Josep Maria Bartomeu sa domáha rezignácie viacerých členov vedenia FC Barcelona. Medzi nich patrí aj Emili Rousaud. Ten na celú záležitosť reagoval verejne a ostro kritizoval súčasného prezidenta FC Barcelona. Zároveň priznal nezrovnalosti v klube. Potvrdil, že väčšina vedenia je za to, aby sa konali predčasné prezidentské voľby.

"Bartomeu mi volal a povedal mi, že chce prestavať vedenie a že neverí niektorým jeho členom, medzi nimi aj mne. Povedal, že unikli informácie, ktoré rozrušili hráčov a ja som spochybňoval prácu vedenia. Vyjadrujem svoj názor a myslím na dobro klubu. Mohlo to spôsobiť nedôveru, ale nespájal by som to s rozhodnutím prezidenta."

"V tlači sa objavili správy, ktoré mali hnevať hráčov. Prezident si tiež myslel, že som kritizoval vedenie. Chápem, že Bartomeu chce iné vedenie, ale to sme s tým nemohli 3-4 týždne počkať? Nepáči sa mi to."

"Komunikujem s médiami, ale nie som zdrojom žiadnych únikov. Urobil som to len raz a už som o tom hovoril. Nekritizujem hráčov. Myslím si, že to všetko má súvis s Barcagate."

"Bartomeu ma môže degradovať, ale nemôže ma prepustiť. Zavolať mi uprostred karantény nie je najlepší spôsob konania."

"Keď bol nariadený audit vo veci Barcagate, bolo naplánované, aby sa výsledky predstavili komisii, v ktorej mali byť aj viceprezidenti. Predtým ako sa to stalo, Bartomeu sa rozhodol degradovať viceprezidentov, určite preto, aby sme sa s touto správou neoboznámili. Je zrejmé, že dôvody nie sú dobré."

"Sme v ťažkej finančnej situácii a to vzhľadom na koronavírus. Nehrajú sa zápasy, nie sú prenosy, sponzori znižujú výdavky. Máme obmedzenú možnosť úverov a udržanie súčasného modelu klubu je veľmi dôležité. Nie je to problém Bartomeua, ale celého klubu, pretože už 15 rokov míňame všetko, čo zarobíme. Nemáme žiadne úspory."

"Čo sa týka firmy I3 Ventures, členovia vedenia obchádzali vnútornú kontrolu vyplácaním platieb tak, aby sme o tom nevedeli. Toto je realita bez ohľadu na výsledky auditu. Som súčasťou výboru zaoberajúceho sa faktúrami, takže viem, že platby boli rozdelené na nižšie sumy. To nie je v poriadku."

"Prezident povedal, že Jaume Masferrer bol prepustený a jeho miesto zaniklo. Nie som však presvedčený o tom, že to tak naozaj je. Masferrer stále volá členom vedenia, stalo sa tak aj včera. Mám dojem, že stále pracuje, ale zostáva v úzadí."

"Nepredložil som svoju kandidatúru okrem iného aj preto, že najprv som sa chcel oboznámiť so všetkým. Kandidát súčasného vedenia, ktorý je nedôveryhodný, nemá budúcnosť. V tlači sa o tom veľa hovorilo, pre mňa by bolo prezidentovanie veľkou príjemnosťou."

"Bartomeu sústreďuje celú moc u seba, upustil o myšlienky spoločného rozhodovania vedenia. V štatúte Barcelony však takýto model nie je. Bartomeu nám v roku 2015 navrhol podpísať dokument, vďaka ktorému by nás mohol vyhodiť z vedenia. Nezdalo sa mi to správne. Nezarábame, sme fanúšikmi Barcelony, robíme to s radosťou a mať pri hlave pištoľ nie je v poriadku."

"Bartomeua sme neprosili o odchod, len o urýchlenie volieb. Väčšina členov vedenia bola za a prezident povedal, že to zváži, ale nakoniec sa nestalo nič."

"Nerezignujem. Toto nie je čas na takéto rozhodnutia. Po toľkých rokoch sa takéto veci nerobia cez telefón."

zdroj: as.com sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-04-08 13:02:50
Žeby predsa len to bolo na niečo aj dobré? Odvolanie vedenia?
2020-04-08 13:29:08
"Nie je to problém Bartomeua, ale celého klubu, pretože už 15 rokov míňame všetko, čo zarobíme. Nemáme žiadne úspory"... Toto vystihuje aka banda amaterov riadi tento klub. Za Laportu vysli aspon niektore prestupy ako Henry Villa atd... Bartomeu vyhodi do okna cez 300 milionov na 2 hracov(Coutinho, Dembele) a vysledok ? Vsetci vieme aky je. Jeden na hostovani kde ho aj tak nechcu uz a druhy vecne zraneny a ked hra tak jak pocasie raz jasno raz zamracene... zmena vedenia na cele s prezidentom musi byt vsak to sa zruti inu moznost nevidim. A vratit sa k modelu riadenia kluby ktory daval prednost odchovancom kupa druhych bola posledna moznost. Treba nakupovat ale zdravo a hlavne za to na co aj realne mame financie. Ked chcu vediet ako sa riadi klub nech zavolaju do Mnichova a nech poprosia o radu. Nemaju ziadne dlhy stadion splateny ba dokonca skor jak mal byt. V poslednych rokoch vyhravali to co my navyse ked boli Robben s Riberym nonstop zraneni. My sme v poslednych rokoch vyhravali len vdaka Messimu...