Pozastavenie súťaží dalo Griezmannovi druhú šancu na to, aby sa adaptoval na herný štýl Blaugranas. 29-ročný útočník musí vniesť do mužstva oveľa viac, než doteraz, aby potvrdil svoju vysokú cenovku. Bývalý hráč Atlética svojimi doterajšími výkonmi nepresvedčil ani fanúšikov, ani vedenie klubu.

Griezmann sa k Barcelone pripojil počas uplynulého leta za 120 miliónov eur a mal vytvoriť útočné tridente s Luisom Suarezom a Leom Messim. Francúz si musel zvyknúť na nové prostredie, ale aj inú úlohu, než plnil v Atléticu Madrid. 29-ročný futbalista hrával zvyčajne na pozícii krídelníka alebo jediného hrotového útočníka, kde sa nie vždy cítil pohodlne. V prospech Griezmanna svedčí to, že strieľal góly vo všetkých súťažiach a okrem toho často otváral skóre zápasu. Jeho štatistiky však veľký dojem neurobia - odohral 37 zápasov, v ktorých nastrieľal 14 gólov a zaznamenal 4 asistencie. Od majstra sveta sa v Barcelone očakávalo ďaleko viac.

Madridský denník AS informuje, že Griezmann nielenže nedokázal na svoju stranu pritiahnuť fanúšikov, ale spokojné s jeho výkonmi nie je ani vedenie klubu a športové riaditeľstvo. V každom prípade má však Griezmann istotu, že ho Barça počas leta nepredá, hoci by mohol byť začlenený do jednej z transferových operácií a jeho meno sa často objavuje v médiách v kontexte letného odchodu. V skutočnosti Griezmann nie je tento rok na predaj. Zatiaľ. Toto stanovisko klubu sa môže zmeniť v ďalších týždňoch v závislosti od výkonov útočníka na ihrisku.

Griezmann bude mať v tejto sezóne druhú šancu na to, aby presvedčil barcelonismo o svojich kvalitách. Francúz sa v rozhodujúcej fáze sezóny musí stať skutočnou hviezdou mužstva a odôvodniť svoju cenu na úrovni 120 miliónov eur. Griezmannovi každopádne nemôžeme vytýkať tvrdú prácu na ihrisku, ale viac by som mohol ukázať v ofenzíve. Medzi prednosti 29-ročného hráča patrí predovšetkým skvelý fyzický stav a odolnosť voči zraneniam, keď v tejto sezóne nenastúpil jedine v zápase proti FC Sevilla, v ktorom si oddýchol. V La Lige vybehol na trávnik od prvej minúty v 25. z 27. zápasov. Vzhľadom na mnohé zranenia v útoku Barcelony je to pre Quiqueho Setién dobrá správa, že na Griezmanna sa v tomto smere dá spoľahnúť.

Aj napriek tomu Griezmann musí zapracovať na tom, aby bol pre mužstvo dôležitejší. V Lige Majstrov strelil v 7. zápasoch len 2 góly a teda nejde o žiadnu senzáciu. Ani tých 8 gólov v La Lige nie je nič nezvyčajné. Griezmann síce nastrieľal dvakrát viac gólov ako napríklad Ansu Fati, ale mladík strávil na ihrisku 3-krát menej času ako Francúz. Zároveň musí zapracovať na asistenciách, pretože v Lige Majstrov neprihral ani na jeden gól, kým v La Lige spoluhráčom vypracoval len 4 góly. Griezmann tak musí viac podporovať Messiho so Suarezom.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-05-26 07:55:34
S poslednou vetou nesúhlasím. Griezmana by mali viac podporovať Messi so Suarezom. Oni ho viac či menej celú sezónu ignorovali. Skôr viac ako menej.
2020-05-26 09:20:16
Nesúhlasím s textom. Griezmann prišiel do tímu ako pokrvný hroťák. Natoto, ho Valverde hodil na kraj... Nato, že profesionálny horťák hrá krídelníka a nehrá perfektne, by mohlo byť pochopiteľné ... Defenzívnu prácu má skvelú, a nastrielal 14 gólov a prihral 4-krát na gól... Nezabúdajme, Griezmann - ktorého prednosti nikdy neboli v rýchlosti ale v zakončovaní - nehrá hroťáka!