Katalánsky denník Mundo Deportivo analyzoval niekoľko posledných sezón práce v podaní Quiqueho Setiéna a zistil, že tréner rád používa všetky striedania počas zápasov. Po obnovení súťaže v La Lige bude mať kormidelník Blaugranas k dispozícii až 5 striedaní.

Futbal v novom vydaní bude mať niekoľko významných zmien. Zápasy sa budú hrať bez fanúšikov na tribúnach, počas osláv gólov si hráči medzi sebou musia udržiavať primeraný odstup a tréneri môžu v priebehu zápasov vystriedať až 5 hráčov.

Quique Setién pritom patrí medzi trénerov, ktorí radi využívajú všetky možnosti na striedanie. Od momentu príchodu do Barcelony tak urobil v každom z 12. doterajších stretnutiach. Barcelona odohrala po vedením Setiéna 8 zápasov v Primera Division, 3 zápasy v Copa del Rey a 1 zápas v Lige Majstrov.

Podobné to bolo aj počas jeho trénerského dobrodružstva na lavičke Betisu. Počas dvoch sezón (2017/2018 a 2018/2019) len v jednom zápase nevyužil všetky tri možnosti na striedanie. V Las Palmas v sezóne 2016/2017 sme zaregistrovali dvojicu takýchto zápasov.

Po obnovení súťaže môžu tréneri na zápasy povolať až 23 hráčov a zároveň počas zápasov môžu využiť až 5 striedaní. Quique Setién bude musieť adekvátne rotovať zostavou a dávkovať hráčom minúty, pretože Barcelona v krátkom čase odohrá až 11 zápasov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.