FC Barcelona verí, že fanúšikovia sa vrátia na štadióny ešte v tejto sezóne. Klub žiada odborníkov, aby predstavili počet fanúšikov, ktorý by mohol byť na štadiónoch v bezpečí. La Liga plánuje od septembra postupne rušiť obmedzenia na tribúnach pre fanúšikov.

Až donedávna sa zdalo, že prítomnosť fanúšikov na štadiónoch bude nemožná ešte niekoľko dlhých mesiacov. Irene Lozano z CSD informovala, že vláda zvažuje postupné púšťanie fanúšikov na štadióny už od budúcej sezóny. La Liga zároveň plánuje, že od septembra by mohli byť tribúny zaplnené na 30%, od novembra na 50% a od januára 2021 na 100%. Všetko však závisí od vývoja pandémie koronavírusu. Barcelona v každom prípade verí, že fanúšikovia sa vrátia na štadióny ešte v tejto sezóne.

Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že vedenie klubu požiadalo lekára Joana Bladea, aby vypočítal, koľko fanúšikov môže prísť na Camp Nou tak, aby medzi sebou dodržali bezpečnú vzdialenosť. Celkový počet miest na sedenie na Camp Nou je 99 354. Fanúšikovia však medzi sebou za súčasných podmienok musia dodržať určený odstup.

Barcelona tak nevylučuje, že jeden či dva zápasy v tejto sezóne si na Camp Nou pozrie aj istý počet fanúšikov. Klub medzičasom očakáva oficiálnu informáciu od Ministerstva zdravotníctva, ktorá potvrdí zákaz prítomnosti fanúšikov na Camp Nou v zápase s Leganés 16. júna a Katalánci očakávajú najmä vysvetlenie tohto zákazu zo strany vlády.

V tejto sezóny vlastní abonament na domáce zápasy Barcelony 83500 ľudí. Len zriedkavo sa však stane, že by na zápas prišiel takýto počet držiteľov. Vedenie klubu chce, držitelia abonamentov podpísali formulár, či sa zápasov zúčastnia alebo nie a ak počet žiadateľov o prístup na konkrétny zápas prekročí stanovený limit, príde na rad žreb. Barcelona okrem Leganés hostí na Camp Nou v tejto sezóne ešte Athletic, Atlético Madrid, Espanyol a Osasunu v La Lige a Neapol v Lige Majstrov.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-06-02 16:54:09
Trosku smiešne :D to museli doktora požiadať aby vypočítal koľko ľudí môže prísť keď majú určitý rozostup dodržiavať? Každý druhý siestak to dá do 5 minút