Frenkie de Jong poskytol rozhovor pre oficiálnu stránku UEFA, v ktorom hovoril na tému nadchádzajúceho dvojzápasu Ligy Majstrov s SSC Neapolom a o svojom pôsobení v Barcelone.

Súboj s Neapolom v predsezóne

"Nemôžeme brať do úvahy zápasy s Neapolom odohrané zo začiatku sezóny (2:1 a 4:0). Neapol je skvelé mužstvo, ktoré má hráčov najvyššej úrovne. Aj napriek tomu, že v lige mali nečakané výsledky, stačí sa pozrieť na to, čo urobili v skupinovej fáze Ligy Majstrov napríklad s Liverpoolom."

Vyraďovačka Ligy Majstrov

"Vyraďovacia fáza sa od tej skupinovej líši, pretože ak sa niekomu pritrafí horší deň, priestor na chyby neexistuje. V dvojzápase je väčšie napätie a veľmi malý rozdiel v kvalite mužstiev. Vyraďovacia fáza je pre fanúšikov oveľa vzrušujúcejšia."

Barcelona

"V meste a v klube sa cítim ako doma. Je to neuveriteľný klub, vždy som tu chcel hrať, pretože v Barcelone vždy cítite, že môžete vyhrať Ligu Majstrov."

Messi

"Keď som s ním začal trénovať, bolo to pre mňa veľmi čudné, pretože vo veku 12 rokov som veľmi často pozeral futbal a on bol už vtedy najlepší na svete. Veľmi rád som sledoval jeho hru a teraz hrám spolu s ním. Je to veľmi výnimočné."

Vplyv Johana Cruyffa

"V Barcelone si môžete veľmi rýchlo uvedomiť to, ako ľudia obdivujú Cruyffa. Jeho futbalová vízia mala ohromný vplyv a všetci mu ďakujú za to, čo tomu klubu dal. Bohužiaľ som nikdy nemal príležitosť hovoriť s Cruyffom, no všimol som si jeho vplyv ako v Ajaxe, tak aj v Barcelone. Keď vidíte ako o ňom ľudia hovoria, niet pochýb o tom ako bol Cruyff dôležitý."

zdroj: UEFA
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.