Tréner Neapola Gennaro Gattuso túto sobotu ubezpečil, že jeho tím si proti Barcelone počká na svoju príežitosť. 

Už v utorok odohrajú Neapol a FC Barcelona prvý duel osemfinálového dvojzápasu Ligy majstrov. O 21. hodine sa stretnú na štadióne San Paolo. 

Po tom, čo Neapol v piatok večer zdolal Bresciu 2:1, hovoril o zápase jeho tréner Gennaro Gattuso. "Barcelona je skvelý tím, ktorý nám môže spôsobiť nemalé problémy. Musíme sa na nich poriadne nachystať, ale budeme mať svoju šancu, na ktorú si počkáme," povedal pre taliansku stanicu Sky Sport. 

Neapol v zápase nezačal dobre a po prvom polčase dokonca prehrával 0:1, ale po zmene strán dokázal zvrátiť skóre. Postupne sa presadili z penalty Lorenzo Insigne a Španiel Fabián Ruiz. 

"Rozčuľuje ma, keď niekto hovorí, že proti tímom z dolnej časti tabuľky sa hrá jednoducho. Vôbec to nie je pravda. Darovali sme im prvý gól a potom sme boli trochu nevýrazní - videli ste, aké sme mali napokon problémy. Naozaj ma tieto reči rozčuľujú," pokračoval Gattuso. 

Taliansky kouč, ktorý v decembri nahradil Carla Ancelottiho, je presvedčený, že má "veľmi silný káder", hoci uznáva, že v prvých týždňoch mu pod jeho vedením chýbala sebadôvera. 

"V prvom rad musíme získať 40 bodov a potom uvidíme (Neapol ich má aktuálne 36, pozn. red.). Máme do konca 13 zápasov a na pohárovú Európu potrebujeme získať 27, možno 28 bodov. Teraz postupujeme do Európskej ligy, a to aj napriek tomu všetkému, čo sa tu stalo. A to je nesmierne dôležité."

Neapol je v tabuľke Serie A šiesty a na vedúci Juventus stráca hneď 24 bodov. Má však veľmi dobrú formu a pod Gattusom v tíme dochádza k viditeľnej zmene. Z posledných troch stretnutí vyhral všetky tri - okrem Brescie porazil aj Inter a Cagliari.

V ostatných zápasoch sú partenopei aktívni v ofenzíve. Hrajú v rozostavení 4-3-3 a vedia dobre narábať s držaním lopty. 

Zdroj: md
Foto: md

mazanyhrac

16
2020-02-23 11:10:04

Venkovní zápas v Neapoli bude dobrou zkouškou, osobně bych bral i remízu se vstřeleným golem (goly), protože oni jsou silným týmem, takový Liverpool proti nim měl letošní i lonskou sezonu LM problemy.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.