Pedri alebo 'nový Iniesta' ako ho opisujú španielske médiá, sa k Barcelone pripojí počas letného prestupového obdobia. Barcelona sa dovtedy musí rozhodnúť, čo s týmto mladým krídelníkom urobí. O Španiela má záujem niekoľko klubov - na hosťovanie.

Predstavitelia Barcelony sú nadšení z toho, že sa im podarilo Pedriho kúpiť. Mladík stál Kataláncov 5 miliónov eur + milión na bonusoch. Zatiaľ však nie je jasné, či Pedri bude členom kádra prvého tímu už v nasledujúcej sezóne. V prvom tíme sa totiž nachádza hneď niekoľko ofenzívnych hráčov ako Leo Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Ansu Fati a Martín Braithwaite a z hosťovania sa môže vrátiť aj Philippe Coutinho. Na Camp Nou príde aj nová posila Francisco Trincão. Okrem toho chcú Katalánci kúpiť Neymara a Lautara Martíneza.

Aj keby niekoľko hráčov odišlo, konkurencia bude nesmierne silná a je otázne či sa Pedrimu podarí vybojovať miesto v základe. 17-ročný mladík však môže absolvovať predsezónnu prípravu s klubom, aby mal Quiquemu Setiénovi možnosť ukázať, čo v ňom je. Madridský denník Marca uvádza, že štýl hry v podaní mladíka by sa trénerovi FC Barcelona mohol zapáčiť a tak ho nemôžeme predčasne odpísať.

Ak by Pedri dokázal presvedčiť Setiéna o svojich kvalitách, možné je aj to, že zostane v klube. V každom prípade je najpravdepodobnejšou možnosťou hosťovanie. Hráč sa na nedostatok ponúk nemôže sťažovať. Španielske médiá tvrdia, že o Pedriho majú záujem kluby ako Real Betis, Celta či Real Sociedad. Ale prednosť zrejme dostane Ajax Amsterdam kvôli nadštandardných vzťahom s katalánsky klubom. Madridský AS zas tvrdí, že Pedri preferuje klub zo Španielska. Veľmi málo pravdepodobné je, aby zostal v Barcelone a hral za rezervu. Zmluva v prípade Pedriho mu garantuje minimálne druhú španielsku ligu a tak by rezerva musela postúpiť. Ale Barcelona by sa mala poobzerať po kvalitatívne lepšom tíme, aby sa Pedri čo najviac rozvíjal.

Marca dodáva, že Barcelona podpísala s Pedrim zmluvu na 3 roky a môže ju predĺžiť o ďalšie tri. Aby sa tak stalo, hráč sa musí stať členom prvého tímu. Prvýkrát sa o to pokúsi už počas tohto leta.

zdroj: marca.com mundodeportivo.es sport.es
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
kluc Premium
2020-04-03 09:31:12
Určite Ajax, potom možno Sociedad aby hral Európu, momentálne v Barce je v útoku pretlak a iba by mu to uškodilo...
2020-04-03 09:56:47
No ja osobne by som ho aj v budúcnosti rád videl skôr v zálohe ako na krídle. Ak má byť ´´nový Iniesta´´, tak nemôže hrať mimo zálohu. Taktiež si myslím, že najväčšiu šancu ako sa dostať do prvého tímu bude mať skôr cez zálohu.