Španielska vláda včera oznámila, že konečné rozhodnutie na vpustenie fanúšikov na štadióny leží na pleciach Vysokej rady pre šport. Postupne sa začína hovoriť o tejto možnosti, no zatiaľ prevládajú názory, aby podmienky boli rovnaké pre všetky kluby. Nie je teda možné pustiť fanúšikov len na vybrané štadióny. Katalánsky denník Sport informuje o plánoch FC Barcelona v tejto oblasti.

Klub aktuálne pracuje na špeciálnom protokole naplnenia tribún na 1/3 svojej kapacity. Zvažuje sa aj to, aby sa vstupenky medzi držiteľmi permanentiek žrebovali. Zdroje citované denníkom tvrdia, že "ďalšie kroky načrtne až dopyt, ktorí ukážu fanúšikovia". Pokiaľ záujemcov bude viac, než počet dostupných miest, môže prísť k žrebu. V súčasnosti však nie je isté nič, pretože Vyššia rada pre šport zatiaľ neprijala žiadne rozhodnutie. Predtým, než sa tak stane, záležitosť bude konzultovať s La Ligou, španielskymi autonómnymi spoločenstvami a ministerstvom zdravotníctva.

Núdzový stav v Španielsku prestane platiť 21. júna, takže fanúšikov na možné vpustiť na štadióny od 22. júna. Pokiaľ sa situácia s pandémiou koronavírusu nezhorší, štadióny sa budú môcť z časti zaplniť od 32. kola, kedy Barcelona hrá vonku s Celtou a neskôr na Camp Nou privíta Atlético Madrid. 

Sport píše, že Barcelona má vo svojom pláne 4 body. Prvým z nich sú povinné bezpečnostné opatrenia (rúška, odstup), čistota, vetranie a používanie toaliet, kde je možné zabrániť nadmernému zhromažďovaniu fanúšikov. Okrem toho klub plánuje elektronický predaj lístkov obmedziť kontakt s povrchmi plôch na štadióne. Fanúšikovia budú prichádzať na štadión postupne a pri dodržaní predpísaného odstupu. Barcelona tiež uľahčí pohyb osobám s ťažkosťami či ľuďom so zdravotným postihnutím.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.