Lautaro Martínez je pre Barcelonou najväčším prestupovým cieľom v tomto roku. Rokovania s Interom prebiehajú, ale podľa slov športového riaditeľa talianskeho klubu, musia Katalánci za hráča vyplatiť odstupnú klauzulu. 111 miliónov eur je nesmierne veľa, ale Katalánci náhradu za Suareza taktiež nesmierne potrebujú.

Barcelona už veľmi dlho hľadá ofenzívneho hráča, ktorý sa postaví čelom náročnej výzve a v budúcnosti naplní očakávania tak ako to urobil Luis Suarez. Od čias kúpy Uruguajčana Barcelona vyskúšala až deviatich útočníkov, ale nikto z nich si nevedel poradiť tak ako sa očakávalo. Transfer Suareza stál Barcelonu 81 miliónov eur, čo v roku 2014 bola veľká suma. Najmä ak Suarez prišiel na Camp Nou so sankciou a hrať mohol až od októbra. Nakoniec sa ale ukázalo, že každý cent z tejto prestupovej sumy stál za to.

Suarez v priebehu šiestich sezón odohral 270 zápasov a nastrieľal v nich 191 gólov, čo je 0,7 gólu na zápas. Barcelona za každý Suarezov gól zaplatila 0,4 milióna eur. Pre porovnanie - góly útočníkov, ktorí prišli do Barcelony po Suarezovi, vyšli v priemere na 5,3 milióna eur. Barcelona v roku 2015 kúpila Ardu Turana za 36 miliónov eur. Tento transfer bol totálnym fiaskom. Podobné to bolo aj v prípade Malcoma a Boatenga. Katalánci Brazílčana nakoniec predali a Boateng prišiel našťastie len na hosťovanie.

Philippe Coutinho a Ousmane Dembélé - dvojica najdrahších prestupov v histórii klubu. Ak nepočítame bonusy, klub vyšli dovedna na 225 miliónov eur. Medzičasom je ich gólový priemer na zápas na úrovni 0,27 resp. 0,25 gólu na zápas. Brazílčan v tejto sezóne hráva na hosťovaní v Bayerne a Francúz si lieči ďalšie zranenie. O niečo lepšie vyzerajú štatistiky Antoine Griezmanna, ktorý strieľa 0,37 gólu na zápas. Očakávania v jeho prípade sú však ďaleko vyššie a v tomto prípade si musíme na záverečné hodnotenie ešte počkať.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-05-29 10:01:11
Je mi líto Griezmanna... oni si myslí, že dá 25 gólu v la lize, ale přitom Grizzy není vůbec žádný zabiják. Myslím si, že náhrada za suareze musí být chladnokrevný střelec, který udělá z ničeho gól.... to ale grizzy nikdy nebyl a ani nebude, nechápu co s ním vedení zamýšlelo když ho kupovali ??‍♂️
2020-05-29 10:59:59
Ja už fakt dúfam, že behom pár týždňov sa prestane písať o Lautarovi a Pjaničovi a konečne sa vrátime ku kúpe stopéra a ľavého krídla. Čo všade čítam, tak skoro väčšina culés chce hlavne to krídlo, lebo všetci dobre vieme, že tam ten Griezmann naďalej hrať nemôže, tak prečo si to nemôžu uvedomiť aj tí zbohatlíci vo vedení.