FC Barcelona potrebuje počas leta predať niekoľkých hráčov, aby získala finančné prostriedky na nové posily a znížila výdavky na platy. Väčšina kandidátov na odchod však nechce opustiť klub. Niektorí z nich o tom prehovorili aj verejne.

Z dôvodu krízy zapríčinenej pandémiou koronavírusu bude Barcelona donútená predať niekoľkých hráčov, aby získala prostriedky na posily a znížila výdavky na mzdy. Problémom je však to, že niektorí hráči sa rozhodli zostať na Camp Nou a odmietajú odísť. Hráči, ktorí boli ponúknutí iným klubom, rýchlo reagovali na špekulácie médií prostredníctvom sociálnych sietí, kde uviedli, že v Barcelone sa cítia dobre a nemajú zámer ju opustiť. Doteraz tak urobili Arturo Vidal, Neto aj Ivan Rakitić.

Výnimkou nie je ani Arthur Melo, 23-ročný záložník, ktorý v posledných mesiacoch pritiahol pozornosť Juventusu, ktorý by rád vymenil Miralema Pjanića, o ktorého má zas záujem Barcelona. Záložník Blaugranas však nehodlá odísť. Hoci sa v prvých sezónach výkonmi nevypracoval na jedného z kľúčových hráčov Kataláncov, nemieni sa len tak ľahko vzdať a chce o svoje miesto v základe zabojovať. V rozhovore pre La Gazzetta dello Sport prakticky vylúčil svoj odchod z Barcelony.

Ivan Rakitić je ďalším hráčom, ktorého by chceli mať vo svojom kádri viaceré popredné európske kluby. Chorvát v každom prípade Barcelone nič neuľahčí. V rozhovore pre Cadena COPE jasne uviedol, že čaká na telefonát od prezidenta Barcelony. Zároveň vedenie Barcelony vyzval, aby verejne dementovalo špekulácie o jeho odchode. Pokiaľ by mal z klubu odísť, tak jedine do FC Sevilla. Problémom v tomto prípade je to, že Andalúzania si nemôžu dovoliť ani prestup, ani mzdu hráča.

Arturo Vidal je na druhej strane už dlho spájaný s odchodom do talianskych klubov, predovšetkým do Interu. Ale Čiľan vo štvrtok prostredníctvom Instagramu napísal: "Cítim sa tu veľmi dobre, lepšie než kedykoľvek. Do mužstva som prišiel po zranení kolena, mal som isté problémy, ale teraz som šťastný. Mám tu skvelých priateľov, najmä Lea, Luisa, Gerarda a Jordiho. Aj moje deti a mama si mesto veľmi obľúbili."

Podobnú situáciu vnímame aj v prípade Neta. Brazílčan sa k Barcelone pripojil z Valencie len počas uplynulého leta a opačným smerom putoval Jasper Cillessen. V bránke Barcelony však neohrozene vládne Ter Stegen a Neta chce Barcelona predať, aby na ňom zarobila. Nemcovi totiž môže kryť chrbát aj Iñaki Peña z rezervy. Katalánci chcú na predaji Brazílčana zarobiť. Sám brankár ale z Camp Nou odísť nechce a rozhodol sa zostať aj v budúcej sezóne.

Medzi ďalšími kandidátmi na odchod sa nachádzajú hráči ako Samuel Umtiti, Philippe Coutinho, Junior Firpo, Ousmane Dembélé a Carles Aleñá. Tí zatiaľ verejne o svojej túžbe zostať na Camp Nou aj v budúcej sezóne neprehovorili. Asi jediným spôsobom, ako týchto hráčov zlákať na prestup do iného klubu, je veľmi lukratívna ponuka zo strany záujemcu.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-05-25 10:11:46
Jasne, že nechcú keď im fajne platia, že Ivan?
2020-05-25 10:21:44
U takého Arthura sa nám to hodí, že odmieta odchod. U Vidala to nechápem, veď pomaly celú sezónu sa sťažuje na málo minút a už dlhšie chcel ísť preč. Rakitič dobre vie, že ho tu nikto nechce, ale aj tak sa hrá na hlúpeho s tým, že on je rozhodnutý naplniť dohodnutú zmluvu a dohrať ešte ten rok. Áno, Ivan to je určite pre nás lepšie, keď nás tu budeš trápiť ešte rok a pôjdeš zadarmo a ani na tebe nezarobíme. U Neta chápem, že si asi sám chce dokázať, že na to má, ale je naivné si myslieť, že budúcu sezónu odohrá viac ako v tejto, keď tam je stále Stegi. Umtiti a Dembo asi tiež budú mať problém s odchodom.