Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Leo Messi môže odísť z Barcelony zadarmo ako jediný hráč už počas tohto letného prestupového obdobia. Pôvodne mal rozhodnutie o svojej ďalšej budúcnosti prijať v apríli a podľa informácií denníka Mundo Deportivo nakoniec zostane na Camp Nou.

Juan Irigoyen a Ramon Besa publikovali v denníku El País v septembri 2019 informácie, že Leo Messi má v zmluve klauzulu, že z Barcelony môže odísť zadarmo už po skončení tejto sezóny, hoci zmluva je platná do júna 2021. Táto informácia spôsobila medzi fanúšikmi Blaugranas rozruch. Leo následne prostredníctvom sociálnych sietí vyjadril svoju túžbu zostať na Camp Nou. To sa nezmenilo ani teraz, ale koronavírus zas úplne zmenil podmienky.

Denník pripomína, že Josep Maria Bartomeu už dlhé mesiace deklaruje snahu predĺžiť s Messim zmluvu ešte počas terajšieho funkčného obdobia. V súčasnosti je však situácia bezprecedentná a nikto nevie, čo sa stane v budúcnosti. Zmluva s Argentínčanom pritom doteraz nebola predĺžená. Pred začiatkom pandémie mal byť práve apríl v tejto záležitosti veľmi rozhodujúci. Práve teraz sa mali konať stretnutia s cieľom predĺženia zmluvy, no Bartomeu sa s Jorgem Messim nestretne.

Obidvaja páni sa ohľadom tejto záležitosti kontaktovali už predtým, aby si potvrdili, že rokovania naplánujú na apríl. V súčasnosti je Jorge Messi v Argentíne a tieto rokovania sú príliš dôležité na to, aby sa viedli cez telefón. Najdôležitejší je postoj hráča, ktorý ale trvá na tom, že chce zostať na Camp Nou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2020-04-02 12:15:03
Mal by dostať zmluvu bez obmedzenia dĺžky trvania a po finančnej stránke by mal klesnúť. Otázka je o koľko...To sa netýka len Lea, ale všetkých hráčov na svete.Táto pandémia zmenila možnosti financovania platov hráčov aj ich prestupových čiastok.
2020-04-02 20:04:39
Mundo Deportivo nema o com pisat? Nametov ma momentalne v Spanielsku viac ako dost......leju vodu do kosa.