FC Barcelona svoj prvý zápas po obnovení ligovej sezóny odohrá s Malorkou pravdepodobne 14. júna o 22:45. V súčasnosti však kluby môžu trénovať v skupinách po 14 hráčov a Barcelona by preto uprednostnila posun začiatku súťaže o jeden týždeň.

Odkedy premiér Španielska Pedro Sánchez oznámil, že profesionálny futbal v krajine sa môže vrátiť k činnosti od 8. júna, prebiehajú rozhovory o presnom dátume návratu. Javier Tebas navrhuje, aby sa La Liga vrátila 11. júna zápasom FC Sevilla - Betis, ktorý by sa začal o 22:45. Problémom sú však tréningy, pretože v priebehu tohto týždňa môžu kluby trénovať v skupinách maximálne s 14. hráčmi.

Barcelona z tohto dôvodu podobne ako počas uplynulého týždňa pracuje v dvoch skupinách po 10 hráčov z poľa a brankármi. Quique Setién by však chcel získať ďalších 7 dní na tréning k dobru s celým kádrom. To ale bude možné až od 1. júna, teda menej ako 15 dní pred obnovením súťaže, čo bol jeden z bodov protokolu.

Vo štvrtok je naplánované mimoriadne stretnutie, počas ktorého budú predstavitelia klubu môcť prezentovať svoje pripomienky a nápady, ale dátum obnovenia La Ligy sa zrejme nebude posúvať. Už v stredu môžeme očakávať oficiálne oznámenie štartu ligu. Podľa informácií novinárov, sa zápas Seville s Betisom odohrá 11. júna, 12. júna bude na programe zápas Athletic s Atléticom, 13. júna zahrá Real s Eibarom a 14. júna sa odohrá spomínaný zápas Malorky s Barcelonou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
Michaela Premium
2020-05-26 13:36:56
Dosť neskorý čas výkopu :/
2020-05-26 15:20:48
Aj keby sa zajtra hralo, musia nastúpiť a zjesť súpera aj s trávnikom, tak hladní po futbale musia byť.....