FC Barcelona nutne potrebuje peniaze, aby mohla kúpiť Lautara Martíneza a Miralema Pjanića. Klub vybral hráčov, ktorí sa ocitli na prestupovom zozname. Z Camp Nou sa rozlúči Semedo, Todibo, Rafinha, Vidal, Wagué a Junior Firpo.

Barcelona sa podobne ako iné kluby v dôsledku pandémie koronavírusu ocitla v zložitej finančnej situácii. Vedenie klubu by chcelo mužstvo posilniť o takých hráčov ako Miralem Pjanić či Lautaro Martínez. Aby to bolo možné, najprv je potrebné získať finančné prostriedky z predaja hráčov.

Najdrahšia bude operácia súvisiaca s príchodom útočníka Interu. Argentínčan má odstupnú klauzulu vo výške 111 miliónov eur a Inter svojho hráča za menej nepustí. Barcelona z toho dôvodu chcela do transferu začleniť aj iných hráčov, aby cenu Martíneza znížila. Jedným z nich je Junior Firpo, za ktorého klub pred rokom zaplatil 30 miliónov eur (z toho 12 miliónov na bonusoch). Barça napriek tomu vie, že aj tak sa bude musieť zbaviť niektorých ďalších hráčov, aby si mohla dovoliť vyplatiť zvyšnú časť prestupovej sumy.

Barcelona môže predať aj Jean-Clair Todiba, ktorý v súčasnosti hráva v Schalke. Za mladého stopéra môžu Blaugranas získať 25 miliónov eur. Určite ho však nekúpi Schalke, pretože nemecký celok má takisto finančné problémy. O Francúza majú záujem kluby z Bundesligy, Premier League či Serie A. Everton v minulosti z Barcelony kúpil Yerryho Minu, Andrého Gomesa a Lucasa Digneho, ale za Todiba zatiaľ nepredstavil žiadnu oficiálnu ponuku. Medzi iné kluby, ktoré majú o mladíka záujem, patria Rím, Bayer Leverkusen a Juventus. Taliansky majster má však v súčasnosti na jeho pozícii veľa hráčov.

Odísť môže aj Rafinha, ktorý hráva v Celte Vigo a tá ho môže kúpiť za 16 miliónov eur. Pokiaľ sa tak nestane, jeho novým klubom sa môže stať Arsenal alebo Inter. Podobne vyzerá situácia Moussu Waguého. Pravý obranca v tejto sezóne hráva na hosťovaní v Nice, ale Barcelona z jeho predaja chce vyťažiť aspoň 8 miliónov eur.

Katalánci môžu najviac zarobiť na predaji Nélsona Semeda. Barcelona ho ocenila na 50 miliónov eur a záujem prejavili Manchester City, Bayern, PSG, Juventus či Inter. Odísť môže aj Arturo Vidal, o ktorého má veľký záujem Antonio Conte v Interi. Dvojica spolu kedysi pracovala v Juventuse. Vidala by Barcelona mohla začleniť do transferu Lautara. Blaugranas Vidala ohodnotili na 15 miliónov eur. S mužstvom sa môžu rozlúčiť aj Samuel Umtiti a Ivan Rakitić.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Diskusia

11 komentáre
2020-05-28 10:12:37
Kde je rakitic do pekla!!!!
2020-05-28 10:30:54

A kazdym prestupakom mam zimomriavky, ze co zas to nase vedenie vymysli