FC Barcelona má dnes začať ďalšiu fázu prípravy na obnovenie sezóny. V tejto fáze sú už povolené tréningy v menších skupinách. Madridský denník AS zhrnul prvú individuálnu fázu tréningov a menoval hráčov, ktorí mali počas tohto obdobia zaznamenať najlepšie výsledky.

Hlavným cieľom prvej fázy tréningov po návrate z karantény je to, aby hráči dosiahli čo najlepšiu kondíciu. Klub chce hráčov čo najlepšie pripraviť na náročnú koncovku sezóny a aby sa tak mohli vyhnúť zraneniam. Barcelona bude postupne zvyšovať záťaž na tréningoch a vďaka GPS vestám dôkladne zaznamenáva všetky údaje o výkonnosti svojich hráčov. Ide pritom o dáta rôznych fyzických aspektov.

Denník AS vyzdvihol skvelú formu niekoľkých hráčov. Práve títo futbalisti Blaugranas dosiahli najlepšie výsledky v prvej fáze tréningov. Ide najmä o záložníkov a takisto jedného krajného obrancu. Frenkie de Jong je lídrom v štatistike prebehnutej vzdialenosti, Nélson Semedo zas prebehol najviac metrov v šprinte, Arturo Vidal prebehol najväčšiu vzdialenosť bez toho, aby sa nejako významnejšie unavil a Ivan Rakitić preukázal najlepšiu regeneráciu po tréningoch. Zaujímavosťou je, že až traja z týchto hráčov môžu Barcelonu opustiť počas najbližšieho letného prestupového obdobia.

Madridský denník zároveň informuje, že trénerský štáb je s prvým týždňom tréningov spokojný a proces prípravy na tréningoch prebieha podľa plánu. Takmer všetci hráči splnili vytýčený cieľ, čiže dosiahli 50% bežnej fyzickej zdatnosti. Pripomenieme, že podľa AS sa hráči vrátili do Ciutat Esportiva pripravení na 40-45%, pričom sa očakávalo, že ich pripravenosť bude na úrovni 30-35%. Jediným problémom je zatiaľ zranenie Samuela Umtitiho.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-05-18 10:51:47
že Ivan ukázal najlepšiu regeneráciu po tréningoch tak to sme dopadli..
2020-05-18 10:52:49
Rakitič regeneruje a oddychujepočas celého zápasu, aby sa náhodou neunavil, tak sa potom ani nečudujme takémuto výsledku...