ESPN informuje, že odstupná klauzula, ktorú mal Leo Messi vo svojej zmluve, bola platná len do uplynulého víkendu. Mali to potvrdiť zdroje v klube, s ktorými sa skontaktovali novinári z portálu.

Argentínčan podpísal poslednú zmluvu s Barcelonou v roku 2017 a je platná do konca sezóny 2020/2021. Nachádzala sa v nej však odstupná klauzula, na základe ktorej mohol Messi odísť z klubu zadarmo do konca mája tohto roku. 30. mája sa totiž podľa pôvodných predpokladov malo hrať finále Ligy Majstrov v Istanbule, posledný zápas sezóny 2019/2020.

O tejto klauzule prvotne informovali novinári El País ešte v septembri 2019. V rozhovore to potvrdil Gerard Piqué, ktorý povedal: "Leo dostal právo rozhodnúť o svojej budúcnosti vďaka tomu, čo urobil pre Barcelonu". Objavili sa špekulácie, že Argentínčan by mohol odísť zadarmo do Manchestru City, v ktorom pracuje Pep Guardiola.

Sám Messi však nikdy nepovedal, že chce opustiť Barcelonu, ale zároveň neraz uviedol, že by rád ukončil kariéru v klube svojho detstva, Newell's Old Boys. Nateraz neodíde, ale vedenie Barcelony nemôže zabudnúť na fakt, že zmluva kapitánovi prvého tímu končí už na budúci rok v júni. Samozrejme, nikto si zatiaľ nevie ani len predstaviť, že by Messi z Barcelony odišiel, no musí podpísať novú zmluvu. Bartomeu ako prezident klubu ešte nedávno uviedol, že chce Argentínčanovi ponúknuť podobný kontrakt, ktorý podpísal Andrés Iniesta - išlo o zmluvu na neurčito a len Messi rozhodne o tom, kedy z klubu odíde. Rokovania o predĺžení kontraktu sa majú začať už čoskoro.

zdroj: ESPN
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-06-01 21:32:29
No a teda ked mohol odist zadarmo do konca maja, tak teraz ma nejaku cenovku zasa ci ako to je ?