Z hráčov FC Barcelona sa na tlačovke pred prvým zápasom osemfinále Ligy Majstrov proti Neapolu objavil Gerard Piqué.

Návšteva San Paolo

"Na tomto historickom a výnimočnom štadióne som po prvýkrát. Ak ste futbalista, je zaujímavé navštíviť výnimočné miesta a toto je jedno z nich. Neapol sa v priebehu posledných zápasov zlepšil. Určite to bude ťažký zápas, pretože súper vie hrať v zápasoch s dobrými mužstvami, preto musíme byť ostražití."

Inštitucionálna kríza

"Našu prácu si musíme vykonať na ihrisku. Pre klub bolo v posledných rokoch dôležité to, čo sa deje na trávniku. Výsledky mali vždy svoju hodnotu. Musíme sa pokúsiť urobiť si svoje, pretože inak to nebude dobré. Je to priveľmi dôležitý zápas, aby sme teraz mysleli na iné veci. Musíme byť koncentrovaní, je to pre nás kľúčový týždeň."

Messiho výroky

"Je pravda, že v predchádzajúcich rokoch sme k zápasom tohto kola pristupovali ako väčší favorit. Možnože nie sme hlavným favoritom na titul, ale som si istý, že máme adekvátne zručnosti, aby sme vyhrali Ligu Majstrov. Musíme krok po kroku prekonávať ďalšie prekážky."

Barcagate

"Nepoviem, že ma to znervóznilo, je mi to jedno. Sociálne siete koniec koncov ani nemôžeme kontrolovať. Nie je to ani prvý, ani posledný krát. Rešpektujem vysvetlenia prezidenta, uveril som im. Prinajmenšom tomu, že on o to nevedel. Keď sa s nami stretol, vyzeral, že sa ho to celkom dotklo. Táto záležitosť prišla a bola vyriešená. To, čo nesúvisí s futbalom, nám škodí."

Rím a Liverpool

"Na to nikdy nezabudneme. Je to súčasť histórie nášho klubu a musíme s tým žiť. Z prehier sa môžeme veľa naučiť. Teraz budeme vedieť ako si s istými situáciami poradiť. Určite sme z týchto zápasov vyvodili ponaučenia."

Polemika s novinárom na Twitteri

"Takéto situácie nás postretnú na každom kroku. To, čo som chce vyjadriť, bolo úplne zrejmé. Nebol to odkaz vedeniu klubu. Všetci na čele vedenia majú ľudí, ktorí posúvajú ďalej informácie a ktorí ich chránia. To je normálne. Problém nastane vtedy, ak sa prekročia isté hranice, vtedy je potrebné sa stiahnuť. Pokiaľ ide o nespokojnosť v šatni, ide o situácie, ktoré sa v tak veľkých kluboch stávajú a o tom niektorí ľudia nevedia."

Žiadna podpora zo strany klubu

"Myslím si, že týmto záležitostiam sa prikladá veľký význam. My budeme kontrolovať to, čo sa deje na trávniku. Je okolo toho priveľký rozruch. Ak klub ako Barca prechádza cez ťažké obdobie, kontrolovať túto situáciu je ťažšie. Áno, my hráči sme menej chránení. Taký je šport. Ak mužstvo funguje dobre a výsledky sú takisto dobré, takisto je to s financiami a tým, čo sa deje v klube. Futbalisti chcú stále prestúpiť do Barcelony a vyhrávať trofeje a to je v našich rukách."

Prvý zápas Messiho na San Paolo

"S Leom som o tom, že tu bude hrať, nehovoril. Ale som presvedčený, že je nadšený. Pre neho je to nový štadión s veľmi bohatou históriou. To, čo sa však počíta, je postup do ďalšieho kola. Zahrať si tu môže byť zaujímavé, ale ak nedosiahneme dobrý výsledok, nikto sa z toho nebude tešiť."

Messi do Neapola?

"Vo futbale je možné všetko. Zdá sa mi, že je to veľmi komplikovaný scenár, museli by ste sa opýtať Lea. Pokiaľ ide o mňa, tak chcem, aby ukončil kariéru v Barcelone."

Zlé riadenie klubu

"O tom nech povedia socios počas volieb. Nemám dostatočné informácie, aby som to mohol hodnotiť."

Najdôležitejší týždeň sezóny

"Každý predchádzajúci zápas má vplyv na ten nasledujúci. Výsledok zajtrajšieho zápasu bude dôležitý pre súboj s Realom. Pred dvoma týždňami sme cestovali na zápas s Betisom so šesťbodovou stratou na Real a teraz sa situácia úplne zmenila. Každý zápas je dôležitý. Dúfam, že to bude ďalší krok k realizácii našich cieľov."

zdroj: marca.com
foto: facebook

mikimi122

14
2020-02-24 21:00:27

Fakt neviem, či im mám veriť tomu, že ´´vyvodili ponaučenia´´. Pevne verím, že do tretice už takú hanbu v Lige majstrov neurobia.

GabrielSVK

11
2020-02-24 21:17:08

Ja im neverím. To isté hovorili aj minulý rok a videli sme ako to dopadlo. Radšej si treba počkať na zápas a až potom hodnotiť.

s1ck_1

6
2020-02-24 21:12:23

pevne verím že je toto iba vyhlásenie do medii a nie to čo si mysli on aj šatna lebo ak tomu naozaj uveril tak pán boh nás ochranuj

Milan87

11
2020-02-24 21:54:26

To by bolo lepšie keby boli rozhadany???
Maju sa teraz keď sa hra o všetko zaoberat takymito spormi???
Pekne to povedal prave že

myzuFCB

3
2020-02-24 21:34:48

no podľa mňa to keby tomu čo povedal Bartomeu neuveril tak to určite verejne neprizná, ale tak to je jedno. Snáď jedine dúfam, že ich to čo sa deje vo vedení nejak výraznejšie nezasiahne a že na ihrisku nechajú dušu

emiliano

1
2020-02-25 13:53:35

Aj Rím aj Liverp. je o tom istom - keď súper strelil góly, narástli mu krídla, ako sa to stáva, keď nemáte čo stratiť. A my sme kapitulovali, len sme sa dívali, ako on bojuje a behá a čakali sme, že prestane. A on neprestal. Ak to nejde, tak treba zaťať zuby, nepoddať sa, súper musí vidieť, že sme odhodlaní, nie zmierení s osudom. Boj o každú loptu, to je odpoveď. Ale naši hráči boli zvyknutí, že sa im každý poddá, stačí si ťukať.

RastoD

0
2020-02-25 14:36:08

žiadne ponaučenia nevyvodili, lebo to ani nie je o hráčoch.
ponaučenie predsa bolo, že tímu chýba schopnosť sa zaťať či mentálne neklesnúť v ťažkej chvíli, proste bojovnosť.
nie je tam nikto, kto by toto vyvažoval, Barca je náchylná k takýmto kiksom, lebo sa sústreďuje na technickú a taktickú stránku hry, čo samozrejme vyplýva primárne z Messiho prítomnosti.
ale aj Messi má slabinu, ako každý, bojovnosť , odolnosť, či schopnosť nabudiť spoluhráčov nepatrí k jeho výbave a nie je ani v tej slávnej DNA Barcelony.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.