Katalánsky denník Mundo Deportivo porovnával kalendár zápasov FC Barcelona a Realu Madrid v zostávajúcej časti sezóny 2019/2020. Aj keď stále nie je známy oficiálny dátum obnovenia La Ligy, kluby pokračujú v prípravách.

Do konca ligovej sezóny 2019/2020 zostáva v španielskej La Lige odohrať 11 kôl. Barcelona odohrá 5 zápasov na domácej pôde a 6 na ihriskách súperov, kým Real zahrá 6 zápasov na Santiago Bernabéu a 5 na výjazde. Či v tomto prípade bude domáce prostredie výhodou, je otázne, keďže zápasy sa budú hrať pred prázdnymi tribúnami.

Cieľom Barcelony v dohrávke sezóny je jednoznačne zlepšiť výsledky na ihriskách súperov. Quique Setién už prehral s Valenciou a Realom Madrid. Súperi, ktorí zostávajú do konca ročníka, nie sú z kategórie papierovo slabých. Barcelonu na výjazde čakajú stretnutia so Sevillou, Villarrealom, ale problémy môže narobiť aj Celta Vigo, Malorka či Real Valladolid. Na Camp Nou patria medzi najťažších súperov Atlético, Athletic a Espanyol, ktorý bojuje o záchranu.

Real Madrid sa bude snažiť udržať si vyrovnanú formu. Zverenci Zinedina Zidana síce vyhrali nad Barcelonou a získali vedúce miesto priebežného poradia La Ligy, no neskôr prehrali s Realom Betis. Los Blancos vyhrali na Bernabéu v tejto sezóne len 7 z 14 zápasov. V koncovke ročníka v domácom prostredí privítajú napríklad Valenciu, Getafe a Villarreal. Na výjazdoch patria medzi papierovo najťažších súperov Real Sociedad, Athletic a Espanyol.

Zostávajúce zápasy Barcelony do konca sezóny: Malorka (V), Leganés (D), Sevilla (V), Athletic (D), Celta Vigo (V), Atlético (D), Villarreal (V), Espanyol (D), Real Valladolid (V), Osasuna (D), Alavés (V).

Ostatné zápasy Realu Madrid do konca sezóny: Eibar (D), Valencia (D), Real Sociedad (V), Malorka (D), Espanyol (V), Getafe (D), Athletic (V), Alavés (D), Granada (V), Villarreal (D), Leganés (V).

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2020-05-13 09:25:22
Tvrdiť, že papierovo silným súperom Realu Madrid alebo aj FCB je Espanyol, okupujúci zostupovú pozíciu je úsmevné, Mundo deportivo. Ale aspoň sa človek zasmeje...
2020-05-13 09:59:53
Už mi veľmi chýba futbal, ale zdravie je prvoradé. A aj keď sa situácia vo svete pomaly upokojuje, stále nemáme vyhraté a neviem, či je dobrý nápad začať hrať v júni. Stále je tam riziko.