Marc-André ter Stegen poskytol rozhovor pre katalánsky denník Mundo Deportivo, v ktorom sa vyjadril k zajtrajšiemu zápasu Barcelony na pôde SSC Neapol, adaptácii na štýl Quiqueho Setiéna, svojmu kontraktu, ale aj k súkromiu, veď sa prednedávnom stal otcom.

Ako sa ti zmenil život v súvislosti s narodením prvého dieťaťa?

"Veľmi. Ako všetci v rodine, boli sme veľmi nadšení. Sme veľmi radi."

Vieš si poradiť s výmenou plienok?

"Áno, doteraz som s tým nemal žiadny problém. Ale spočiatku to nebolo jednoduché, pretože som nevedel ako to robiť, na našťastie nás to v nemocnici naučili."

Pre futbalistu je veľmi dôležitý spánok. Umožní ti manželka spať viac?

"Áno, samozrejme. Moja manželka zápasí so spánkom a nie je to jednoduché, no má sa dobre. Chce, aby som spal a odpočíval a keď nemám tréning, tak sa zapájam viac, aby si mohla aj ona oddýchnuť."

Stal si sa ambasádorom Cupry. Čo nám na túto tému môžeš povedať?

"Keď sme začali spoznávať túto značku, prišli sme do jej sídla, ale sme lepšie spoznali projekt, ktorý pre mňa mali. Pred mňa je najdôležitejšie to, aby som bol schopný sa s niečím stotožniť a myslím si, že máme veľa spoločného. Presvedčili ma o všetkom, čo zastupujú. Som veľmi spokojný a šťastný, že môžem túto značku zastupovať."

Medzi tvoje prednosti patrí aj sebadôvera. Si pripravený na výzvy súvisiace s Neapolom a El Clásicom?

"Samozrejme, že som veľmi presvedčený o tom, čo robíme. Pre nami je množstvo zápasov, chceme si ich naplno užívať a byť pripravení na 100%, keď budeme musieť hrať. Posledné týždne boli venované adaptácii a teraz nás čakajú zápasy, ktoré budú ťažké. Určite budeme musieť aj trpieť, ale taký je futbal. Chceme však ukázať našu najlepšiu verziu, aby sme sa takýmto zápasom postavili čelom a vyhrali."

Medzi tvoju ďalšiu prednosť patrí aj hra nohami. V zápasoch pod vedením Setiéna bolo vidieť, že tréner chce začínať hru od brankára a v zápase s Athletic to bolo spojené so značným rizikom. Čo od teba žiada Setién?

"Išlo o obdobie adaptácie, v každom zápase sú aspekty, ktoré je možné vylepšiť. Tak ako v poslednom zápase. Vieme to. Je dobré, že na tom môžeme pracovať a máme dobré výsledky, ale naším zámerom je vyhrávať takým spôsobom, akým tréner vidí futbal. Adaptujem sa, podobne ako ostatní spoluhráči, na to, čo od nás chce tréner. Chceme byť dobre pripravení, aby sme si neskôr užívali futbal na trávniku."

Po sklamaniach v Ríme a v Liverpoole vás utorok čaká zápas na inom štadióne, kde fanúšikovia vytvárajú obrovský tlak, teda na San Paolo v Neapole. Ste psychicky pripravení na túto výzvu v Lige Majstrov, ktorá je vašim cieľom?

"Áno. Každý rok sa zameriavame na Ligu Majstrov. Je to veľmi pekná súťaž a všetci dúfame, že sa dostaneme ďaleko a niečo dosiahneme, čo je však nezvyčajne komplikované. Čaká nás zápas, ktorý bude veľmi ťažký, ale vieme, že zo seba dáme všetko, aby sme tam získali dobrý výsledok a prácu dokončili na Camp Nou. Pôjdeme krok po kroku, čo nám pomôže."

Vieme, že Barcelona chce s tebou predĺžiť zmluvu. Začali sa už v tejto veci rokovania? Ako dlho sa tu plánuješ zdržať?

"Zostávajú mi ešte dva roky zmluvy a spolu s rodinou sa tu cítim veľmi dobre. Sme tu ako doma. Cieľom je zostať. V súčasnosti sa vedú rokovania, ale uvoľnené, pretože z mojej strany sa neponáhľam. Veľmi sa sústredím na svoju prácu, čakajú nás veľmi ťažké týždne a chceme vyhrávať. Všetko, čo sa týka kontraktu, nechávam v rukách môjho agenta, on sa tým zaoberá a informuje ma o všetkom."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

rominho

15
2020-02-24 13:30:05

ak vyhrame, otvorim si coronu:)

Pader

17
2020-02-24 13:41:31

OT: Lahoz bude pískať v Clásicu....

mikimi122

17
2020-02-24 13:51:55

To sa dalo čakať, že na najväčšie španielske derby dajú ako rozhodcu najväčšieho španielskeho babráka.

FCBarcelona2018

17
2020-02-24 13:46:17

To snáď nie???? Tak to zas bude cirkus. Potopí nás ako mačence. Na základe čoho rozdeľujú rozhodcov na také zápas to by som chcel vedieť. Jeden z najslabších šašov medzi rozhodcami, ktorí robí španielskemu futbalu iba hanbu.

LaBrie

8
2020-02-24 15:13:52

No Lahozovi nezostava nic ine, len ako je to zvykom v El Clasicu dat Ramosovi cervenu kartu :)

maros1

8
2020-02-24 14:15:46

No ak bude klasiko piskať Lahoz nie je to náhoda
bez ohľadu na to, ak by sme hrali ako máme, nemuseli by sme sa triasť ako v Neapole tak v Madride

Nick

7
2020-02-24 14:47:59

Vravi, ze zo seba daju vsetko. Tak verim, ze to tak bude aj vyzerat

maros1

5
2020-02-24 18:03:48

Naviac som presvedčený, že Lahoz urobí všetko preto, aby madridisti doma zvíťazili. Lahoz mi príde ako prostitútka - ktorú použijú pokaždé na špinavú robotu - zrejme mu to vyhovuje

ximpp

3
2020-02-24 18:57:49

Přesně. Jak je možné, že podvodníka Lahoze ještě dosud nedistancovali navždy nechápu.

Pader

2
2020-02-24 19:27:19

Madrid prehral s Levante, stratili 1. miesto, tak idú na istotu.

buldozer

1
2020-02-24 19:53:26

je lahoz madridista? alebo nie? podla mna o nom nic nevies.

maros1

0
2020-02-25 18:33:51

Ja netvrdím , že Lahoz je madridista, ja som presvedčený, že trpí silnou antipatiou voči Barcelone a naviac si myslím, že to je podmienené politickým aspektom / mám na mysli tie separatistické ambície - tam je pes zakopaný a na tomto poli sa deje veľa vecí ktoré ovplyvňujú aj objektivitu pri fotbale - konkrétne Barcelone/

ximpp

3
2020-02-24 18:58:43

Tak snad dovezem dobrý výsledek a ne takový, který často v LM ve vyřazovacích bojích vozíme.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.