V piatok sa konalo dlhé a búrlivé zasadnutie vedenia FC Barcelona. Emili Rousaud sa rozhodol prevziať iniciatívu a od Josepa Mariu Bartomuea požaduje sériu opatrení v súvislosti s posledným škandálom s firmou I3 Ventures. Jedným z týchto opatrení je aj vykonanie rozsiahleho auditu v klube.

Médiá už včera informovali, že pozícia prezidenta FC Barcelona je oslabená a vylúčené nie sú ani predčasné voľby. V noci sa objavili ďalšie podrobnosti týkajúce sa včerajšieho zasadnutia vedenia klubu.

Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že na žiadosť Rousauda, ktorú podporilo niekoľko členov vedenia, bola pozastavená činnosť Jaumemu Masferrerovi, riaditeľovi kancelárie prezidenta a pravej ruke Bartomeua, ktorý mal vplyv na to ako sa vyvíjali vzťahy Barcelony s I3 Ventures, ktorá bola obvinená zo zverejňovania obsahu na sociálnych sieťach, ktorý diskredituje hráčov či ostatné osoby spojené s klubom. Pripomenieme, že Emili Rousaud je viceprezidentom pre inštitucionálne záležitosti FC Barcelona a potenciálny kandidát súčasného vedenia v budúcich prezidentských voľbách.

Denník okrem toho uvádza, že Bartomeu na žiadosť Rousauda súhlasil s okamžitým auditom všetkých faktúr vo výške do 200 000 eur, ktoré boli vystavené za vlády súčasného vedenia. Rousaud a členovia vedenia, ktorí ho podporujú, chcú vedieť, na čo boli určené platby v sume do výšky 200 000 euro, ktorých vyplatenie vedenie nemusí schvaľovať. Audit má skontrolovať, či nedošlo k pochybným praktikám, o ktorých sa väčšina vedenia nemala dozvedieť.

Katalánsky denník Sport k téme dodáva, že na včerajšom zasadnutí prišla aj požiadavka na vykonanie auditu všetkých činností súvisiacich s firmou I3 Ventures. Na základe týchto správ má audit vykonať PriceWaterhouseCoopers (PWC). Okrem zmluvy s I3 Ventures majú byť preskúmané aj iné podobné zmluvy. Členovia vedenia chcú okrem iného zistiť, či suma vyplatená I3 Ventures sa zhoduje s trhovými cenami za služby monitorovania sociálnych sietí.

Sport informuje, že Barcelona zaplatila I3 Ventures dovedna 5 faktúru, pričom každá jedna z nich fakturovanú sumu na 198 000 eur.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: facebook

adriano

13
2020-02-22 10:00:19

Barto bude mať čo vysvetľovať a konečne sa rozhýbali ľudia v klube.klub sa musí očistiť. Nikdy som neveril že tento pán robí všetko koser uvidíme čo všetko sa ešte podozvedame.Pozdravujem týmto tea.Teo vedenie!!!!

Teo07

-2
2020-02-22 12:38:32

Nuž, drahý Adriano, priamo v článku sa píše, že bude vykonaný audit. Takže počkajme si na výsledky. Čo sa ekonómie týka. Rovnako si počkajme na výsledky vyšetrovania ostatných káuz, ktoré vyplávali za posledné dni. Ak sa potvrdia, malo by sa okamžite zvolať valné zhromaždenie, odvolať vedenie a vypísať nové voľby. Zatiaľ sa len očierňujete FC Barcelona. Ďalšia vec. Povedz mi, kedy ja som sa zastával súčasného vedenia, alebo akéhokoľvek iného vedenia? Alebo kedy som takéto vedenie kritizoval? Akékoľvek. Vždy som vedenie akceptoval, ako demokraticky zvolené. Rovnako trénerov, atď. A ve-de-nie som spomínal vždy, keď po každej prehre sa vynorili príspevky, že na vine je vedenie. Konkrétne u Teba nebol príspevok, ktorý by neobsahoval slovo vedenie. Akonáhle sa nevyhralo, vedenie!! :-) Pričom aj hráči na čele s Messim sa vyjadrili, že žiadne vedenie za prehry v Ríme, Liverpoole nemohlo. Dokonca ani tréner nie. Prehrali si to hráči sami. Len hráči. Teraz je nový tréner a príde aj nové vedenie. Na koho sa budeš vyhovárať potom?

adriano

-1
2020-02-22 14:45:15

Nikto neociernuje fc Barcelona ale kritizujem súčasne vedenie na čele s bartom.Ocom tocis?Ja keď som napísal niečo na súčasného prezidenta a jeho kumpánov tak s tvojej strany prišla vždy sarkastická odpoveď Vedenie!!!!A povedz že to tak nebolo.Vzdy si bol sarkastický voči kritike tohoto sú asneho vedenia a teraz keď vypláva na povrch tento hnoj napíšeš že ociernujem klub ako taký? Teo nehnevaj sa ale keďže žiješ v španielsku katalánsku ako si rozprával mal by si vedieť čo sa deje.

adriano

0
2020-02-22 15:01:48

A po ďalšie ja sa nevyhovaram na nic.Ja sledujem každý zápas ešte som nevynechal ani jeden túto sezónu a keď sa prehra ja kritizujem vedenie stále ? Vždy som po vyhratom zápase chválil nie kritizoval a po prehre bola kritika mužstva nie vedenia.Ja len píšem svoj názor na chod klubu sledujem denno denne tlač čo a deje okolo klubu a to že súčasny prezident nieje dobrý je fakt nasvedčuje tomu mnoho veci.A vedenie som kritizoval hlavne za prestupy takisto za valverdeho ktorý tu nemal trénovať už minimálne po minulej sezóne ďalej si to platy hráčov prestarnutu kader ktorý neobnovuju a keď len pomaličky aj to je pokus omyl.Vedenie presustrovalo milióny na čele s prezidentom ktorý musel vedet o všetkých transkaciach.Abavit by sme mohli teo o mnohých veciach ja ako laik ale nevidím do vnútra tak ako mnohy znáša a len dedukujem podľa tlače v španielsku a čo napíšu tu na stránke chlapci.Inac toto je najlepšia stránka ohľadom daného klubu a týmto by som chcel redaktorom poďakovať že sem pridávajú toľko článkov a veľa sa dá dozvedieť aj ohľadom klubu samotného.

Tom91

5
2020-02-22 10:14:37

Nechápu význam toho že klub vlastní socios když se tam dejou takové zvěrstva a nic se neděje. Myslím to vážně že to nechápu tak kdyby mi to někdo vysvětlil :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.