Tréner FC Barcelona absolvoval po včerajšom zápase tlačovú konferenciu, na ktorej odpovedal na otázky novinárov po výhre 4:0 nad Malorkou.

Aké sú tvoje dojmy po tomto zápase?

"Sú dobré. Vždy sa objavia nejaké veci, ktoré je potrebné zlepšiť, ale s týmto zápasom som spokojný. Boli sme efektívni a od prvej akcie sme sa dostali do zápasu. Dobre sme hrali s loptou, niekedy sme mali slabšiu chvíľu, ale vzhľadom na prvý zápas, keď je možné hovoriť o nedostatku rytmu, myslím si, že je to dobrý začiatok šprintu končiacej sa sezóny. Z dneška si zapamätám skvelý polhodinový výkon Suareza a gól a výkon Braithwaitea, pre neho to bolo určite veľmi dôležité."

Aj Malorka mala svoje príležitosti

"Je to vždy možné, my sme mali šance na ešte vyššiu výhru. Mali sme ešte lepšie kontrolovať akcie Malorky, vždy je potrebné brať do úvahy aj súpera. Súper dobre videl prihrávky, musel si pre seba tvoriť rôzne možnosti."

Ako vyzeral Suarez?

"Všetko urobil dobre. Mal zaslúžené dobré príležitosti. Určite uvidíme, ako sa bude stále zlepšovať, ale už dnes zahral výborne."

Uvidíme množstvo rotácie?

"Áno, bude množstvo variantov. Pred nami je veľa zápasov v krátkych rozostupoch. Niektorí hráči budú rotovať menej, ale budem ich striedať, pri takomto pretlaku zápasov je to normálne."

Dojmy

"Objavila sa neistota ako sa nám bude dariť. Možno nám ešte chýba cit v hre s loptou. Zaznamenali sme niekoľko strát, ale to zlepšíme. Táto výhra nám dodá sebaistotu. Som spokojný."

Debut Arauja

"Zahral výborne. V mnohých situáciách sa zachoval dobre. Nesnažil sa robiť viac, než musel. Môže byť hrdý na tento zápas a na svoj debut [Araujo odohral prvýkrát plných 90 minút; pozn. red.]."

5 striedaní

"Výsledok nám veľa uľahčil. Postarám sa o to, aby časom zahrali všetci hráči."

Hra bez fanúšikov

"Myslím si, že fanúšikovia majú dobrý aj zlý vplyv. Nedokážem povedať, aký to má význam, keď hráme na výjazde. Doma by som preferoval plné tribúny, pretože vtedy sa vám v ťažkých chvíľach dostane podpora."

Arturo Vidal

"Všetci moji hráči sú veľmi dôležití. Rozhodol som, že dnes zahrá tento základ a v utorok prijmem nové rozhodnutie. Mám káder plný konkurencie a každý zo seba dáva to, čo by mal. Arturo strelil gól, odviedol množstvo práce a niekoľko dobrých akcií. Bol zapojený do hry a som spokojný s jeho výkonom. Jeho žltá karta mala na mňa vplyv a urýchlila striedanie, ktoré som mal v pláne. Vieme, aký je a nechceli sme hrať v desiatich."

De Jong

"Požiadal o striedanie, pretože pociťoval isté problémy, ale nie je to nič vážne."

zdroj: marca.com as.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2020-06-14 11:06:17
Po góle Martina asistent Setiena tak rozhadzoval rukami, ako keby sa mu niečo nepáčilo,.... čo to mohlo byt?
2020-06-14 14:12:41
Seru na rotace, chci vidět PUIGA v akci !!!