Luis Suarez je čoraz bližšie k návratu do hry. Nie je vylúčené, že zelenú od lekárov dostane už čoskoro a bude k dispozícii na zápas s Mallorcou. Quique Setién tak získa chýbajúceho člena tridente MSG.

Luis Suarez trénuje s tímom naplno aj po obnovení riadnych tréningov s celým kádrom. Je vysoko pravdepodobné, že zelenú od lekárov dostane už na zápas proti RCD Mallorca, ktorý je na programe 13. júna. Uruguajčan svoj posledný zápas odohral v januári proti Atléticu Madrid v semifinále Španielskeho superpohára. Katalánci tento zápas prehrali a Valverdeho na trénerskej lavičke nahradil Quique Setién. Prvým obrovským problémom nového trénera bolo zranenie Luisa Suareza. Uruguajčan absolvoval operáciu kolena a vypadol z hry na niekoľko mesiacov. Setién kvôli tomu ešte nemohol nasadiť Suareza do zápasu a musel improvizovať.

Tridente MSG kvôli Messiho zraneniu zo začiatku sezóny a neskoršiemu zraneniu Suareza, odohralo v tomto ročníku dovedna len 13 zápasov. Jedine 8 z týchto zápasov sa skončilo víťazstvom Barcelony. Aspoň po jednom góle v zápase od všetkých členov MSG sme videli len v súboji s Eibarom.

Setién aj napriek tomu veľmi netrpezlivo očakáva návrat Suareza na trávniky. Uruguajčan strelil v prebiehajúcej sezóne 11 gólov. Viac zaznamenal len Benzema (14) a Messi (19). Antoine Griezmann má v štatistike 8 presných zásahov.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.