Sergi Roberto strelil svoj prvý a do nedele jediný ligový gól vo farbách FC Barcelona proti Betisu Quiqueho Setiéna. V nedeľu sa odchovanec La Masie zapísal na streleckú listinu už pod vedením tohto trénera.

Roberto si svoj premiérový ligový gól v drese Blaugranas pripísal do štatistík 20. augusta 2017, keď Barcelona vtedy vyhrala nad súperom z Andalúzie 2:0. Fanúšikovia si určite spomenú na historický gól z obratu Ligy Majstrov proti PSG, ale v La Lige si hráč musel na ďalší presný zásah počkať až do uplynulého víkendu. Tréneri v Barcelone veria Sergimu Robertovi neustále. Tento hráč vyniká predovšetkým kvôli svojej všestrannosti. Dokazuje to aj fakt, že už aj Quique Setién ho počas svojho krátkeho pôsobenia na lavičke Barcelony využil na štyroch rôznych pozíciách.

Na pozícii pravého obrancu ho začal využívať Luis Enrique v roku 2015 a to v auguste, keď sa zranil Dani Alves. Neskôr na tejto pozícii krajného obrancu začal hrávať pravidelne, hoci z času na čas sa objavil v zálohe ako pivot, centrálny záložník alebo falošné pravé krídlo. Aj pod vedením Ernesta Valverdeho hrával na rôznych postoch podľa potreby, no zvyčajne na pravom kraji obrany, kde dostával prednosť pred Nélsonom Semedom. Okrem toho sa už príležitostne objavil na ľavom kraji obrany počas absencie Jordiho Albu.

V nedeľu proti Getafe sme Roberta videli na pravom kraji obrany v klasickom rozostavení 4-3-3. Predtým si zahral ako pravý stopér v rozostavení 3-5-2 v zápasoch proti Granade, Ibize a Valencii. V zápase s Levante prišiel na trávnik ako náhradník na pravé krídlo a na tej istej pozícii hral aj na San Mamés. Proti Betisu si zas plnil úlohy centrálneho záložníka. Všestrannosť Katalánca je jeho veľkou prednosťou, pretože vďaka tomu je platný v mnohých taktických variantoch. Proti Getafe si zahral na krídle a dokonca strelil aj gól.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

RastoD

20
2020-02-17 08:57:42

áno, on je všestranný, ale povedzme si na rovinu. na takejto úrovni by mal klub mať špecialistov na dané pozície, všestranný futbalista síce zapláta nejakú dieru, ale je to stále len záplata, nie plnohodnotná náhrada.
čiže to, že má Barca super univerzála, nie je žiadna výhra, je to skôr dôkaz toho, že niečo úplne dobre nefunguje.

sid1

8
2020-02-17 09:51:18

to je presne ta naivna predstava, ze na kazdu poziciu budes mat dvoch hracov na urovni. Toto moze vzdy vydrzat sezonu/dve ale ked budes na tej pozicii dobry tak budes chciet hravat. A ked nebudes tak odides. (vid napr cillesen). Preto je dobre mat v zostave cloveka ktory sice tam uplne nezaziari ale je schopny zaplacnut tieto diery bez toho aby zhorel. A to napriek hatu co tu na Roberta je on plni. A zjavne si to myslia aj treneri ked uz treti trener ho dava hrat.

RastoD

6
2020-02-17 10:47:19

áno, je to dobré takého hráča mať, ale je lepšie ho potrebovať len zriedkavo. a nie ho potrebovať veľmi často na rôzne pozície.
veď práve tá frekvencia, s akou ho klub potrebuje, na niečo ukazuje.

sid1

3
2020-02-17 11:38:28

tak mame vela zraneni to je cele. 14 ludi v acku je neudrzatelny stav ked bude subeh LM a la liga.

Didalop

-24
2020-02-17 08:58:50

Absolutna zahada, ako tento moze nastupovat za acko Barcelony...

PETERKRIZAN

0
2020-02-17 09:02:37

tak že tréner ho postaví,ako aj iných,čo je na tom záhada?

kluc

3
2020-02-17 10:40:06

je nedocenený a na LAVIČKE je luxus mať takého hráča...

FCBarcelona2018

4
2020-02-17 11:58:37

Nechápem čo máte proti S:Robertovi. Aj keď nie vždy hrá na jedničku, vždy si svoju úlohu plní svedomite. Mne osobne sa páči a fandím mu !

cule6

10
2020-02-17 12:40:00

Roberto je jeden z největších dříčů v týmu, který se vždy snaží, málokdy vzdává a vždy zápas na maximum odběhá. U fanoušků ale není oblíben, protože jeho úlohy na hřišti jsou zpravidla jiné, než ty, které by fans rádi viděli nebo si myslí, že by měl mít. Je to ale jen hrubé nepochopení jeho role v týmu. U mně je Roberto skvělým hráčem a univerzálem, který rozumí úkolům, které po něm trenér chce, nikdy neremcá a vždy svojí pozici odehraje co možná nejlépe. Navíc je to odchovanec, který barcelonskou hru dobře čte, s klíčovými hráči (Messi) si herně rozumí, umí v případě nutnosti vyvézt balón a když na to přijde, tak i zakončit, čehož důkazem je nejenom poslední ligové kolo, ale i slavný gól na 6:1 s před tří let. Všechny tyto vlastnosti jsou důvodem, proč jsem si svého času vybral dres s právě jeho jménem a dal jsem mu přednost před Messim, byť samozřejmě vím, že Messi je daleko nejlepším hráčem v týmu a pravděpodobně i planety.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.