Katalánci včera odohrali náročný zápas s nepríjemným súperom, ktorý je vo veľmi dobrej forme. To sa premietlo aj na trávnik, keďže domáci tím nedominoval tak, ako sme na to na Camp Nou zvyknutí. To však neznamená, že Barcelona predviedla úplne zlý výkon. Hrá totiž aj súper a ten hral veľmi dobre. Poďme hodnotiť.

Ter Stegen - 6,6

Real Sociedad bol nebezpečný a hrozil predovšetkým z protiútokov, no na nemeckého gólmana smerovala nakoniec len jedna strela, ktorú Ter Stegen bez problémov vyrazil. Ter Stegen okrem toho veľa práce nemal a na hru mal len veľmi malý vplyv. Kritizovať je však potrebné to, že loptu držal na kopačkách priveľmi dlho a pokazil množstvo dlhých prihrávok.

Semedo - 6,7

Očakávalo sa, že obrana bude mať problémy predovšetkým od Andera Barrenetxeau a Nacha Monreala, no s touto dvojicou si chalani dokázali poradiť. Semedovi najviac podkuroval Isak a to po celý zápas. Portugalčan však tieto súboje ustál, darilo sa mu brániť aj súboje jeden na jedného a nikto sa cez neho nedostal. Dobrý zápas.

Piqué - 7,4

Piqué odohral ďalší nesmierne vydarený duel. Darilo sa mu v Clásicu a na tento skvelý výkon nadviazal aj včera. Útočníci Realu Sociedad si popri Piquém včera ani neškrtli. Vyhral 6 z 8 vzdušných súbojov, zblokoval 2 strely, dokonca mal šancu skórovať. Včera bol skutočným kapitánom tímu bez pásky.

Lenglet - 7

Je otázne, prečo v tak dôležitých zápasoch proti Neapolu a Realu hral Umtiti a nie Lenglet. Dôvod k tomu nebol. Lenglet začal sezónu dobre, neskôr mu forma klesla, ale teraz je opäť späť. Francúz v druhom polčase fantastickým sklzom zabránil prihrávke na Isaka, neskôr zachytil ďalšiu skvelú prihrávku od Oyarzabala. Výborne čítal hru, počínal si dobre.

Alba - 7,4

El Clásico mu nevyšlo, ale bol po zranení, bez rytmu. Proti Sociedadu to však bola iné pesnička ako v obrane, tak aj v útoku. Vyšla mu dvojica centrov, ale veľká škoda, že hráči Barcelony nedokázali včera premeniť žiadnu šancu. Keď sa na trávnik dostal Junior Firpo, Alba hral ako ľavé krídlo a dokonca skóroval, hoci VAR neskôr gól kvôli ofsajdu Ansu Fatiho zrušil. Nič to však nemení na tom, že išlo o skvelú akciu.

Rakitić - 6,9

Ďalší zápas, ktorý Chorvát nedohral. V tejto sezóne je to pravidlo. Vidal s De Jongom hrajú viac. Rakitić bol však napriek tomu jedným z tých lepších hráčov na trávniku. Na bránku Alexa Remira poslal dvojicu striel, z toho v jednom prípade brankár chytil gól. Takisto bol zodpovedný za zastavenie nebezpečnej akcie v druhom polčase, ktorú viedol Portu.

Busquets - 7,2

Tempo zápasu Busquetsovi nesedelo, ale postupom času sa dokázal dostať do hry. Proti flagrantnej zálohe súpera zasiahol niekoľkokrát. Vytvoril aj vyloženú šancu pre Messiho, ale Argentínčan si jeho skvelú prihrávku nespracoval dobre. Vo všeobecnosti môžeme povedať, že Busquets odohral dobré stretnutie.

De Jong - 6,4

Zo záložníkov bol najslabší a včerajšie stretnutie potvrdilo, že v poslednom období hrá bez iskry. Videli sme neistý výkon, ktorého dôvodom je možno aj to, že hrá pravidelne každý zápas. V tejto sezóne vynechal len jeden zápas kvôli zraneniu. Potrebuje oddych a reštart. Jeho výkon bol opäť fádny.

Messi - 7,5

Argentínčan vyhral Barcelone zápas, tentokrát premenil pokutový kop. Ale aj slepý musel vidieť, že Argentínčan mal veľké problémy so spracovaním lopty a tá mu odskakovala od nohy pri každej snahe o jej spracovanie. Prvý dotyk však v mnohých prípadoch rozhodol o tom, že Messi akciu spomalil, alebo nepremenil aj vyloženú šancu.

Braithwaite - 7,2

Kontroverzný prestup si pripísal prvú účasť v základe v novom drese. Dostal šancu pred Ansum Fatim a chopil sa jej všetkými desiatimi. Keď mal loptu, predviedol skvelé zrýchlenie. Mal pár pokusov na bránku súpera, ale neujal sa ani jeden. Potešila však skvelá chémia s Messim. Ich spolupráca fungovala lepšie ako v prípade Messiho s Griezmannom, Fatim či Dembélém.

Griezmann - 6,5

Majster sveta, vyhral Európsku ligu, finalista Ligy Majstrov, úžasný hráč - ale v Barcelone to stále nevie potvrdiť aj na trávniku. Možno preto, že jeho prirodzená pozícia v hre Barcelony jednoducho neexistuje. Odohral totiž ďalší priemerný zápas. Nemožno mu uprieť snahu v defenzíve, vytvoril aj jednu skvelú šancu, ale na útočníka tohto formátu je to málo.

Náhradníci

74' Vidal - 6,1

Vidal vymenil Rakitića v snahe posilniť ofenzívne snahy mužstva. Barcelona v tom čase stále naháňala víťazný gól. Čiľan však toho v zápase veľa neurobil. Zaznamenal 10 dotykov s loptou a 5 presných prihrávok.

85' Fati - 6,3

Hoci na trávnik prišiel v záverečnej fáze zápasu, na krídle pomohol tímu s rýchlosťou, teda s niečím, čo Griezmann neponúkol. Jeho nábehy bez lopty hre Barcelony pomáhajú. Prihral na gól Albovi, ale bohužiaľ z tesného ofsajdu. Počíta sa však celá akcia a to, ako sa 17-ročný mladík v tejto akcii zachoval.

88' Firpo - 6,4

Jeho úlohou bolo spevniť defenzívu mužstva a pomôcť dotiahnuť zápas do víťazného konca.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle
foto: faceboo forcabarca.sk

sonetcz

11
2020-03-08 10:45:13

Zápas jsem neviděl, může mi někdo říct, jestli jsme hráli opravdu tak špatně dle komentářů, kdyz průměr je 5 (ve fotbale 6) a všichni prakticky hráli nad průměr? Děkuji.

neyo

23
2020-03-08 10:51:30

To preto, že na tejto stránke je plno odborníkov. Včera sme odohrali vcelku slušný zápas, mali sme dosť šancí, ale nepremenili sa.

alexko

7
2020-03-08 14:50:51

slušny zapas hmmm čo sa ty pačilo na tom zapase ved ty hračy boli dezorientovany zavadzali si žiadna myšlienka bez ničoho a ten prechod z obrany do utoku tiež žalostne a na šance sa nehra hra sa na goly

vondeylen

1
2020-03-08 16:03:22

WWW.FULLMATCHESANDSHOWS.COM pozri cely

Nitram

19
2020-03-08 11:39:41

Podľa mňa, dosť vysoké hodnotenie hráčov vzhľadom na výkon mužstva v zápase v ktorom sme nedominovali, ale trpeli. Napr. Alba má veľmi vysoké hodnotenie vzhľadom na defenzívne chyby.

puxo333

15
2020-03-08 12:41:32

konečne objektívne niekto ohodnotil griezmanna (sport.es a číslo 5), absolútne nezapasoval do Barcelony....Messi iba kvôli gólu má vyššie hodnotenie - tiež mu nevyšiel včerajší zápas, jedine zahrala ako-tak obrana, ináč celkový výkon bol nemastný-neslaný, takto hrať proti lepšiemu súperovi resp. v LM, letíme, to je žial realita dnešnej Barcelony :-/

Martin77

13
2020-03-08 12:52:50

Spousta fanoušku by si už přála, aby Pique už odešel do fotbalového důchodu. Ale on nepřetržitě dokazuje, jak moc je pro Barcu platný. Až jednou odejde, tak to bude průser, jako když odcházeli Puyol, Xavi, Iniesta což byli neskuteční lídři na trávníku, kteří nebojovali jen pro prachy, ale především pro barvy Barcy.

LaBrie

1
2020-03-08 15:30:42

U neho ma niekedy vytaca zakladanie akcii od vlastnej brany ako aj vcera, komotne, pomaly, len do 10 min. mu dva razy krasne nabiehal Semedo do otvoreneho priestoru, ale on sa okuna a nakoniec pomaly z polky hriska nahra naspat Ter Stegenovi....

2sjr

-3
2020-03-08 13:31:15

Nech si kto chce vraví čo chce to jak sa tvrdí prestarle jadro hrá stále najlepšie. Mne sa osobne Busi páčil najviac. Samozrejme Pique bol vždy tam kde mal. Messi s problémami no i tak dosť dobrý i keď som cez zápas bol na neho kritický. Naopak posila Griezmann total prepadá, hviezdička Fati neviditeľný a Braitwai je skvelý len prvých 10 minut

tunno

5
2020-03-08 14:00:27

Terstegen, Buskec, Pique a Leo su nasi dlhodobo najlepsi hraci. Mozno aj Alba. Az na nemca su to vsetci hraci ako vravis z "prestarleho jadra"

tunno

5
2020-03-08 14:01:36

Braitwait bol vyborny prvy polcas, potom odisiel. V dalsich zapasoch sa uvidi na co ma dufam ze dostane sancu aj v strede utoku.

mikimi122

4
2020-03-08 14:10:48

Veď Fati skoro ani nehral a aj to čo odohral tak by mal asistenciu keby si o pár centimetrov postrážil ofasajdovú líniu. Martin bol zo všetkých na ihrisku zase najaktívnejší skoro po celý zápas.

Martin77

8
2020-03-08 14:06:45

V základu by rozhodně neměl hrát hráč podle toho kolik stál, ale podle jeho formy (Chce to mít koule na to posadit i ty nejdražší posili). Takže 100% Griezmann lávka a místo něj Fati.

bulldozer

2
2020-03-08 14:37:36

Griezmann podla sofascore hrac zapasu, lepsi nez Leo. Je to tym ze mal vela obrannych zakrokov. :)

alexko

2
2020-03-08 14:37:15

na začiatok hra katastrofa držanie lopty a prihravky do bokov a do zadu tiež katastrofa prihravky na brankara totale šialenstvo na tento štyl hry sa neda pozrat bez myšlienky uplne bezmocnost až na dvoch troch hračov a to skoro v každom zapase tak že moje hodnotenie je uplna katastrofa bezmocnost a to som fanušik barcelony

alexko

1
2020-03-08 14:41:23

cele vedenie by sa malo zamysliet čo dalej ved už nemame XAVIHO INIESTU PUYOLA a MESSI to sam neuhra za všetkych jednoznačne posily do utoku do stredu aj do obrany a to už hotovych hračov nie talenty

alexko

2
2020-03-08 14:45:30

de jong je dobry hrač ale čo hra v barcelone to by zahral aj ALENA naš talent pošleme preč a iny kupime PUIG by mal odist pre jeho dobro lebo barca mu šancu neda

alexko

-9
2020-03-08 14:52:23

mne osobne sa barca viac pačila z VALVERDOM

GucciGeno

1
2020-03-08 15:34:05

Veľmi vysoké hodnotenia podľa mna, Alba tak jednoznačný nebol aj keď sa pomaly zlepšuje, cez Semeda 2-3 krát prešli do 16tky len zbytočne strieľali namiesto nahrávok pred bránu, Braithwaite toto tiež veľa nepredviedol na jeho znamku, každopádne Pique a Lenglet palec hore, chyba však pohyb a kondička v celom týme, pripadá mi že síce donutime behať súpera ale aj tak sa naši unavia skôr. Valverde kondičku nebral do úvahy, toto je výsledok jeho tréningov, dúfam Len že Setien má nejaké slovo a donúti ich makať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.