Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"LauToro" slovná hráčka Mundo Deportivo, ktoré upravilo meno hráča. Toro je v španielčine býk. Argentínčan počas zápasu nabehá v priemere 9,69 kilometra a štatistiky potvrdzujú, že je vhodným nástupcom Luisa Suareza. Je najlepším útočníkom Serie A z pohľadu vybojovaných štandardných situácií, získaných lôpt a prebehnutej vzdialenosti. Kalendár La Ligy bol oficiálne publikovaný - súťaž sa začína 11. júna zápasom Sevilla - Betis. Barcelona mohla kúpiť Alphonsa Daviesa. Výmena Cancela za Semeda bude akceptovaná len za určitých podmienok. Camavinga chce prestúpiť do Realu, ale klub začína pochybovať o tomto transfere. PSG zaplatí za Maura Icardiho 50 miliónov eur + 8 miliónov na bonusoch. Šport vyjadril solidaritu v boji proti rasizmu po smrti Georgea Floyda.

"Semedo ohodnotený na 40 miliónov eur" - tento týždeň chce Barcelona uzavrieť odchod Portugalčana do Manchestru City. Angličania ho chcú vymeniť za Joãa Cancela, ale Barça očakáva len financie. Leo Messi: "Ani futbal, ani život sa už nevrátia také ako predtým". Barcelona spoznala oficiálny kalendár. Najprv zahrá s Malorkou na výjazde 13. júna o 22:00 a následne v utorok 16. júna o 22:00 Futbal bojuje s rasizmom.

"Je to tu" - Javier Tebas informoval o oficiálnom kalendári prvých kôl La Ligy po jej obnovení. Barcelona nie je jediným klubom, ktorý ešte neprijal konečné rozhodnutie súvisiace s permanentkami, no väčšina klubov vráti svojim fanúšikom peniaze alebo zníži ich cenu v budúcej sezóne. Anna Caula: "Chýba mi adrenalín spojený s basketbalom". Basketbalista Shawn Dawson sa v budúcej sezóne vráti po dvoch rokoch zranení. Hráči a tréneri NBA sa pripojili k demonštrácii proti rasizmu. BM Granollers si musí poradiť bez Maestra a Nenadiča.

"Hodina pravdy" - Marca zverejnila kalendár najbližších kôl La Ligy, ktorý bol potvrdený Javierom Tebasom. Zápasy sa budú hrať aj v skorších hodinách. Uplynul rok od smrti Josého Antonia Reyesa. Plán Realu Madrid spočíva v nakupovaní najlepších hráčov, ktorí majú menej ako 21 rokov. Renault potvrdil, že Fernado Alonso je "jednou z možností".

"Góly proti rasizmu" - strelci gólov v Bundeslige, Hakimi, Sancho a Thuram žiadajú spravodlivosť po smrti černocha Georgea Floyda v USA. Fanúšikovia budú nalepení na TV, pretože 11. júna sa vracia La Liga. Barcelona zahrá 13. júna s Mallorcou a Real 14. júna s Eibarom. Žiadané trio Zidana - návrat Hazarda a Asensia umožňuje francúzskemu trénerovi využívať jeho preferované rozostavenie.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.