Manu Sarabia, otec Edera Sarabiu, asistenta trénera FC Barcelona, sa vyjadril k úlohe svojho syna v Barcelone a obhajoval ho pred kritikou, ktorá sa na neho valí po poslednom El Clásicu.

Dôsledky

"Samozrejme, že príchod do Barcelony je ten najvyšší možný postup, on o tom vedel, hovorili sme o tom. Eder vie, že každé rozhodnutie, ktoré v Barcelone prijme, bude mať veľké následky."

Pocity otca

"Vidím, že môj syn je šťastný a spokojný, má tú istú radosť a vášeň, pokiaľ nie väčšiu... Žije si svoj sen, jeden z tých, ktorý sa časom splní."

Polemika

"Chcel som sa držať stranou, ale tejto polemike nerozumiem. Slová Edera počas El Clásica boli vytrhnuté z kontextu. Je to normálna situácia na lavičke počas každého zápasu."

Správanie

"Eder vie, aké sú pravidlá v šatni. Nielen preto, že som mu ich povedal, ale takisto preto, že Quique je majstrom v riadení tímu. Eder má veľkú túžbu zlepšovať sa a rozvíjať. Taktické aspekty a príprava tréningov sú pre neho oveľa jednoduchšie, dokonale sa v tom vyzná."

Pohľad syna

"Hovorí mi o veľmi angažovaných hráčoch, o obrovských profesionáloch, ktorí trénujú s veľkou chuťou. Jednou z najväčších zmien v Barcelone, ktorú vidím, je chuť robiť to, čo žiadajú tréneri, angažovanosť v práci. Eder veľmi dobre hovorí na túto tému."

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Revive

24
2020-03-04 16:10:14

Pripomína mi to zápas Liverpool Salzburg, kedy tréner Salzburgu počas polčasovej prestávky nadával po anglicky a nemecky, a hľa Salzburg dorovnal na 3:3 a hral dobre. Keby majú naše primadony trénera typu Simeone, Warnock alebo Klopp, tak to by len lietali nadávky. Žiaľ dnes si nemôže tréner ani otvoriť hubu aj keď je nadradený hráčom. Stáva sa z toho Chelsea kedy Abramovič neznesie kritiku na hráčov, takto vyhodil aj Conteho a Mourinha. Nevravím že treba byť vulgárny, ale niekedy to treba. Ako sa chcú tí hráči potom zlepšiť, keď na to zvysoka kašlú.

michal11

5
2020-03-04 16:43:45

Tu treba poriadne upratovanie. Tak trochu sa bojím toho, že možno bude treba sa rozlúčiť aj s Messim, ak bude príliš vzdorovať. Ja by som uprednostnil okamžitú prestavbu od základov, staré majú poriadnu trhlinu. Xavi je presne to čo potrebujeme, legenda klubu, autorita a chápanie toho čo je potreba urobiť. Jednoducho povedané, drastické zmeny sú nevyhnutné.

Cizinkx

23
2020-03-04 17:01:27

Ti hráči potřebují bič neskutečný bič. Jinak to nejde, hoší by si měli vstoupit do svědomí prootže berou miliony eur. Neříkám že na treninku nemakají, ale rozhodně ne tak jak by měli. Z toho klubu se stáva Galacticos Real z dřívějška, dodrbané vedení, přestupové přešlapy hlavně aby to bylo co nejdražší a zacpalo se usta kritikům. Klidně obětuji další sezonu když se v přípravě všechno překope a bude se to budovat do budoucna, protoze jestli ne, čeká nás Styl AC milan, ManU apd. Půlka hráčů by se mělo dát sbohem, ano Legendy ale my potrebuje me jít v před. Ta kostra týmu by se měla až na Messiho prostě rozloučit, dali Barceloně mnoho, ale je čas se posunout dal. Fotbal se vyvíjí a my musíme reagovat a ne stagnovat. Kupovat hráče koncepčně prostě hráče co se nám hodí. Ne největší jména a strkat je na uplné jiné pozice. Koupí se za minulou sezonu nejlepší DM podle všech a strká se do utoku v záloze. Tak je tohle normální? Griez mrtvý na křídle.. 9tka nikde, Levé křídlo nikde. Neumíme pracovat s krajními obránci. Obrana katastrofální. Pique se vzdy na nějakou chvilku zvedne a hraje světově a pak přijde u něho neskutečný pad. On je hlavou už tak minimálně 60% ve svém byznysu. Já mám Sergia rád a ted poslední zapasy hrál dobře, ale proti fyzicky nadupanému týmu už prostě nestíhá a ztrácí, zkouší ty svoje finesy a často labilně ztratí míč. On je genialní ale je opět potreba myslet v před a KOR KDYZ MAME DE JONGA. Alba má poslední sezonu uplně na párku, šel dolu jako prase. Na Rakitičovi, Vidalovi nemuzeme stavět. Pique to samé 33 Let. Umtiti po zranění uplně v lese. Suaréz v utoku 33Let. Messi zachvilku 33let. Jediný kdo si drží světovou uroven je Messi, z tich 30 tníků. Pomatuje te si proč Pep tenkrát odešel? Hlavně kvuli vedení a hlavně kvuli tomu že mu nebylo dovoleno ten tým překopat, už tenkrát rikal ze chtěl některé hvězdy vyházet. Tak jako to udělal pri nástupu v 2009. A vedení mu to zatrhlo. A to je ten problém, hráči neskutečně povolily, mají se jak v bavlnce milionové smlouvy na dlouhé doby. Jasné proč by krucinál opouštěli Barcelonu? Krasné město blízko moře, platy jak kráva. Oni všechno vyhráli nic si nemusí dokazovat. Jenže podívej te se jak to pak na hřišti vypadá. Ano tak razatní změny se mají dělat postupně, ale u nás už minulou sezonu bylo pozdě. Opět říkám ten tým je přestárlý přeplacený bez motivace, a nějaké kecy na tiskovkách o přemýšlení proč to a proč tamto je nezachrání. A upřímně ja nechci vidět Barcelonu v roli ManU nebo AC milan.

adriano

5
2020-03-04 17:48:42

Absolútna pravda.Ja som toto dávno tvrdil.Aj keď som bol kritizovaný za to ale aj tak to čo si napísal je absolútna pravda.Len poniektorí ľudia tomu nedokážu uveriť že Barca má prestarnutu kostru tímu a že zaspali s obmenou mužstva a keď sa stym nič po sezóne neurobí bude na Tom Barcelona zle.

mikimi122

10
2020-03-04 18:06:02

Podľa mňa sa tá naša hra aspoň o malilinký kúsok zlepšila od odchodu Valverdeho. Áno, nie je to obrovské zlepšenie Neviem, čo je na tom pravdy, ale príde mi to nejako veľmi podozrivé, že sú to len výmysly médii. Proste každý jeden týždeň je nejaká nová správa, ktorá ako by mala za účel poškodiť klub, hráčov, vedenie. A ak je to pravda, tak skôr vidím problém v hráčoch, ktorý nechcú makať. Iné vysvetlenie tu nie je, keďže Valverdeho 2,5 roka vôbec nekritizovali a Setiena už kritizujú po mesiaci.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.