Jordi Alba vo včerajšom zápase s Realom Sociedad strelil gól, ktorý oslávil gestom, ktorým dal fanúšikom jasne najavo, čo si myslí o ich piskote na hráčov. Gól nakoniec nebol uznaný, ale toto gesto vyvolalo polemiku. Podobné gesto predviedol Philippe Coutinho po strelení gólu v zápase s Manchestrom United v apríli 2019.

Brazílčan svoje gesto vtedy vysvetlil: "Urobil som to preto, aby som ľuďom ukázal, že často si musím zapchať uši, aby som sa mohol sústrediť na svoju prácu a vykonávanie svojich záväzkov na trávniku a vyhol sa tomu, aby ten piskot nemal vplyv na moju hru," povedal.

Alba včera po zápase povedal: "Všetci nemajú radi, ak sú fanúšikovia proti niekomu a zvlášť na vlastnom štadióne. Rešpektujem všetkých, ale tiež si zaslúžime rešpekt. Náš prístup je dobrý, každý hráč zo seba na trávniku dáva všetko. Neskrývam svoje názory. Rovnako rešpektujem piskot a rovnako je potrebné rešpektovať mňa. Nikto nechce hrať zle alebo tak ako hráme teraz, ale nepáči sa mi piskot v 15. minúte prvého polčasu či počas bezgólovej remízy."

Gesto komentoval aj novinár Ricard Torquemada z Catalunya Radio: "Hráči Barcelony sa začínajú vzpierať svojim fanúšikom."

Madridský denník Marca zdôrazňuje, že v poslednom čase, keď výsledky tímu neboli dobré, existovala istá hranica, ktorá bránila vzniku konfliktu medzi hráčmi a fanúšikmi. Obeťou tohto stavu sa stal Ernesto Valverde, ktorý bol však prepustený. Fanúšikovia si však mysleli, že po príchode nového trénera bude hrať Barcelona lepšie, no také jednoduché to nie je a viacerí sú rozčarovaní. Niektorí si začínajú myslieť, že slabšia forma tímu je chyba hráčov a nie trénera.

Túto zmenu v správaní fanúšikov si všimol aj Jordi Alba. Barcelona včera hrala proti veľmi dobrému súperovi a jej hráči si svoju prácu odviedli natoľko dobre, že tri body zostali na Camp Nou. Fanúšikovia sú však priveľmi zvyknutí na slávnu éru Blaugranas spred pár rokov, sú zvyknutí na peknú hru a dominanciu svojho tímu počas celého zápasu. Nevedia pochopiť, že mužstvo môže hrať aj horšie. Už aj madridský denník apeluje na fanúšikov Barcelony, aby svojich hráčov podporovali až do konca, pretože práve oni získali počas posledných desiatich rokov vyše 30 trofejí.

Slová Albu môžeme pochopiť ako kritiku, ale aj ako signál pre fanúšikov. Obranca totiž myslel možno to, že mužstvo, ktoré nehrá najlepšie, potrebuje práve podporu svojich fanúšikov. Z tohto konfliktu medzi hráčmi a fanúšikmi nebude mať úžitok žiadna zo strán. Pokiaľ sa Barcelona chce dostať z krízy, hráči dôveru fanúšikov jednoducho potrebujú.

zdroj: Mundo Deportivo, Marca, Catalunya Radio
foto: sport.es

LaBrie

top komentár
65
2020-03-08 19:03:46

Nevedia pochopiť, že mužstvo môže hrať aj horšie - toto neplati pre ziadneho fanusika. Zrazu sa zo slavnych mien stavaju urazene primadony. Alba je napriklad tiez z tych, ktorym by bolo treba trochu zrazit hrebienok....

erdzo

-9
2020-03-08 20:35:28

Raz som bol na zápase Atl. Madrid proti Realu Madrid. Výsledok zápasu bol 3-0 pre hostí (real Madrid), počas zápasu som ani raz nepočúl piskot na adresu hráčov Atl. Madrid. Po zápase fanúšikovia Atl. Madrid (tí skalný) stály a tlieskali svojim hráčom, ďakovali im za ich výkon (ktorý nebol najlepší) a podľa mňa ich tým aj podporovali že nevadí, to sa stane.... Takto by sa malo fandiť, za každých okolností podporím hráča svojho klubu a nie budem naňho nadávat ako hrá zle, alebo že by ho už konečne mali predať. Nebudem pískať už v 15 min na hráčov, pretože sa mi nepáči ich hra. Byť hráčom Barcelony musí byť na psychiku strašne náročné, pretože raz podáte zlý výkon a už by vás polka stránky predala.

erdzo

-2
2020-03-08 20:41:34

Ešte jedna vec, pred možno tak mesiacom, dvoma tu všetci nadávali na S. Roberta že aký je hrozný na pravej strane obrany a podobne a hovorili aký skvelý je Semedo a že by tam mal mať monopol a hrať pravidlne a bol by jedne s najlepších na svete, na svojom poste. Teraz po pár nevydarených zápasoch celého mužstva tak tu všetci píšu aký je zlý. Kurva sú to len ľudia, ktorý raz zahrajú skvelo a potom horšie a Semedo nie je hráč, ktorý potiahne celé mužstvo za výťaztvom (to ani J. Alba nedokázal vo svojej najlepšie forme čo pramení s postu na ktorom hrá), on zahrá tak ako väčšina mužstva. Mohli by ste sa už kus uvedomiť a začať fandiť nie len pič**** kde sa len dá a na koho sa dá. Ja osobne vidím zmenu pod Setienom v hre aj keď nie je markantná ale uvedomte si že on prišiel v polke sezóny do rozbehnutého vlaku a to sa ťažko niečo mení. Väčšina trénerov má pol sezóny na to aby dali mužstvu svoju víziu hry. (ani Liverpool sa nestal za mesiac svetovým mužstvo ale trvalo to od 2015 do minulej, predminulej sezóny)

maros1

22
2020-03-08 22:03:18

Milý erdzo prepáč prosim Ťa ako dlho sleduješ Barcelonu ? Mne to pripadá, že možno posledné mesiace. Tak Ti niečo poviem - Barcu sledujem viac ako 15 rokov - to na margo divákov, predpokladám, že aj oni na štadione, a poviem Ti, že taký marazmus aký predvádzajú posledné 3 roky je nevídaný. V tom klube je podľa mňa viacero pokazených - možno až prehnitych vecí, ktoré pomaly lezú von a ešte sa ukážu ďalšie. Ty predsa nemôžeš kritizovať fanúšikov a divákov, ktorí ohodnotia piskotom výkon hoci aj svojich vlastných hráčov - bolo by Ti milšie, keby po nich hádzali pivné poháre , zapalovače alebo kamene ? Je to normálny prejav - odmena za predvedený výkon - a keďže dlhodobo žiadne výkony niesú podľa toho je aj divácka reakcia. Hádam si naivne nemôžeš myslieť, že divák ktorý je bezdebaty fanúšik a týžden čo týžden si kúpi lístok za 80 alebo sto eur nie je nasran...... pretože očakáva nasadenie , bojovnosť , radosť z hry, namiesto toho sa pozerá na zúfalcov, ktorí sú vyhoretí, nekoncentrovaní, bez záujmu a kondície - a ešte si naviac myslia, že sú polobohovia ???? Tak ja Ti poviem kamaráde, že 15 ročná perioda Barcelony za začala končiť pred tromi rokmi a bude ešte horšie, pretože vedenie nie je schopné reflektovať na požiadavky dnešneho fotbalu a jž vôbec nezvláda generačnú obmenu, namiesto toho sa zúfalo držia prežitej metodiky. To ale neznamená, že nie som fanúšik a nenadávam na nich za to čo predvádzajú - lebo je to otras - chápeš ?

Hrusky

15
2020-03-08 19:09:08

Super príspevok, tak to má byť.

Amater

15
2020-03-08 21:16:01

Nech sa cely Alba neposere. Predsa nikto nepiska na hracov,ale na tu hru co predvadzaju. A to viac ako rok. Ved to co tam vyraba Stegen s obrancami je na plac. Alebo krokom sa posunieme dopredu a odtial 3 prihravkami az vlastnemu brankarovi. Ved dlhodobo si nevytvarame sance. A socios netreba podceňovať. Myslím že veľa z nich sú verní Barce dlhšie ako je Alba na svete a naozaj rozumejú fotbalu a žijú ním!

2sjr

7
2020-03-08 21:17:56

Osobne nehaním mužstvo za slabú hru ktorú predvedie v zápase ale ak slabá hra trvá tri roky je niečo špatne. Samozrejme vyhrali sme množstvo zápasov a trofejí no prevedená hra je slabá a je to práve klub ktorý sa oháňa svojím štílom hry ktorý ale jej hráči už roky nepredvádzajú. Samozrejme krásny štíl sa nedá predvádzať stále a proti každému. No mi sme svoju tvár stratili už aj v náznaku čo si všimli nielen fanúšikovia našeho movaneho klubu. Samozrejme fandiť budeme a ved sme vyhrali tak nač nadávať. No vidíme že to nieje ono a či je na vine ten či ten chceme aby Barca hrala opäť krásny alebo aspoň pozeratelný futbal.

SpiacaBarca

2
2020-03-08 23:26:09

Erdzo povedzme si úprimne. To co si videl včera bolo podľa teba fajn, alebo bojovné, alebo smola, alebo co sa vlastne dialo? Ja osobne som ako už niekoľky víkend po sebe prispôsobil svoj program tak aby som mohol sledovať zápas že kokos možno už konečne Setien vytiahne z tých vyhoretych chlapcov niaky oheň ale nič a keď títo namysleni trtkovia ešte majú tú drzosť sa urážať keď diváci piskaju no je mi zle. Stále dokola to isté v strede poľa, do boku, naspäť, do boku naspäť potom stegenovi dozadu do boku naspäť a podla mňa už aj našich súperov to musí nudiť. Som fanúšik 15 rokov a je mi zle. Keď to vidí toľko ľudí jednoducho nerozumiem ako to môže takto fungovať toľko rokov???Mozte ma kľudne opluvat ale ako je Leo geniálny tak isto aj zabíja množstvo talentu ktoré u nás skončí lebo má buď príliš veľký rešpekt pred Messi alebo sa musí prispôsobiť pomalsej hre lebo pánko hraje zranený. V našom klube je momentálne príliš veľa zhnitych hrusiek :Bartomeau, starý hráči, Messiho maniere a už aj psychika hráčov ktorá robí 90% výsledkov. Ja sa budem modliť aby sa raz zase vrátili časy keď som sadal k futbalu s pocitom že budem mať zimomriavky pri každej druhej akcií a večer v správach si to pozriem znova že čo si dovolili hráči Barcelony v lige. Nemusí padnúť 5 gólov v zápase, stačí keď sa budú chlapci znova baviť futbalom. Není to o góloch, víťazstvách ale o celkovom dojme z hry a ten je momentálne katastrofálny. Nikdy nezabudnem na ako som v Mníchove sledoval štvrťfinále LM Bayern Barca, prvý zápas 4:0* a hráči Bayernu sa v Allianz arene báli pristúpiť bližšie ako na meter k našim,alebo el Clasico keď sme na Nou Campe hrali s vylúčeným hráčom a Xavi s Iniestom tocili Madrid do vyvrtky až kým nedostali aj oni červenú. Ďakujem Bohu za túto éru a prosím nech už toto skončí lebo toto vôbec není dobre.

Menoivan

2
2020-03-08 23:58:36

Albove hviezdne maniere lezú na nervy viacerým priaznivcom FCB. Ak by sa sústredil na hru, tak jeho výkon by stúpol min. o 50%.

gabo

1
2020-03-09 00:02:06

Barcelona za Pepa to byl koncert,teď je to jen dřina, pot a slzy . Kam se to stratilo a hlavně proč

gabo

0
2020-03-09 00:03:12

A dodám i dřina pro nás skalní,to zvládnout

emiliano

7
2020-03-09 08:49:14

Zo slov a chovania Albu je vidieť, čo si on (a zrejme aj niektorí ďalší) o sebe myslia. Myslia si, že sú také superhviezdy, že divák ani nemôže prejaviť nespokojnosť s hrou, lebo oni sú nad všetkým, a to vzhľadom na minulú slávu a úspechy. Ale tak to nie je. Minulosť je zabudnutá, divák príde sledovať nie to, ako oni vyzerajú, ale ako hrajú v danom čase. Urazenosť na piskot divákov je absurdným prejavom hráča, to vo veľkých kluboch som nevidel. Lenže u nás niektorí vyrástli nad klub a neznášajú kritiku, chcú len obdiv a chválu. Mali ju, lebo bol na to dôvod, ale teraz dôvod chýba, v každej sezóne sa začína od nuly. Taký Iniesta a Xavi to pochopili, aj keď ešte mohli hrať, ale neboli spokojní so svojimi možnosťami a odišli. Keby išlo o pár zlých zápasov, tak to divák odpustí, niekedy to nevyjde. Ale mizerné výkony trvajú už dva roky, vidno úpadok. A ten úpadok vychádza z nedostatočnej ochoty tvrdo pracovať, behať, šprintovať, bojovať. A to divák neodpustí. Áno anglický divák tlieska aj po prehre svojho tímu, ale prečo ? Preto, že hráči odovzdajú na ihrisku všetko, nevynechajú súboj, jazdia po zadku a keď to nevyjde, divák ocení ich prácu aj tak. Ale keď vidíte, ako sa postáva, vyhýba sa súbojom, nebehá sa, tak niet dôvod tlieskať.

Menoivan

0
2020-03-09 11:01:38

Pekne a výstižne si to napísal. Pozdravujem a nech sa Ti darí.

Federer

2
2020-03-09 09:23:34

Máte viacerí pravdu ale na jedno ste zabudli : posledné 2 roky je LaLiga tak vyrovnaná smerom hore, toľko mužstiev sa zlepšilo že naša hra potom vyzerá hrozná. A čo potom Real ? Prehral aj včera - Liverpool prehral s posledným a toľkí ho vychvaľovali ale zabudli že vyhral asi 8 zápasov (nie presné číslo) LEN-LEN v posledných sekundách ! Triasol sa o výsledky. Nik však nikoho nevyhadzoval. A tu sú velebení ako najlepší klubový futbal sveta. No stretla sa generácia a keď sa bude obmieňať budú tiež problémy. VŠADE a u KAŽDÉHO.

andres550

0
2020-03-11 06:56:24

No teraz sa bude hrať postupne bez divákov tak sa môžu ukázať ako vedia hrať bez divákov ktorým sa nepáči súčasný hádzanárky či tréningový štýl hry...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.