Katalánsky denník Sport publikoval najnovšie informácie o budúcnosti Juana Mirandu. Jeho situácia v Schalke sa zmenila po obnovení sezóny v nemeckej Bundeslige. Mužstvo totiž prehralo všetky štyri doterajšie zápasy.

Hráč Barcelony, ktorý je v Schalke na hosťovaní, však nehrá najhoršie. V zápase s Werderom Brémy nastúpil od prvej minúty. Sport tvrdí, že Schalke hráčovi nikdy neprestalo veriť a Barcelonu požiadalo a predĺženie hosťovania na ďalšiu sezónu. Nemci oceňujú postoj hráča a uvedomujú si, aké ťažké je presunúť sa do inej ligy s iným herným štýlom. Miranda má najťažšie obdobie každopádne za sebou a teraz sa krajný obranca v zápasoch prezentuje v lepšom svetle. Určite by mu pomohlo, ak by predsezónnu prípravu absolvoval spolu s Schalke.

 

Miranda počas uplynulého roka prestúpil do Schalke v posledný deň prestupového obdobia a debut si pripísal až v decembri. Jeho situácia bola časom nepríjemná, ale nikdy sa nevzdal. Doteraz v Bundeslige odohral 6 zápasov, jeden súboj si do štatistík pripísal v nemeckom pohári. Dovedna strávil na trávniku 389 minút. Nie je to veľa, ale klub v neho verí. Možno sa tak rozhodne zostať za predpokladu, že sa bude cítiť ako dôležitá súčasť tímu.

Barcelona môže získať Mirandu späť už po tejto sezóne a o tejto možnosti aj uvažuje, pretože očakávala, že mladík bude hrať častejšie. Katalánci totiž majú možnosť začleniť Mirandu do niektorého z transferov alebo ho pošlú do rezervy ak sa tej podarí vybojovať postup do Segunda División. Sport informuje, že klub sa v každom prípade nechce uponáhľať s rozhodnutím.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
Jhonys Admin
2020-06-01 16:41:28
sice se o něm psalo jako o někom, kdo poté dostane přednost před Cucurellou (jako náhrada za Albu), ale nevěřím tomu :D cílem beztak bude ho nechat jen rozehrát a potom za cca 15 milionů někomu střelit..