Tréner SSC Neapol absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom osemfinále Ligy Majstrov proti Barcelone.

Čo očakávaš v zajtrajšom zápase?

"Chcem vidieť mužstvo, ktoré zahrá so vztýčenou hlavou, bez strachu a s pokojom. Chceme, aby bolo energické, rešpektovalo súpera a hralo do samého konca."

Ako pristúpiš k zápasu?

"Budem premýšľať o všetkom, čo som obetoval, aby som sa dostal k tomuto zápasu, keď som bol na Kréte, v Sione, Palerme, Pise... Ja o môj trénerský tím sme si túto šancu vybojovali. Musím však byť vďačný mužstvu a Ancelottimu, pretože ja som v Lige Majstrov neurobil nič. To oni postúpili."

Aké máš spomienky na Barcelonu?

"Spomínam si, že keď sme s nimi hrali, zdalo sa, že sú z inej planéty. Bolo možné si položiť otázku: 'Ako môžu takto hrať?' Priniesli niečo nové."

Čo povieš na tému porovnávaní Messiho s Maradonom?

"Diego je futbalový boh, ale nikdy som ho nevidel z tribúny, len z videa. Viem však, akým bol majstrom, jedným z najväčších na svete. Teraz vidím, že Messi robí to, čo Maradona. Škoda, že som Diega nikdy nevidel naživo, prišiel som o niečo úžasné, o tom nepochybujem."

Existuje nejaký spôsob na ubránenie Messiho?

"Úprimne? Nie. Nemali by sme však urobiť túto chybu, pretože Barca nie je len Messi. Myslieť si, že ubránime Messiho individuálnym krytím... Nemá to zmysel. Čítal som niečo o tom, aby sme okolo neho 'urobili klietku', ale my potrebujeme tímovú hru. Messi je veľký, už roky najlepší v každom aspekte, nie len technickom. Pre deti je vzorom hodným nasledovania a vo svojich výpovediach bol vždy dokonalý. Nikdy nepoužil nesprávne slovo. Na ihrisku robí nemysliteľné veci, ktoré môžeme vidieť len na PlayStation. Barcelona je však takisto skvelý tím."

Dávaš prednosť základu, ktorý je zložený z hráčov typu Gattuso alebo z hráčov ako Kaká či Ronaldinho?

"Lepšie je mať piatich takých a piatich takých. Vždy však hovorím, že v tréningovom zápase desať obrancovi porazí desať útočníkov. Vo všeobecnosti mám rád technický futbal, ale keď som bol hráčom, mal som namiesto nôh dve žehličky."

Čo si myslíš o záležitosti s Quiquem Setiénom?

"Obdivujem jeho prácu. Sledujem ho odkedy bol v Las Palmas. Potom sme súperili v Európskej lige, keď bol trénerom Betisu. Odviedol tak skvelú prácu, podobne ako teraz v Barcelone. Má víziu moderného futbalu s hrou založenou na držaní lopty, ale takisto defenzívny systém. Je to skvelý tréner. Rešpektujem jeho pracovnú kultúru."

Myslel si na prehry Barcelony v Ríme a v Liverpoole?

"Problémy, ktoré mali v minulosti na klubovej úrovni sa ich len ťažko dotknú. Ak sa pozriete na mená, ktoré sa objavia na trávniku, uvidíme hráčov, ktorí vyhrali všetko. Sú to Marťania, musíme odohrať životný zápas, aby sme získali dobrý výsledok."

Myslíš si, že Barcelona hrá v súčasnosti inak?

"Pod Setiénom sa vrátila Barcelona, ktorú som nevidel už 2 roky. Chce sa držať na lopte, ale takisto ju rýchlo získavať. Loptu rozohráva s jedenástimi hráčmi vrátane brankára, takže je ťažké vyvinúť na ňu tlak prostredníctvom presingu. Vďaka brankárovi má vždy číselnú prevahu. Takisto na mňa urobil dojem spôsob, akým útočia na voľný priestor na trávniku. Barcelona sa v posledných štyroch či piatich zápasoch veľmi zlepšila."

Barca však zápasí s absenciami a problémami v defenzíve.

"Áno, ale stále má niečo na viac ako my. Hovorí sa, že Barcelona príde do Neapola s 14. hráčmi a niekoľkými mladými chlapcami. Radil by som vám však zistiť, akú kvalitu interpretácie futbalu tí chlapci majú. Počas zápasu sa môže stať všetko, vo futbale nikdy neviete. Nie vždy vyhrá favorit, ale musíme byť dobre pripravení."

Môže Neapol vyhrať Ligu Majstrov?

"Nikdy nehovor nikdy (smiech)."

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter

bone_007

34
2020-02-24 18:51:38

Môj obľúbený hráč z AC Milan. Má pravdu v tom, že sme sa pod Setienom, hlavne posledných 5 zápasov výrazne zlepšili... Teším sa na zajtrajší zápas a verím že vyhráme. Forca Barca!

Erik27

21
2020-02-24 18:54:37

Veľmi rozumný chlapík...

galibier

23
2020-02-24 19:04:40

Bol to makac,dvoje pluca,tvrdy jak kremen,ked sa z niekym zrazil v suboji,Gatusso vstal ,,oprasil sa" nieco pod nos zamrmlal rozhodcovi a supera davali dvaja lekari 5 minut dokopy :-D

maros1

5
2020-02-24 19:08:06

Fakt je ten, že Setién urobil s Betisom dieru do sveta. Ale - podarí sa tento projekt aplikovať aj v Barcelone ? Pretože tu vládnu iné okolnosti

Tom91

14
2020-02-24 19:41:40

mám rád technický futbal, ale keď som bol hráčom, mal som namiesto nôh dve žehličky." Pobavil :D Jinak dle slov vypadá že je výjimečný člověk

blauigrana

14
2020-02-24 19:48:11

Gattuso velký srdciar

El_Guaje

8
2020-02-24 21:09:01

Neskutečně pokorný člověk, sympaťák :)

LaBrie

2
2020-02-25 08:55:30

Velky sympatak Gatusso...a mudro hovori.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.