Hráči prvého tímu FC Barcelona súhlasili so znížením svojich platov až o 70%. Informovali o tom prostredníctvom sociálnych sietí. Chcú tak zabezpečiť to, aby bežní zamestnanci klubu neprišli o svoje mzdy. Plné vyhlásenie si môžete prečítať nižšie.

"O prvom tíme FC Barcelona sa toho v súvislosti s platmi hráčov počas obdobia vyhláseného núdzového stavu popísalo a nahovorilo veľa.

Po prvé, chceli by sme objasniť, že našou vôľou bolo vždy zníženie platov, pretože plne rozumieme, že ide o výnimočnú situáciu a sme prvými, ktorí VŽDY pomohli klubu, keď o to požiadal. Mnohokrát sme tak urobili priamo z našej iniciatívy a to v časoch, keď sme to považovali za potrebné a dôležité.

Preto nás neprestáva prekvapovať, že priamo v klube sa našli aj takí, ktorí sa na nás upriamili a snažili vyvinúť tlak, aby sme urobili niečo, čo sme vždy vedeli, že urobíme. Ak bola dohoda dosiahnutá s niekoľko dňovým meškaním, tak preto, lebo sme hľadali spôsob ako v týchto ťažkých časoch pomôcť klubu, ale aj zamestnancom.

Pokiaľ ide o nás, nadišiel čas, aby sme oznámili, že okrem zníženia našich platov o 70% počas trvania núdzového stavu, budeme taktiež prispievať na to, aby zamestnanci klubu mohli počas trvania tejto situácie poberať 100% svojho platu.

Ak sme až doteraz nič nepovedali, tak preto, lebo pre nás bolo prioritou nájsť riešenie a skutočnú pomoc pre klub, ale taktiež pre tých, ktorých táto situácia najviac zasiahla.

Nechceme sa rozlúčiť bez toho, aby sme zaslali láskavý pozdrav a množstvo síl všetkým Culés, ktorí prežívajú ťažké obdobie počas týchto ťažkých časov, ako aj všetkým tým, ktorí trpezlivo čakajú na koniec tejto krízy vo svojich domovoch. Dostaneme sa z toho už naozaj veľmi skoro a dokážeme to spoločne.

Visca el Barça i visca Catalunya!"

 

zdroj: instagram Lionel Messi
foto: twitter

Diskusia

18 komentáre
kluc Premium
2020-03-30 14:17:06
Dúfam že si vstúpili do svedomia všetci tí, čo nadávali, hambili sa, alebo nejak kritizovali hráčov, máte šancu sa tu ospravedlniť, keď ste dokázali hanobit vlastných hráčov a zavesiť to na stranku...
Pritom spravili ešte viac a vzdali sa peňazí prospech tých čo sa o nich starajú..
2020-03-30 14:18:56
To čakali na nový týždeň, aby dostali ešte plný plat za ten minulý? Asi sme nemohli čakať, že sa zachovajú ako v Juventuse a príjmu, že nebudú poberať ani cent, takže no aspoň o tých 70 %, aby to nebola hanba.