FC Barcelona na svojom webe oficiálne oznámila, že katalánsky klub odohrá priateľský zápas s CF Igualada, aby získala finančné prostriedky pre organizáciu zaoberajúcu sa zdravotnou a sociálnou pomocou pre starších ľudí a iným, ktorí v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19 patria do rizikovej skupiny.

O zápase s Barcelonou informoval starosta mesta Igualada, Marc Castells, ktorý prezradil, že katalánsky klub prijal ponuku bez váhania. Myšlienka sa zrodila v klube CF Igualada, ktorého vedenie sa kontaktovalo s Barcelonou. Prezident Josep Maria Bartomeu následne zavolal prezidentovi Francescovi Jorbuovi a ubezpečil ho, že charitatívny zápas sa uskutoční hneď ako to umožnia okolnosti. Zápas sa odohrá v Igualade.

Región Conca d'Odena, do ktorého patrí aj Igualada, bol 12. marca uzatvorený z dôvodu šírenia koronavírusu. Región sa stal v Katalánsku epicentrom šírenia tohto vírusu. Do včerajšieho dňa zomrelo na ochorenie Covid-19 až 98 ľudí. Nakazených je aj 154 zdravotníckych pracovníkov. Barcelona sa preto rozhodla tomuto regiónu pomôcť.

"V týchto ťažkých časoch vyjadrujeme obyvateľom Conca d'Odena všetku našu podporu. Váš boj je rovnako aj náš a dúfame, že čoskoro budeme môcť osláviť futbalový zápas s Igualade. Prijmite prejav našej solidarity. Zostaňte silní!," napísal na Twitteri prezident FC Barcelona.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.