Tréner FC Barcelona Quique Setién absolvoval svoju prvú tlačovú konferenciu pred zápasom Ligy Majstrov. 61-ročný kormidelník hovoril o svojich očakávaniach pred zápasom s Neapolom či porovnával Messiho s Maradonom.

Čo očakávaš od súpera?

"Svojim hráčom vždy hovorím, že musíme očakávať najlepšiu verziu súpera. V takýchto zápasoch dáva každý súper zo seba to najlepšie. Bude to ťažký zápas pre oboch a s rôznymi možnosťami. Očakávam najlepšiu verziu Neapolu. Videli sme už, čo dokázal urobiť v skupinovej fáze Ligy Majstrov."

Barcelona v posledných dvoch rokoch zažila v Lige Majstrov bolestivé prehry ako v zápase s Rímom, tak aj Liverpoolom. Cíti šatňa dodatočný tlak?

"V šatni sa o tom, čo sa stalo v minulosti, nehovorí veľa, hoci hráči na to určite pamätajú. V našej lige sme už hrali nezvyčajne ťažké zápasy a dokázali sme zvíťaziť, takže si myslím, že mužstvo je na tom dobre. Sme v dobrom momente a súper takisto. Verím, že v tom budeme pokračovať a udržíme si úroveň, ktorú prezentuje už nejaký ten čas."

Napriek mnohým rokom stráveným vo futbale bude zajtrajší zápas tvojim premiérovým v Lige Majstrov. Prežívaš to inak, než pred bežným zápasom alebo zápasmi v Európskej lige?

"Môj debut v Lige Majstrov bude nepochybne výnimočnou motiváciou. Začiatok tohto dobrodružstva v Lige Majstrov je pre mňa emocionálnym zážitkom a k tomu na takomto štadióne, plnom histórie a vášne. Bude to vzrušujúce a dúfam, že pôjde o nezabudnuteľný zápas. Je ťažké predstaviť si lepšiu scenériu pri debute."

Gattuso hovoril, že ťa sledoval už od čias v Las Palmas a povedal mnoho pekných slov na tvoju adresu.

"Jeho slová sa už dostali aj ku mne. Jeho vyhlásenie mi veľmi lichotilo. Pre mňa je cťou, že tak úžasný hráč povedal také slová o mojej práci. Zápas Betisu s Milánom v Európskej lige si musel dobre zapamätať. Niekoľko hráčov ako Fabian či Lo Celso malo úžasný večer. Vďaka tomu sme vyhrali. Dúfam, že teraz to bude podobné. Gattusovi som za tieto slová vďačný, pre mňa to znamená veľa."

Gattuso tiež povedal, že Barcelona potrebuje na získanie lopty 6 sekúnd. Bude to kľúčový aspekt zápasu?

"Neviem, či loptu získavame za 6 či 8 sekúnd. Neanalyzoval som to. Je to však dôležitá súčasť nášho rozvoja. Máme niekoľko veci, ktoré musíme zaviesť a to je jedna z nich. Chceme rýchlo získavať loptu. Vždy je lepšie, ak ju máme my a nie súper. Preto je dôležité, aby sme loptu získavali čo najrýchlejšie. Snažíme sa to zlepšiť v každom zápase."

Máš obavy z koronavírusu?

"Bojím sa o všetkých, ktorých sa to týka. Preto odtiaľto posielam slová podpory. Dúfam, že sa to bude dať čo najskôr vyriešiť. Môže sa to prihodiť každému. Jediným testom, aký som podstúpil, bol test na horúčku."

Čo povieš o Fabianovi Ruizovi?

"Mám k nemu osobitú náklonnosť. Ako fanúšikovia Neapolu. Fantasticky sa rozvíjal, čo ma teší. Dúfam však, že neukáže svoje prednosti na trávniku. Nie je to len skvelý hráč a skromný futbalista, ale aj skvelý človek."

Aký je rozdiel medzi Ancelottim a Gattusom?

"Každý tréner má vlastné nuansy. Neexistujú dvaja rovnakí tréneri a vždy sú nejaké rozdiely. Boli sme v podobnej situácii, keď sme prišli do svojich klubov. Gattuso a ja sa snažíme zanechať vlastnú stopu, vniesť naše detaily. V oboch prípadoch je však vidieť základy toho, čo prinášame."

Bude zajtra tvojou prioritou nasadiť čo najväčší počet záložníkov alebo hľadať góly s trojicou útočníkov?

"V každom prípade je vždy cieľom hľadať bránku súpera. Nasadiť o jedného záložníka či útočníka navyše to nezmení. Je pravda, že s jedným záložníkom navyše je možné si myslieť, že v obrane budeme stabilnejší, ale my sa bez ohľadu na to budeme snažiť byť odvážni a hľadať góly v každom zápase, pretože sme Barcelona."

Aký význam má zajtrajší výsledok na nedeľné El Clásico?

"Liga Majstrov a La Liga sú dve rozdielne súťaže. Našou úlohou je čeliť im na maximálne úrovni. Môžeme povedať, že sme v dobrom momente na oba zápasy. Najprv však musíme myslieť na zajtrajší zápas, pretože je bližšie. Pokúsime sa získať dobrý výsledok a dokonca aj vyhrať. Neskôr cez víkend bude iná súťaž, v ktorej sa pokúsime urobiť to isté. Jeden zápas nemá vplyv na ten druhý, všetky zápasy sú dôležité a každý zápas je potrebné odohrať dobre."

Aké sú silné stránky Neapolu?

"Na pamäti je potrebné mať veľa vecí. Veľmi si cením prednosti hráčov, pretože práve oni robia rozdiel. Ak sú inšpirovaní, dokážu rozhodnúť o osude zápasu. Neapol má vždy plán a neuveriteľných hráčov schopných všetkého. To mužstvo sa bude snažiť vyvážať loptu zozadu a pokiaľ jeho hráči budú dobre spolupracovať, môžu nám ublížiť. Majú na to technické danosti aj kvalitu. Neapol sa taktiež bude spoliehať na svoju obranu, čo však pre nich vzhľadom na našich hráčov nebude jednoduché."

Messi zahrá na štadióne Maradonu. Mohli by títo hráči hrávať v akejkoľvek epoche?

"S určitosťou by každý z nich mohol hrávať v časoch toho druhého. Leo je úžasným hráčom, ktorý hrá výborne vo všetkých zápasoch už 14 či 15 rokov a to je rozdiel v porovnaní so zvyškom hráčov, ktorí sú na tejto úrovni. Práve on sa postaral o to, že som nevidel hráča s tak vyrovnanými výkonmi ako Messi, ktorý po toľkých rokoch stále hrá tieto zápasy. Užíval som si však aj Maradonu a Cruyffa, čiže neobyčajných hráčov, ktorí boli príčinou toho, že sme obľúbili tento šport."

Kto bude zajtra hrať? Lenglet alebo Umtiti? Má na to vplyv súper alebo aktuálna forma?

"Obaja sú vo vynikajúcej forme. S určitosťou sa rozhodnem o tretej nadránom, ale to rozhodnutie závisí od istých nuáns, ktoré majú vplyv vždy. Obaja sú si podobní, ale majú odlišné vlastnosti. Ešte som sa nerozhodol a je to úloha, ktorú budem mať do konca sezóny."

zdroj: as.com marca.com sport.es
foto: facebook

Flp761

25
2020-02-24 22:00:34

“ Je pravda, že s jedným záložníkom navyše je možné si myslieť, že v obrane budeme stabilnejší, ale my sa bez ohľadu na to budeme snažiť byť odvážni a hľadať góly v každom zápase, pretože sme Barcelona." Áno, my sme Barcelona a zajtra musíme vyhrať! Tlačovky Setiena ma napĺňajú neskutočným optimizmom!

sonetcz

18
2020-02-24 22:05:00

Jediné, co by mě mrzelo, kdyby byly volby a vyhodil se prezident, tak půjde i Setien. Rád bych viděl, jak dostane šanci něco s týmem udělat.

Barca_kingL10M

10
2020-02-24 22:44:11

Zajtra to dáme verím v to a nech si to hráči na tom krásnom štadióne užijú a hlavne Leo. Visca el Barca

Marian

4
2020-02-25 07:57:01

Ten štadión má históriu, ale krásny veru nie je , je to zastaralý štadión, ktorý už ani náhodou nespĺňa kritériá na kvalitný štadión. Je to asi ako staré Tehelné pole v Bratislave.

ThisIsMySen

2
2020-02-25 10:58:17

Presne tak. Je to stará haraburda, ruina, ktorá je navyše nebezpečná. O okolí štadióna ani nehovorím.

Barca_kingL10M

0
2020-02-25 15:00:18

Krásou som nemyslel jeho vizuálnu časť

cibicek

15
2020-02-24 23:09:52

Už sa neviem dočkať! Champions league is back

Slavomir

11
2020-02-25 06:32:24

Podla mna v jeho praca vidiet velky progres...len hraci si musia zvyknut na tvrdsie treningy,lebo boli zanedbani a tym padom pribudaju zranenia...

ombre

-9
2020-02-25 07:10:26

Nebude to tá pravá prvá veľká skúška, keď bude prázdny štadión..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.