Arthur Melo odmieta odísť z Barcelony a prestúpiť do Juventusu. Je názoru, že pre jeho herný štýl je najlepšia La Liga. Prestup do Serie A by bol krok späť.

Telenovela o príchode Miralema Pjanića je stále v plnom prúde. Vzhľadom na okolnosti, medzi ktoré patria pandémia koronavírusu a s tým spojená ekonomická kríza, Barcelona nemá finančné prostriedky na to, aby za Bosniaka mohla zaplatiť celú čiastku. Z tohto dôvodu chcel klub rokovať s Juventusom o možnosti výmeny, aby mohol cenu za hráča znížiť. Juventusu sa najviac pozdával Arthur, ten však niekoľkokrát jasne uviedol, že z Camp Nou nechce odísť. Na začiatku tak urobil verejne v rozhovore pre La Gazzetta dello Sport a neskôr aj priamo vedeniu Juventusu.

Mundo Deportivo píše, že Arthur považuje Barcelonu za najlepší klub, ktorý zodpovedá jeho futbalovej charakteristike. Ešte pred niekoľkými rokmi patrili Xavi a Iniesta medzi opory Blaugranas a Brazílčan chce byť ich nástupcom. Veľmi dobre sa mu darí v zápasoch po boku Sergia Busquetsa a Lea Messiho. Všetko je jednoduchšie ak sa títo hráči nachádzajú spolu s ním na trávniku.

Štýl Barçy je založený na držaní a dlhom rozohrávaní lopty a takisto na dominancii v hre počas zápasov, čo presne vyhovuje Arthurovi. Aj napriek prehre na Santiago Bernabéu, Brazílčan hrá naozaj dobre. Zdá sa, že Quique Setién je tým správnym trénerom pre Brazílčana, ktorý hru chápe podobným spôsobom ako on. Aj napriek tomu, že záložník na začiatku nemal isté miesto v základnej jedenástke, pretože sa zotavoval zo zranenia panvovej kosti, postupne si dokázal získavať viac a viac minút.

Arthur je zároveň veľmi spokojný so životom v meste. Jeho rodina sa v Barcelone udomácnila a nechce metropolu Katalánska opustiť. Sám Brazílčan sa začal učiť katalánsky jazyk, pretože na Camp Nou chce stráviť nasledujúce roky. Ak bude hrať na úrovni, na akej dokáže, je pravdepodobné, že bude patriť medzi piliere mužstva ešte dlhý čas.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-05-30 11:36:53
Nová sezóna bude jeho, bude chtít ukázat co v nem je a podaří se to.
2020-05-30 12:41:12
Ja by som skôr chcel vedieť dôvody prečo ho chce naše vedenie predať. Vôbec to nemá logiku, a to už nie je zďaleka prvý prípad tohto vedenia. Už o podobné somariny sa pokúšajú každoročne.