Prvý týždeň po návrate do tréningov bol v Barcelone zameraný na návrat do fyzickej formy. Katalánci v ďalšej fáze sa začali venovať aj taktickej stránke. Quique Setién začal pripravovať isté koncepcie, pretože má možnosť pracovať s hráčmi v menších skupinách, preto aktuálne obdobie považuje za istý druh predsezónnej prípravy.

Barcelona sa do Ciutat Esportiva vrátila po 56-dňovej prestávke presne 8. mája. Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že tréneri sa najprv sústredili na fyzickú prípravu a teda precvičovanie behov, šprintov a silu s cieľom posilniť svaly. Medzičasom sa zo zranení zotavili Luis Suarez, Jordi Alba a Arthur Melo. Teraz sa Setién chystá vylepšiť určité aspekty hry, o ktorých sa domnieva, že potrebujú zlepšenie. Hovoríme predovšetkým o vyvážaní lopty. Setién viedol Barcelonu zatiaľ v 12. zápasoch a jeho zverenci mali z pohľadu taktiky určité pochybnosti a niektoré riešenia počas zápasov nefungovali. Denník uvádza, že zmena trénera v polovici januára a nabitý kalendár spôsobili, že hráči niektoré nové myšlienky nepochopili úplne správne. Teraz vedia, čo sa od nich vyžaduje a čo by mali robiť.

Všetko poukazuje na to, že La Liga sa vráti v piatok 19. júna zápasom Seville s Betisom. Pred pár dňami sa hovorilo aj o dátumu 12. júna, ale zdá sa, že tento termín sa nestihne, pretože kluby dostanú povolenie trénovať s celým kádrom až od 1. júna. Setién má tak množstvo času, aby svoje myšlienky zaviedol do praxe. Jeho idea spočíva vo vyvážaní lopty od brankára a solidarite medzi jednotlivými líniami, ktoré si budú navzájom pomáhať.

Doteraz sa po obnovení tréningov zranil našťastie len jeden hráč. Samuel Umtiti si od futbalu oddýchne zrejme ešte jeden týždeň. Okrem neho sú ostatní hráči zdravotne v poriadku. Denník AS dodáva, že budúci týždeň budú mať hráči voľno od tréningov vo štvrtok a v piatok podstúpia ďalšie testovanie na koronavírus. Aj po obnove bežných tréningov musia kluby naďalej dodržiavať prísny protokol La Ligy: príjazd do Ciutat Esportiva v rovnakom aute, meranie teploty či povinnosť nosiť rúško až do momentu začiatku tréningu.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-05-23 22:50:27
Má na to teraz čas ich naučiť hrať lepšie a tak ako sa má hrať, verím že sa vrátia silnejší!
2020-05-23 23:01:12
Dať viac gólov ako súper....