčan skôr či neskôr začne góly strieľať opäť. Fanúšikovia by sa preto nemali znepokojovať.

zdroj: marca.com as.com
foto: fcbarcelona.com

RastoD

19
2020-02-17 08:46:07

nedávno v nejakom rozhovore spomenul, že sa trochu stiahne a bude viac rozohrávať a nahrávať, ako strieľať góly.

jokerito

17
2020-02-17 08:56:45

to tu veru dlho nebolo, take suchoty. Podme Leo, rozbehni to zas, nech sa Pele trasie :)

adriano

-31
2020-02-17 09:22:13

Stasticky mu to nesype z hry.Z hry dal len dva góly čo je tiež zarážajúce ostatných 12 dal z penált.Cela španielska liga išla dole je to vidno aj na strelcoch v španielskej lige kraľuje Messi zo 14 gólmi napríklad v talianskej sú dvaja strelci nad 20 gólov a ďalší im sekundujú a lepšie štatistiky majú aj ostatné ligy.Vcera v zápase real bolo zase vidieť ako sa trápi napríklad 13 gólový benzema.Po odchode ronalda neymara šla španielska liga dole ale aj Messiho výkony najmä vekom ale aj keď ešte stále tvorí hru Barcelony a rozdáva dôležité prihrávky sktorych zatiaľ podaktorí vedia dať goly.

marek99

28
2020-02-17 09:41:48

Čo si ty za inteligenta, už minule si tu písal že Suárez dal 7 gólov z penalt túto sezónu, keď nedokážeš pochopiť že P na evysledkoch sú Prihrávky a nie penalty tak tu nepíš, ak len trolluješ tak si ma dostal

adriano

-15
2020-02-17 10:34:57

Tu som sa pomýlil nie 12 ale dve penalty mal Messi.Sa ospravedlňujem Messi má štatistiku 14 gólov dve penalty.

Tomy11

-5
2020-02-17 09:24:11

aka som už písal po príchode Setiena je Messi zabitý ak by sa toto dialo pod Valverde tak by ste ho ukrižovali nadávali by ste na neho.Pod Setienom hral Messi 8 zápasov a z toho 3 goly a z toho 2 Leganes...
Setien uplne zabija Messiho Vobec nevyužíva že ma najlepšieho hráča v historii fotbalu.
jeho blba taktika nuťi Messiho sa vraciať až na svoju polku aby vyviedol loptu.
tým že meme iba 2 utočníkov by sa mal Setien postarať aby sa Messi nemusel vraciať ale aby ostal v utoku s Grizmannom...
Setien chce napodobniť Guardiolu jeho štýl hry ale nato tu už nie su taký hráči ani nato nemaju vek a kondiciu a zmyšlanie....
Každy tu keca Tiky-Taka ale nato tu nie su hrači ani nebudú take legendy ako Iniesta,Xavi, sa nerodia každy rok....
Treba trenera čo sa nebude chcieť napodobnovať ale využije potencial hráčov čo aktualne má a na tom sa postavý taktyka a celí tým ako to spravil Klopp v Liverpoole.
Liverpool a jeho hráči takych 2-3 roky dozadu priemerny tým a hráči ale Klopp z nich spravil beštie naplno využíva ich potencial ako to spravil guardiola s barcelonou...
Podla mna treba predať zbytočnych hráčov a vymeniť aj Setiena mna nepresvedčil ani nepresvedči lebo je viac negatyvnich veci ako pozityvnych aspon podla štatistyk a mna osobne to aj tak vidím....
tribe trenera čo prinesie niečo nove a nebude napodobnovať...

Zmazaný užívateľ

16
2020-02-17 09:32:57

Tak to sorry, ale s tímhle nesouhlasím... Messimu to tam prostě NEPADÁ, ale šance má stejný, jako pod Valverdem... Má dostatek prostoru na tvoření hry i na to, aby si vytvářel šance. Naopak si myslím, že je současná Barca v menší křeči než pod Valverdem a začínají nabírat dech. To, že nedává goly je jedna věc. Ale to nemá naprosto nic společnýho s tím, že by neměl šance a že má prostě smůlu... A je úplně jedno, jestli je na lavičce Setien, Valverde, Klopp nebo Vrba... Kdyby mu to tam padalo, tak nikdo neřekne ani slovo. Ale holt i Messi má svoje dny a chce to trpělivost. Hodně rychle jsi zapomněl, nebo sis možná nevšiml, jak pomáhá celýmu týmu a ostatním hráčům, aby ty goly dávali. A to je super! Hodně se těmhle hráčům zvedne sebevědomí. Neříkám, že není potřeba některý hráče prodat. Ale některý jen potřebují zvednout sebevědomí, a v tom jim Messi pomáhá. Dokonce mám pocit, že i s Griezmannem si Messi sedá a bude to lepší. Uvidíme, necháme se překvapit. V každým případě věřím, že nějakou tu trofej Barca letos urve...

Tomy11

3
2020-02-17 11:07:10

Messi ma Rovnake šance ako pod Valverde??
Chlapče pozri si štatistiku pod Valverdem Kolko krát sa Messi dostaval do zakončenia a terz pod Setienom a potom tu niečo napíš.Vela uživatelov čo tu píše nepozerá štatistiky a nečitaju članky iba tu na fore.
Ako nič proti forcabarca ale treba si prečitat aj mimo fora članky a potom tu písať niečo...

tunno

10
2020-02-17 09:37:36

Messi pod Setienom zabity tieto infantilne nazory vzdy pobavia. Jednak hraje vyborne, jednak nemame k dispozicii 9tku kvoli comu sa pochopitelne Leo tazsie dostava do lepsich streleckych pozicii. 9tka totiz viaze na seba stoperov a ked hrame bez nej pred 16tkou je kopa obrancov. Za to ze sme mali v kadri jedinu deviatku sotva moze trener co prisiel v polovici sezony.

tunno

9
2020-02-17 09:40:06

Pod Setienom sa hraci z druhej vlny podstatne castejsie dostavaju do sanci. To nenahradi pracu 9tky ale momentalne tu k dispozici nemame. Nechcem si predstavit akoby sme hrali teraz s Valverdem.

Tomy11

-2
2020-02-17 11:01:23

ale ty čo stale trepeš to že nemá Suareza neznamená že sa má vratit až na svoju polku aby vyviedol loptu!! za dalšie Grizman je hrotovy utočník takže to nie je až taka strata v strede utoku(samozrejeme suhra Suarez+Messi je zohratá) Setien ma katastrofalne štatistyky ma vysoke držanie lopty ale nič z toho a nato sa už vyjadrovali aj iný tréneri efektivita barcelony je skoro 0.
už 18 rokov fandim a sledujem barcelonu a za ten čas som mal iba 1x takýto nazor na trenera
a tým bol Gerardo Martino od jeho začiatku som vravel že to je zlý trener nie len pre barcelonu ale celkovo a teraz to je zo Setienom.
Messi Sam povedal že to bolo najhoršie obdobie v jeho života (aj koli daniam,Sudu a tak) ale pod Gerardo Martino nič nevyhrali a pod setienom to bude rovnaké.
Tunno tebe napíšem po sezone ako si spokojny zo Setienom ale asi aj v tedy mi napíšeš že mal malo času na zmenu :)

tunno

3
2020-02-17 11:46:52

netreba byt mentalne retardovany a treba pochopit ze dohravame sezonu bez hrotoveho utocnika, s jedinym kridelnikom ktory ma 17 rokov a hracom ktorému u nas ziadna pozicia v utoku nesedi. Tuto sezonu mozeme len prekvapit.

Zmazaný užívateľ

13
2020-02-17 09:27:02

Ono to zase přijde, nemám strach. Je to tvůrce hry Barcy a díky němu padají důležité goly. Už by mohli nechat Messiho v těch mediích na pokoji... Taky mi pár věcí na Messim nedávno nesedělo, ale pak jsem pochopil, že jeho úloha je v týmu jiná, než jsou moje představy :-D A to mě uklidnilo. Na druhou stranu jeho asi taky štve, že to tam nepadá, šance má. Ale každá šňůra jednou skončí, i ta nepříznivá a věřím, že v klíčových zápasech mu to tam spadne. Podobně na tom je taky Benzema, jenže s tím rozdílem, že jeho hra nestojí prakticky za nic a žádný přínos pro RM v poslední době to není. O Messim se dá říct úplný opak. A jestli chce někdo srovnávat náhodný goly CR7 nebo jeho goly z penalt v o třídu slabší italské lize... To nemá ani cenu komentovat. Už příští domácí zápas to Leo si myslím protrhne a pak hurá na Neapol... ;-) Hlavně aby zamakal i zbytek týmu. Asi budu za hlupáka, ale nějak se mi začíná ten tým pod Setienem líbit... No jo no, někomu to holt chvíli trvá, než to pochopí ;)

LaBrie

6
2020-02-17 09:43:45

Zrejme Lea obmedzuje nejake zranenie, ako to bolo aj tu spominane, co ho obmedzuje a nepridava na pohode. Aj po zapase s Getafe odchadzal z ihriska velmi zamysleny......

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.