Dnes sa má konať ďalšie zasadnutie vedenia FC Barcelona. Konať sa malo už včera, ale nakoniec bolo preložené na dnes, aby klub získal čas na to, aby presvedčil hráčov k dočasnému zníženiu ich miezd. Médiá včera informovali, že hráči prvotný návrh klubu neprijali.

Madridský denník AS informuje, že Barcelona môže hráčom svojich športových sekcií ponúknuť aj iné riešenie, ktoré im nezníži mzdy o viac ako 50%. V každom prípade je vidieť obrovský nepomer v platoch hráčov prvého tímu a bežných zamestnancov Barcelony. Denník informuje, že hoci hráči odmietli všetky návrhy na zníženie platov, klub zatiaľ nechce uplatniť pravidlo ERTE, čiže dočasné pozastavenie zmlúv či zníženie miezd, ku ktorému môže klub pristúpiť počas obdobia vyhláseného mimoriadneho stavu v Španielsku. Barcelona môže pravidlo ERTE využiť aj bez súhlasu hráčov, ktorí už v tejto súvislosti kontaktoval Španielsku asociáciu futbalistov.

AS zdôrazňuje, že prezident Barcelony sa chce s hráčmi dohodnúť po dobrom a pokúša sa ich presvedčiť, že všetko sa o niekoľko týždňov vráti do normálu a súťaže budú obnovené. Nateraz sa mu však hráčov nepodarilo presvedčiť, takže je možné, že klub bude musieť pristúpiť k jednostrannému rozhodnutiu. Na dnešnom zasadnutí má vedenie prijať rozhodnutie, či sa klub pokúsi presadiť svoje záujmy alebo svoje požiadavky o niečo zníži alebo hráčom vypovie vojnu.

David Aganzo, prezident Španielskej asociácie futbalistov, medzitým prezradil, že sa s ním kontaktoval jeden z kapitánov Barcelony, aby preveril situáciu: "Hráčom neodporúčam znížiť mzdy, predovšetkým teraz. Hráči Barcelony? Sami rozhodnú, čo budú súhlasiť alebo nie. Hráči pomôžu ako prví a pokiaľ budú musieť rokovať s klubom, tak to urobia. Neodporúčal by som využiť ERTE. Rozhodnutie o znížení platov by mali prijať samotní hráči," dodal Aganzo.

zdroj: as.com sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2020-03-26 12:03:08
Jestli se vedení s hráči nedomluví a i tak jim to sníží tak to bude pak hodně dobrá atmosféra na trénincích, v šatně atd.
mito669 Premium
2020-03-26 12:19:00
To mi akože chcete povedať že ľudia čo majú milióny na účte nie sú schopní sa vzdať v takejto situácii financií ktoré zabránia prípadnému bankrotu celého klubu ? Alebo žijú od výplaty do výplaty ako ľudia tu v našich končinách ? Aj my mame pracovne zmluvy a šéf sa nikoho nepýta keď ide znížiť plat. Príde s papierom a buď podpíšeš alebo dovidenia lenže tu oni vedia že im odchod nehrozí tak robia toto. Ale to je len moj názor a vy ostatní môžete mat samozrejme iný ? P.S. Za tie výkony čo v poslednej dobe predvádzali už mali dávno poberať menej ?