FC Barcelona vstúpila do koncovky sezóny po obnovení sezóny v La Lige výborne, keď na pôde RCD Mallorca dokázala zvíťaziť rozdielom triedy. Čo nám tento zápas priniesol?

Najlepšie: Návrat vo veľkom štýle

Mnohí fanúšikovia čakali na to, čo Katalánci pod vedením Setiéna predvedú po trojmesačnej prestávke od futbalu zapríčinenej pandémiou koronavírusu. Blaugranas však príjemne prekvapili, pretože predviedli veľmi dobrý výkon. Na hráčoch sme videli túžbu po futbale a hlad po víťazstve, užívali si každý dotyk s loptou. Rozhodujúcim hráčom sa opäť ukázal Leo Messi, ktorý gól dal a na dva prihral. Okrem štyroch vsietených gólov si Katalánci vytvorili množstvo ďalších príležitostí. Summa summarum - dojem z celkovej hry vniesol do radov culés pozitívnu energiu pred ďalšími ligovými zápasmi.

Najhoršie: Odchovanci nedostali svoju šancu

Katalánci mali zápas v hrsti, hoci domácemu celku sa z času na čas podarilo pohroziť. Negatívom zápasu je v každom prípade absencia odchovancov na trávniku. Quique Setién mal k dispozícii hneď 5 striedaní. Rakitić mohol zostať pokojne sedieť na lavičke a miesto neho sa na trávnik pýtali iní mladíci, aby zbierali skúsenosti. Zápas si tak z lavičky pozreli Fati, Collado, Puig či Monchu. Dokonca aj v koncovke, keď už bolo o všetkom rozhodnuté, tréner na trávnik poslal Firpa miesto De Jonga.

zdroj: forcabarca.sk
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
Marian Premium
2020-06-14 07:11:57
Vyzerá to, že pod Kikem si Fati a spol. už túto sezónu nekopnú.Zmení sa to len vtedy, ak sa nám zrania naši tridsiatnici, čo nie je dobrá perspektíva. Ale treba si uvedomiť, že Kike bude hrať na výsledky, lebo mu ide o jeho stoličku, keď nebude ligový titul, má to nahnuté ...
2020-06-14 08:10:20
Fati je preceňovaný hráč, ja mu prajem len to najlepšie, ale žije z eufórie, keď dal v A-čkovom tíme 2-3 góly. Len môj názor, ktorý nikomu nevnucujem.