Gabriel Sans, novinár katalánskeho denníka Mundo Deportivo, venoval jeden zo svojich článkov Sergiovi Busquetsovi, Ivanovi Rakitićovi a Antoine Griezmannovi, ktorý nazval: Útočisko Barcelony. Všetko preto, lebo táto trojica hráčov nebola v tejto sezóne zranená a Francúz a Španiel okrem toho odohrali v tíme Blaugranas najviac minút.

Barcelona v prebiehajúcej sezóne doteraz odohrala 38 zápasov. Sergio Busquets zasiahol do 32. z nich. V 4 zápasoch sedel na lavičke náhradníkov, raz nebol povolaný a raz bol suspendovaný. Naposledy bol zranený ešte v roku 2008, keď mal svalové problémy. Vtedy však nevynechal žiadny zápas. V apríli zas vynechal len jeden zápas pre problémy s chodidlom.

Ivan Rakitić bol naposledy zranený takisto v apríli 2018. Chorvát si vtedy zlomil palec. V tejto sezóne odohral 31 zápasov, ale až v 11. prípadoch prišiel na trávnik z lavičky. 6 zápasov presedel na lavičke náhradníkov a v jednom prípade nebol povolaný. Dovedna odohral 1400 minút. Ak sa pozrieme na posledné sezóny, nie je to práve najlepší výsledok.

Rekordy v každom prípade láme Antoine Griezmann. Francúzsky útočník bol naposledy zranený v decembri 2017, ale odvtedy chýbal len v jednom zápase. Veľmi zaujímavé je to, že v Barcelone, Atléticu Madrid či Reale Sociedad nikdy nevynechal 2 po sebe idúce zápasy. V Baskicku pritom nevynechal ani jeden zápas!

V súčasnej sezóne vo farbách Blaugranas ako pod vedením Ernesta Valverdeho, tak aj Quiqueho Setiéna zasiahol do 37. zápasov. Francúz sedel na lavičke náhradníkov len v prípade stretnutia s FC Sevilla. V dvoch zápasoch naskakoval do zápasu z lavičky. Bohužiaľ, všetci ostatní hráči prvého tímu FC Barcelona mali v tejto sezóne problémy so zraneniami. Najviac zápasov kvôli zraneniam vynechali Samuel Umtiti a Ousmane Dembélé. Francúzsky útočník od novembra 2019 neodohral ani jeden zápas a ešte hodnú chvíľu potrvá, kým sa opäť vráti na trávniky.

zdroj: mundodeportiv.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-05-15 10:10:38
Bude to skôr štílom hry u Busquetsa. Začínajúcou darebnosťou u Rakitiča. Ú Griezmana je to tovnako štílom hry ktorý mal ale pred Barcou, proste dobrá koníčka.
2020-05-15 14:40:50
Pri vyklusavani sa da len tazko zranit